Olen täältä palstalta ostanut ja myynyt useita kertoja hyvällä menestyksellä ja kaupat sujuneet aina mainiosti, mutta nyt pitää nostaa esiin epäkohta, joka pisti ärsyttämään.

Ostin kahdet käytetyt chinot loppuvuodesta nimimerkiltä broharry kuvauksella "ei mitään vikaa". Kuten arvata saattaa, niin toiset chinot olivatkin suurilla rasvatahroilla varustetut. Vahvasta pesuaineen tuoksusta päätellen tahroja oli yritetty pestä/peittää useammankin kerran. Laitoin tahroista myyjälle asiallista viestiä ja sähköpostiin kuvat tahrat havaittuani, mutta myyjä päättikin sulkeutua suosioonsa eikä ole vastannut mitään muistutusviestin jälkeenkään. Käyttäjä on käynyt foorumilla useasti viestieni jälkeen. Vaikuttaa siis tahalliselta vedättämiseltä ja näätäilyltä.

Onneksi kyseessä on alle satasen housut eli ei mikään maailmanloppu, mutta ärsyttää tuollainen kieroilu ja vedättäminen. Toivottavasti poikkeus vahvistaa säännön, sillä muutoin täällä on ollut todella reilua ja asiallista porukkaa. Toivoisi ettei muuten toimivalla palstalla näkyisi tällaista toimintaa.

Moderaattoreilla ehkä onkin kokemusta vastaavista tapauksista, mutta toivoisi että tämän tyyppiset käyttäytymiset/käyttäjät saataisiin palstalta kitkettyä.
Ensimmäiseksi haluan kiittää tästä keskustelu- ja myyntipalstasta! Pahoittelut siitä, että kirjoitus eksyy ohi aiheen eikä kosketa ainoastaan myyntipalstaa.

Mikäli tätä foorumia vielä kehitetään, jonkinlainen palauteketju tai palautesysteemi voisi olla hyvä lisä. Nimitagien käyttöä en ole nähnyt tarpeelliseksi, sillä käyttäjäkunta on ollut rehellistä. Tämä on harvoja paikkoja internetissä, joissa kaupankäynti on aina pääpiirtein reilua, ainakaan omalla kohdalla ei ole sattunut hämärähommia. Harvemmin edes näkee myyjiä, jotka yrittävät tehdä taloudellista pikavoittoa täällä. Kuulun myös siihen joukkoon, joka lähinnä kierrättää ja realisoi tappioita. Välillä liiankin paljon. Tavoitteena on kohtuullinen minimalismi ja tuleehan siitä hyvä fiilis, jos hyviä juttuja käytetään muualla Suomessa.

Valitettavasti blogin ja foorumin hiljenemisen myötä myös myyntipalsta on hiljentynyt. Varsinkin blogi oli tasokas. En usko kaiken sanottavan tulleen sanotuksi, vaate- ja muotiskene ei eroa muista niin, että sen käy läpi lyhyessä ajassa. Samanlaista ongelmaa on muillakin keskustelupalstoilla. Voisin väittää, että foorumien kulta-ajat on ohitettu. Uusien kirjoittajien määrä vähenee jatkuvasti kaikilla seuraamillani perinteisillä foorumeilla.

Tyyleissä keskustelut on olleet osittain vaikeita liittyä. Onko tämä tietoinen ratkaisu pitää tyylit pienen piirin keskustelupalstana, sillä välillä vastaanotto uusia käyttäjiä kohtaan ei ole ollut kovin lämmin. Pieni sisäpiiri ja rajallinen määrä tyylit-approved merkkejä. Pidän asiaa siinä mielessä huono asiana, ettei Suomessa ole mitään vastaavaa. Facebookin ryhmillä ja Torissa saa tavaroita kiertämään, mutta keskustelu, osto- ja myyntipalstana tyylit on ollut parhaimmillaan erinomainen. Sekin on ymmärrettävää, että tätä on ylläpidetty harrastusmielessä. Välillä mielenkiinto hiipuu tai asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen.

Myyntipalstan kautta on tullut tehty paljon kauppaa niin ostajana kuin myyjänä. Oikeastaan ikinä ei ollut mitään ongelmia.
Viimeksi muokannut Nine, 07 Tammi 2020, 13:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kiitokset kaikille joilta olen ostanut ja tai joille myynyt, ongelmia ei ole ollut. Täällä menevät parhaiten kaupaksi edulliset alle sadan euron vaatteet, kalliimmat olen yleensä saanut myytyä tori.fi:ssä. Outoa sinänsä, luulisi että on toisinpäin. Toki täällä on ilmeisesti aika rajallinen määrä käyttäjiä.
Hienoa, että tämä myyntipalsta on täällä edelleen näinkin aktiivinen. Paljon on tullut itse myytyä tavaraa eteenpäin ja pari kertaa ostettuakin, ihmeen nopeasti usein lähtee tavara myyntiin ilmoituksen jättämisestä. Ei oikeastaan omalta osalta tule huonoja kokemuksia mieleen viimeisen parin vuoden ajalta kun on tullut täällä kauppaa käytyä.

Tosiaan joku palautesysteemi voisi olla ihan kiva lisä tällä foorumilla. Voisi riittää ihan vaikka vaan jokin yksinkertainen kommenttiboxi käyttäjän profiiliin, johon voisi käydä kirjoittamassa miten kaupankäynti sujui.
Joo, pakko nostaa hattua myyntipalstan ylläpidosta, vaikka muuten foorumi tuntuu paljon hiljentyneenkin. Tätä kautta on kiva ostaa/myydä, koska homma hoituu eikä tarvitse spennata vedätyksiä. Kerran tosin sain postissa feikin PRL:n kauluspaidan, mutta en siitäkään jaksanut ruveta vääntämään, kun totesin sen feikiksi vasta viikkojen kuluttua.
En kannata rajausta, koska moni voi olla aktiivinen seuraaja, mutta ei kirjoittele mitään ja taas voi haluta ostaa/myydä.

Myyntipalstalla pitäisi ketjuen näkyä siinä järjestyksessä missä ne on laitettu, eli viimeisenä lisätty ylimpänä. Eikä niin, että uppaus on mahdollista. Tai sitten pitäisi voida ylälaidasta valita viimeisin ketju/päivitetty välillä.
Jaa niin nyt kun tarkemmin miettisin muutama käyttäjä on tarjonnut tuotteesta ja sitten olen vastannut että ok mutta heistä ei ole kuulunut mitään. Eri parit oharit. Tuo on periaatteessa lievä petos eli voisi tehdä rikosilmoituksen. Vastaavista caseista on ennakkotapauksia, nettiautossa oli joskus juttua.
kuoris kirjoitti:Jaa niin nyt kun tarkemmin miettisin muutama käyttäjä on tarjonnut tuotteesta ja sitten olen vastannut että ok mutta heistä ei ole kuulunut mitään. Eri parit oharit. Tuo on periaatteessa lievä petos eli voisi tehdä rikosilmoituksen. Vastaavista caseista on ennakkotapauksia, nettiautossa oli joskus juttua.

Tätä on omalle kohdalle osunut Torissa ja Facebookin ryhmissä moninkertaisesti. Lähtökohtaisesti ajattelen, että kaupat on solmittu vasta rahojen näkyessä myyjällä. Myös low-ball tarjouksia tulee muualla enemmän.
kuoris kirjoitti:Jaa niin nyt kun tarkemmin miettisin muutama käyttäjä on tarjonnut tuotteesta ja sitten olen vastannut että ok mutta heistä ei ole kuulunut mitään. Eri parit oharit. Tuo on periaatteessa lievä petos eli voisi tehdä rikosilmoituksen. Vastaavista caseista on ennakkotapauksia, nettiautossa oli joskus juttua.

eijjuma
kuoris kirjoitti:Jaa niin nyt kun tarkemmin miettisin muutama käyttäjä on tarjonnut tuotteesta ja sitten olen vastannut että ok mutta heistä ei ole kuulunut mitään. Eri parit oharit. Tuo on periaatteessa lievä petos eli voisi tehdä rikosilmoituksen. Vastaavista caseista on ennakkotapauksia, nettiautossa oli joskus juttua.


Aika paljon saisit viettää aikaa poliisi-asemalla jos noista alkaa tekemään rikosilmoituksia..
Lue lisää alueelta Myydään tai katso uusimmat viestit.