Portobello on ainaki hitokseen tyylikäs fillari! Tekniikka taitaa olla samasta muotista pl. vanteet. Etelä suomen talvissa ei renkaan leveydellä varmaan paljoa oo merkitystä, kun lunta on harvoin? Itse pidän jatkuvaa nollakeliä pahempana kun risteykset jäätyy ja liippaantuu.
Päivitystä tilanteeseen. Päädyin lopulta tilaamaan tuon Roadlite 7.0. Kävin lauantaina kääntymässä kivijaloissa, mutta tarjonta oli joksenkin heikkoa. Olin Canyoniin yhteydessä (kyselin runkokokoa yms.) ja lopulta loistavan asiakaspalvelun ansiosta laitoin pyörän tilaukseen. Laskivat hintaa tuohon viimeviikkoiseen (999€) ja sain vielä ilmaiset postitkin. Lupasivat myös, että pyörää voi testailla rauhassa 30 pv ja palauttaa tai vaihtaa toiseen jos ei ole mieluisa. Eli ei tossa hirveän pieleen voi mennä, niin katsotaan miltä pyörä tuntuu.

Koosta sen verran, että jäin asiakaspalvelun mukaan tasan S ja M koon väliin. Päädyin lopulta S-kokoon, koska Canyonin laskuri sitä ehdotti. Kaikin puolin tyytyväinen asiakaspalvelukokemukseen ja toivottavasti myös pyörä on samaa tasoa!

Kiitos vielä kaikille hyvistä neuvoista ja vinkeistä :)

Kuva
Eiköhän se hyvä valinta ole. Ja rungon koko kannattaa yleensä valita pienemmäksi jos on kahden vaiheella. Eli S lienee se parempi.
Hyvältä vaikuttaa Canyon!

Käväisin pyöräliikkeessä hakemassa kuormasiteen, niin näin samalla siellä tuon Portobellon WTB Horizon Plus -renkailla varustetun pyörän. Ilmatilaltaan ihan kunnon maastopyörämittaiset, mutta kuitenkin reunojen ihan kevyttä kuviota lukuunottamatta täysin sileät. Mahd. loskakeleille saattaa haluta vaihtaa alle vähän enemmän kuviota.

Mutta kyllähän ne näköjään testanneet sanovat, että vähänkin enemmän mukulakivillä, hiekalla/soralla ja epätasaisella ajettaessa mukavuusetu noilla on selkeä, kun voi ajaa isommalla ilmatilalla matalammilla paineilla. Muttei kuitenkaan isommin vauhdin kustannuksella.

https://www.wtb.com/products/horizon

Itse hain juuri Matkahuollosta vähän käytetyn Crescentin Apple bayn. Ollut vanhastaan jo tähän lähiliikenteeseen samanhenkinen vaihteeton Monark, mutta välillä tehnyt vähän vaihteita (ja vaihtelua) mieli.

Oli kyllä mukava ajella tuolla keskustassakin pehmeillä renkailla ja pystyllä ajoasennolla. Olin siinä luulossa, että nämä oli kaikki 52 cm rungolla, mutta tämähän olikin 55 cm, joten kokokin osui justiinsa.

Kuva
Itsellä on parhaillaan krossarissa Rene Hersen 35mm slicksit ja ovat kyllä upeat renkaat. Mietin jossain vaiheessa, että varsinainen maantiepyörä olisi jossain vaiheessa viel tarpeen, mutta noiden jälkeen vaikea miettiä et haluais Suomen teillä ajaa 10mm kapeammilla enää. En ole kyllä toisaalta jäänyt kaipaamaan noihin lisää leveyttäkään, mutta olisi ihan hauska testaa joitain noita 40+mm slicksejä.

Soveltuvat kaikenlaiseen gravel-ajoon myös mainiosti, toki irtosoralla ja kurveissa en niin uskalla noilla kantata kun ehkä kunnon nappuloilla varustettujen kumien kanssa.
Vaihdoin Salsaan taannoin 38-40mm Gravelking slicksit ja ai helkkari ku rullaa. Rymysin noilla sunnuntaina helpoilla poluilla hengissä selviten. Kuivalla soratiellä ihan bliss.
On muuten pyörällä ajaminenkin kivempaa kun on hyvä pyörä/pyöriä. Nyt kun ei sattuneista syistä ajella julkisilla, niin tulee pelkistä siirtymistä lähemmäs satku viikossa. Ja siihen päälle pari maastolenkkiä. Tekee todella gutaa, että tulee useampi tunti aerobista viikossa ihan ilmaiseksi.
Fillari saapui vajaa pari viikkoa sitten ja ollut siitä lähtien ihan kiitettävässä käytössä (~100 km /viikko). Vähän arveluttaa vielä tuo koko, ajoittain tuntuu hiukan snadilta. Flippasin miltein heti stemmin ja tuntui huomattavasti paremmalta, kun sai tankoa hiukan ylöspäin. Käytössä ei kuitenkaan ole tullut mitään sen suurempia oireita, vähän tuli niska ja selkä kipeeksi ensimmäistä kertaa eilen, mutta saattaa olla vain siitä, että ei ole tultu pyöräiltyä kunnolla yli 10 vuoteen. Jos nyt oikein laskin, niin tuossa olisi satulan ja tangon välissä droppia vajaa 4 cm. Saisi ehkä omaan makuun olla pari senttiä vähemmän, mutta on tuo noinkin ihan täysin ajettava.

Eniten tuossa size-upissa arveluttaa meneekö reach liian pitkäksi, sillä tuossa S-koossa tuntuu menevän jo itsellä aika maksimissa. Lisäksi oma inseam on sen verran lyhyt (79 cm), että tuoko seuraava koko myös rungon korkeuden kanssa omat ongelmansa.

Jos jollain PK-seudulla olisi roadlite koossa M, niin tulisin mielelläni testaamaan. Vaivanpalkaksi voin tarjota bisseä/viinipullon/omavalintaista juomaa.

Laitoin vielä kuvan, miltä geometria näyttää omilla säädöillä.

Kuva
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.