MOTOlle täältäkin vahva suositus. Laadukkaita ja taitavasti tehtyjä kenkiä (+ kaikkea muutakin), joita tuskin kovin helposti saa Japanin ulkopuolelta.

Kelloista kiinnostuneille vinkkinä vielä Watch CTI Ginzassa. Itsellä mukaan lähti komea Seikon Transocean varsin huokeaan hintaan. Onnistuneita kellokauppoja voi juhlistaa kahvilla Cafe de l'ambressa, jossa on tullut juotua elämäni parhaat kahvit. Muutenkin perinteikäs ja tunnelmallinen paikka, joka on toiminut jo vuodesta 1948. Jos tekee mieli jotain vahvempaa, voi suunnata nurkan takana sijaitsevaan Star Bariin.

Muita sekalaisia vinkkejä:

Uenon puiston pohjoispuolella sijaitseva Yanaka on mukavaa ja rauhallista aluetta täynnä kauppoja ja ravintoloita. Tärppinä Clasico, jossa hyvin kuratoitu valikoima work-/casualwear-tyyppistä vaatetta ja muuta sälää. Kaupan omistaja teettää Tokion lähistöllä suunnittelemaansa kauluspaitamallistoa, joka vastaa ainakin allekirjoittaneen käsitystä täydellisestä OCBD:stä. Lähistöltä sijaitsee myös kuvanveistäjä Fumio Asakuran museoksi muutettu ateljee Asakura Museum of Sculpture, joka kannattaa ehdottomasti tarkastaa jos taide ja/tai arkkitehtuuri yhtään kiinnostaa.

Jos tulee käytyä Jokohamassa, niin denimin ystävälle Denimio on käymisen arvoinen paikka. Aivan käsittämätön määrä Japani-denimiä, minkä lisäksi myös erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu (myös englanniksi).

EDIT: Täydennetty
Kysytään vielä, että osaako joku kertoa, mistä Tokiosta/Kiotosta löytyisi paras valikoima Orslowia? Beams, Ships jne. kaikki tuntuvat myyvän vain paria farkkumallia ja (ehkä) yksiä fatigue-housuja. Hinnat ovat täällä houkuttelevat, niin tekisi mieli päästä hypistelemään ja tekemään ostopäätöksiä. Orslowin sivuilta löytyy noita kauppoja, mutta ihan jokaista ei jaksaisi koluta läpi.

Vähän langan ohi mainittakoon Real McCoysin kauppa Kiotossa. Aika huikaiseva valikoima, harmi että hinnat samaa kuin Euroopassa ja hapuilemani t-paidat eivät kooltaan osu (paras olisi L ja XL välistä).

Ylempänä hyviä vinkkejä Uenosta, siellä tosiaan on kunnon Ameriikan meininkiä ja hienoja myymälöitä. Pitää ehkä vielä lähteä sinne metsästämään t-paitoja ja college-paitaa. Lisäksi Loopwheelerin myymälä Tokiossa on hyvä, hinnatkin kilpailukykyiset. Harmi, että ovat pistäneet collegeihin ihmeelliset tägit hihaan (lähtenee saksilla pois) ja jonkun leiman takahelmaan. Muuten olisi 5/5 tekele, mitä nyt koko ei taaskaan sopinut välimallin kropalleni.
Itse etsin kanssa mahdollisimman kattavaa OrSlow-valikoimaa viime reissulla ja Kiotossa Loftmanilla (olisko ollut coop) oli kyllä paras edustus, keskittyen eniten peruskamoihin. Tästä huolimatta mallisto oli varsin kapea. Beamsilla on varsin paljon eroa myymälöiden välillä, ja parhaat oli Tokiossa Shinjukussa Beams Japan:ssa.
Kiitos vinkeistä. Laitetaan hyvä kiertoon.

Kaupat, paljon toistoa edellistä postauksista.

Shinjukussa kaksi paikkaa, joissa asioimalla saa koko matkan shoppailut kuntoon yhdellä pysähdyksellä. Isetan on aivan överi, kattaa käytännössä kaiken nykymuodista. Todella mainio valikoima Commea ja Watanabea. Samoin Beams Japan aivan täydellinen. Näissä kahdessa voi kuluttaa tuntikaupalla aikaa:D

Shibya & Harajuku - persoonallisia, kuratoituja lippulaivamyymälöitä käytännössä joka lähtöön. Kahlattavaa riittää Omotesandon pohjois- ja eteläpuolella. Mm. Yoshi Yamamoto, Portterin upea kauppa, Master Piecen mainio kauppa, samoin Comme des Carconilla hyvää valikoimaa. Nozy koffeesta saa mainiota paikan päällä paahdettua kahvia. Varaa päivä.

Daikanyama - paljon todella sympaattisia kuratoituja pikkukauppoja, kannattaa tsekata Okura, paljon japani-indigo tavaraa, samoin mm. Nanamican kauppa, jossa north face purple label tarjoamaa. Tsutaya Books on must, mainio paikka täydentää minkä tahansa aiheen japanilehdet mukaan. Iltapäiväkierros.

Ginzassa on käytänössä kaikkea, mutta paikkaa vaivaa ison rahan länkkärimerkit ja persoonallisuuden puute. Dover Street Market kuitenkin näkemisen arvoinen.

Uenon ja Okachimachin asemien välissä on vielä härö markkinakatu, jossa sulassa sovussa räkäisemmät kaupat, grillaus, tienvarsimarkkinat, tissibaarit ja laadukas Japanidenim. Jos haussa Buzz Ricksonia, kannattaa suunnata tänne. Omaan makuuni vähän turhan heritaakimeininki, mutta silti käymisen arvoinen paikka. Tärppinä Hinoya, jossa oli hieno selektio Buzzia, Engineered Garmentsia, Visvimiä, North face purple labelia ja Watanabea hillittömän monen muun Japanimerkin ohella. Iltapäiväkierros.

http://hinoya-ameyoko.com/hinoya/

Blue Bluella hienoja kauppoja, mm. Jo mainittu Okura

https://www.hrm.co.jp/en/company/shops/

Alennuskaupat: Teamlabin kanssa samassa rakennuksessa on Master Piecen ja Niken Outletit.


Oma hotelli oli Tsuki, kiva uusi boutiquehotelli, jossa aidosti ystävällinen henkilökunta ja viimeisen päälle viilattu minimaalinen sisustus, bonuksena huoneissa perinteiset vaahterapuiset kylpytynnyrit. Aulassa oli Sakebaari, jossa oli mm. ilmainen saketasting matkamme aikaan, kaikki muut paikallaolijat paikallisia. Hyvä sijainti Hibya-line metron suhteen, Tsukin kalamarkkinat vieressä. Lämmin suositus.

https://www.tsukihotel.com/en/

Museoista suositus ainakin Mori art museumille, Teamlabille(ota Yurikamomine-linjan näköalajuna sillan kautta!), kansallismuseo. Senso Jin temppeli ja Skytree yöllä suositeltavia. Ravintoskene on mahtava, liikaa kaikkea mainiota. Tsukin kalamarkkinoilla kannatta käydä syömässä. Omalla kohdalla hauskin ruokailu oli kosteahko ilta hotellin läheisessä Izikayassa, kun sattui kielitaitoinen sake-fanaatikko viereiseen tuoliin.

Protip, paikan päältä löytyy 10-15% Suomea parempia vaihtokursseja valuutalle pienellä haeskelulla.
Hei, sattuisiko joku tietämään paikan, missä olisi hyvä weekender/duffeli valikoima käytettynä? Safari 3, Whistler, muutama 2nd street muun muassa tarkistettu ja valikoimaa ollut vähän.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.