Yv:issä tulikin jo aiemmin kyselyä, niin perustin kenkähommille eilen oman instagram-tilin ja ajattelin laittaa kuvia projekteista jatkossa sinne. Löytyy nimellä aittashoes jos kiinnostaa seurata.

Tällä foorumilla kiinnostaa edelleen muidenkin kaikenlaiset käsityöproggikset jos ja kun sellaisia on olemassa.
kvarkki kirjoitti:Yv:issä tulikin jo aiemmin kyselyä, niin perustin kenkähommille eilen oman instagram-tilin ja ajattelin laittaa kuvia projekteista jatkossa sinne. Löytyy nimellä aittashoes jos kiinnostaa seurata.

Tällä foorumilla kiinnostaa edelleen muidenkin kaikenlaiset käsityöproggikset jos ja kun sellaisia on olemassa.


On kyllä todella kunnianhimoinen ensimmäinen projekti! Ja lopputulos oikein hyvä ekaksi yritykseksi, siitä ne vaan paranee seuraavilla kierroksilla. Kengäntekoon joutuu kyllä hankkimaan aika paljon kaikenlaista vehjettä, toi ompelukone on kyllä hieno löytö!

Kaikenlaista nahkakampetta on tullut tässä viime vuosien aikana tehtyä Roihuvuuoren Nahka nimen alla. Löytyy somesta tuolla nimellä jos halua akäydä kurkkimassa.
Kiitos! Sun projekteja onkin tullut aina aika-ajoin vastaan. Pistin tilin seurantaan instan puolella.

Just eilen pingoin toisen päällisen seuraavasta parista lestin päälle. Melko hyvin se onnistui, mutta kaava ei lopulta ole ihan sen näköinen kuin mitä olin ajatellut :D kai niistä ihan kohtuulliset kuitenkin tulee ja seuraavaan voi sit hienosäätää. Tää on yhtä opettelua.
Tartun röyhkeästi otsikon "muut käsityöt" -osaan. Puoliso on aloittanut neulomisen ja toivon tästä luonnollisesti hyötyväni. Onko kellään vinkata hyvää ohjetta approved-tyyliselle pipomallille? Myös langat kiinnostaa. Tässä vähän suuntaa, mitä olisi haussa:

Spoiler:
Kuva

Eli ei mitään valtavaa myssyä, vaan suht napakasti istuva malli.
Fossé Colline kirjoitti:Tartun röyhkeästi otsikon "muut käsityöt" -osaan. Puoliso on aloittanut neulomisen ja toivon tästä luonnollisesti hyötyväni. Onko kellään vinkata hyvää ohjetta approved-tyyliselle pipomallille? Myös langat kiinnostaa. Tässä vähän suuntaa, mitä olisi haussa:

Spoiler:
Kuva

Eli ei mitään valtavaa myssyä, vaan suht napakasti istuva malli.


Kuva

Taitaa olla aika yleinen villitys tällä hetkellä :D Oma puolisoni kutoi tässä jokin aika sitten kuvassa näkyvän pipon harmaasta Isager Alpaca 2 langasta (50% alpakkaa 50%merinoa).

Tehty tätä ohjetta hieman soveltaen. Ohjeesta poiketen käytti tuplalankaa ja mitat meni uusiksi kaksinkertaisen käännöksen takia.
https://kotiliesi.fi/kasityo/neulonta-ja-virkkaus/neulo-lammin-cousteau-pipo/

Itse olen ainakin varsin tyytyväinen lopputulokseen ja pipo on säilynyt hyvinkin napakkana
Sain aiemmin tänään toisen parin valmiiksi. Oon lopputulokseen tosi tyytyväinen taas. Seuraavaa paria varten viilaan vähän kaavaa, mut ei näissäkään varsinaisesti vikaa ole. Seuraavista jätän varmaankin toe capin pois ja teen kantaan jonkinlaisen kaaren.

Speksit tästä parista: stitchdown-rakenne, Dainiten kumipohja, kokovuoraus, päällinen pehmeää vasikannahkaa.

Kuva
Kiitti!

Aiemmin tällä viikolla inspiroiduin Vibergin slideseista (tohvelit) ja draftasin sit pikaisesti pahvista ja sanomalehdestä kaavan omien jalkojen mukaan. Käytän tuota samaa suedea, mitä on noissa derbyissä, niin pitäis tulla semmoset millä kehtaa näyttäytyä roskakatoksella.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.