loincloth kirjoitti:Onko muilla mennyt tän vuoden puolella postin kautta lähetetyt palautukset englantiin perille? Itellä vika merkintä "Lähetys on matkalla kohdemaahan" 4.2.


Täysin sama juttu mulla. Laitoin 4.2. palautuksen Lontooseen ja edelleen näkyy seurannassa viimeisimpänä tietona samalta päivältä: Lähetys on matkalla kohdemaahan. Ei näy Parcelforcen puolella sen uudempaa tietoa myöskään.

Postin sivuilla lukee ainakin, että Brittien ja Suomen välinen posti on molemmin puolin tosi hidasta tällä hetkellä.
Siellä on jotain hässäkkää meneillään. Kaveri joka siellä asustaa sanoi et Brexitin jälkeen melkein kaikki sukulaisten/ystävien lähettämät paketit ja kortit kadonnut rajalla.
Oma pakettini toimitettiin perille 22.3. eli rapiat 1,5 kuukautta vierähti. Pääasia että meni perille. Paketti oli kohdemaan tullin käsittelyssä ainoastaan yhden päivän joten nopeasti Brittien päässä paketti liikkui. Mites kamratin palautus?
loincloth kirjoitti:Oma pakettini toimitettiin perille 22.3. eli rapiat 1,5 kuukautta vierähti. Pääasia että meni perille. Paketti oli kohdemaan tullin käsittelyssä ainoastaan yhden päivän joten nopeasti Brittien päässä paketti liikkui. Mites kamratin palautus?


Vastaan tyylikkäästi pari kuukautta jäljessä :D menihän se tuonne perille 31.3 oli saapunut vastaanottajalle..

Onko kukaan tällä hetkellä odottamassa FedExiltä lähetyksiä EU:n ulkopuolelta? Ilmeisesti todella monen paketti jumissa Vantaan varastolla. Mitään ohjeita tullaukseen ei heiltä tule, asiakaspalveluun kun soittaa niin jonotat maksullisella linjalla 20 min jonka jälkeen tulee raja vastaan ja tulee automaattisesti luuri korvaan (toistanut tämän melkein 10 kertaa nyt). Sähköposteihin ei ole tullut vastausta.
Päätin tullata itse lähetyksen tulli.fi kautta, mutta sieltä ei taida edes automaattisesti mennä luovutuspäätöstä FedExille?
Vähän googlailin ja moni vissiin edelleen odottaa huhtikuun lopulla ja toukokuun alulla saapuneita paketteja lähtevän kuljetukseen Vantaan varastolta eikä asiakaspalveluun saa minkäänlaista yhteyttä. Mikähän siellä mättää?
Oma lähetys ollut nyt reilu viikon tuolla Vantaalla ja seurannan tila on "Viivästys selvityksessä – tuonti Maahantuojan selvitysohjeet vaaditaan". Ja vissiin kaikilla tämä sama ongelma just nyt..
Vittu tota postnordia taas. Olen tänään kökkinyt himassa klo 16:30 - 21:00 ajan kun paketti piti toimittaa silloin. Oikein odotan, että pääsen maanantaina jonottamaan tunniksi aspaan. Tää on kyllä loistava liiketoimintamalli kun asiakas ei pääse vaikuttamaan palveluntarjoajaan, eikä myöskään mitään toimivaa reklamointikeinoa ole. Tää taitaa olla kuluttajansuojan katvealuetta.
Joo, ihan samaa huomannut. Ite soittelin myös Postnordille, että onnistuisko paketin jättäminen noutopisteeseen, kuulemma ei. Ainoa vaihtoehto on kotiintoimitus tai nouto Vantaan terminaalista..
Jenkeissä on muuten ilmeisesti menossa sellainen erikoistilanne, että ainakin Chicagon USPS:n ulkomaanpostiterminaali on täysin tukossa ja ulkomaille lähtevät paketit voivat olla siellä jumissa kuukausitolkulla. Pari omaa paitaa ovat olleet siellä nyt kuukauden hillottavana, träkkäys näyttää vain

19.06.2021 13:09
Arrived at Regional Facility
CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
Fyzeri kirjoitti:Joo, ihan samaa huomannut. Ite soittelin myös Postnordille, että onnistuisko paketin jättäminen noutopisteeseen, kuulemma ei. Ainoa vaihtoehto on kotiintoimitus tai nouto Vantaan terminaalista..


Joo, ne on ulkoistanut Matkahuollolle tuon roudaamisen noutopisteisiin ja yksinkertaisesti joihinkin tilauksiin ei saa sit sitä palvelua. Tai toistepäin että jos lähettäjä hommannut palvelun et se viedään noutopisteeseen ni sitä ei voi sillon käydä nappaamassa Postnordin terminaalista. Erikoinen systeemi.

Sen verran kuitenkin propseja Postnordille että nykyään se niiden softa antaa valita et noutaako sieltä terminaalista tai päivämäärään et millon tuovat (joskaan en enää ota heiltä kotiinkuljetusta, niin huonosti se palvelu toimi). Ennen se vaati soittorumbaa, sen jälkeen yhteyttä sometilillä sekalaisella menestyksellä jne.

DHL:llä kans tullauksen kans ainakin Treen päässä valtavia ongelmia mut ens viikolla kuulemma pitäis palata normaaliin. UPSilla taas ongelmia ymmärrettävistä syötä heidän päähubissa Kölnissä.
Posti ja tullaus:
9.7. lähti paketti jenkeistä matkalleen ja muutaman välietapin kautta saapui suomeen 14.pvä. Tullaus ja postin käsittelymaksu (mikä vitsi sekin ja mielestäni laiton) hoidettu.Postin lokissa nyt jo 11 kirjausta ja edelleen näyttää olevan vantaalla pyörimässä. Tänään soittelin aspaan ja ihmettelivät itsekin toimintaa.

Edit: Paketti lähti Oregonista San Francison kautta, joten ainakin länsirannikon ulkomaanposti tuntuu toimivan. Vaikkakin lokien mukaan paketilla kesti 5 päivää nousta Japanin koneeseen.
Joo, mullakin liikahti paketti Jenkeistä juuri edellisen postauksen jälkeen (aina kannattaa valittaa). Teki kyllä pienen melkein-maailmanympärimatkan Chicago-LA-Tokio-Helsinki, taitaa olla postia kuskaavien lentojen saatavuudessa pientä ongelmaa edelleen. Katsotaan nyt kauanko täällä kestää päästä perille lajittelusta Vantaalla.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.