Oiskohan mitenkään mahdollista saada neuleisiin joskus valkoista tai beigen/ruskean sävyjä? Tuo uusi vetoketjuneule on hieno, mutta väreissä taas sinistä, harmaata, ja mustaa... Noissa väreissä on jo alpankin neuleita muutama :D burgundyn voisi myös ulottaa kaikkin neuleisiin tietty
Don kirjoitti:Onko ajatuksissa tehdä ikinä lisää alkuperäistä paksumpaa crew neckiä? On jäänyt kaivelemaan etten hommannut.

Ensi vuoden syyskuulle aikataulutettu tämän comebackia.

Tuotanto lopetettiin, koska malli oli ainoa johon meni tuota 3/10 nm lankaa, eikä se tietysti ollut kovin järkevää. Malli toteutetaan jatkossa samalla langalla mitä 90 % meidän malleista.

Sample siitä taitaa olla jo tehty ja lopputuloksesta tulee hyvin samanlainen. Resoreihin tehdään sama ratkaisu kuin crew neck litessä: tulee siistimmät ja kestävämmät.

***

Meillä on muuten nyt menossa vuoden viimeinen varsinainen kampanja, joka on voimassa vielä huomiseen asti.

Neuleista ja maksihuiveista saa 20 € alennuksen alekoodilla JOULU

Sisäpiirille on ollut lisäksi tarjolla etu, jolla yli 220 € tilauksiin voi valita vapaavalintaisen pipon kaupan päälle. Tämän voi hyödyntää, kun 220 € tilaussumman täytyttyä lisää pipon ostoskoriin ja aktivoi koodin JOULUPIPO

Eli jos hankinnat on ajankohtaisia esim. itselle ja puolisolle, niin pipo tulee siinä kylkiäisenä.

Viimein on nimittäin saatavilla myös sellainen pipo (Fold), johon itse olen varauksettoman tyytyväinen. Tuntuma esim. samanhintaisiin merinopipoihin verrattuna on suvereeni. Pipon lookkia voi säätää aika monipuolisesti, koska taiteltava osa on pitkä. Mahtuu tällä kertaa myös isommalla ajattelukopalla varustetuille miehille.

Kuva
Hieman naurattaa nämä neulemeiningit, kun Alpa (tai sen asiakkaat) hehkuttaa somessa kokonaisen VUODEN aktiivista käyttöä kestäneitä neuleita, ja yrittää myydä oheen korjauspalvelua ja kaiken maailman harjoja. Samaan aikaan omassa rotaatiossani on 30 vuotta elämää nähneitä neuleita mm. valmistajilta Pringle ja Lyle & Scott. Siis 30-40 vuotta ilman kopistelua kummempaa huoltoa, eikä reiän reikää, nyppyä tai hajuja. Sama pätee sileämpiin toimistoneuleisiin ja paksumpiin talvineuleisiin.

Mutta eihän nämä nykyryijyt voikaan kestää, kun esim. kädentiet tehdään älyttömän kapeiksi, joka aiheuttaa ajan kuluessa kainalon alueen kankaan ohenemisen ja hajoamisen. Nykyneuleet tuntuvat myös reikiintyvän paljon herkemmin kuin vintagekama, joka kertoo tykötarpeiden ja laadun totaalisesta murenemisesta.
Hiukan hämäräksi jäi pointti siitä, miten parsinnan tai vaatehuoltotarvikkeiden tarjoaminen nyt on sitten huono juttu.

Minullakin on rotaatiossa 40-vuotta vanhoja neuleita. Samoin on kokemusta myös esim brittiläisten laatuvalmistajien nykykamppeista. Samalla tavalla ne käytössä kuluu kuin nykyään valmistetut verrokit. Eri asia on tietysti verrata ohuemman neuleen kestoa johonkin huopapintaiseen kalastajanneuleeseen tai järeään lampaanvillahaarniskaan. Isoisältä perityt neuleet luovat tätä vuosikymmenien keston legendaa, mutta pääasiassa kestävyys perustuu todella harvoihin käyttökertoihin.

Tuotteelle kertynyt ikä vuosissa ei itsessään kerro tuotteen kestävyydestä mitään – vaate kun ei kulu ajan myötä vaan käytön. Viisi kertaa talvessa käytetty 20 vuotta vanha neule näkee saman käyttömäärän, mitä monet asiakkaista käyttää neuletta vuodessa. Mikä tahansa tuote kestää hillottuna.

Meidän neuleiden korjaustarve liittyy useimmiten siihen, että tuote on kulunut toimistotyöntekijällä kyynärpäästä tai hihansuusta ja nämä ovat tietysti seurausta jatkuvasta hankauksesta. 100 % villasta / alpakanvillasta valmistettu neulos on hankauskestoltaan väkisin heikompi kuin esimerkiksi kudottu kangas. Kuituja irtoaa ja varisee, ja neulos ohenee hiljalleen. Jonkin verran on tietysti niitäkin tapauksia, että on valittu aivan liian pieni koko, jonka takia sitten esimerkiksi mainitsemasi kainalo hankautuu – nämä ovat kuitenkin marginaalissa.

Kestävyyden suhteen kaikki keinot on meillä otettu käyttöön, mitä luonnonmateriaalien kanssa voi keksiä ja neulokset ovat keskimäärin paljon muita valmistajia tiukempia (=materiaalia kuluu enemmän, mutta myös kestävyys parenee). Sekoitteilla hankauskestoa saa tietysti paremmaksi, mutta sitten joudutaan enemmän tai vähemmän tinkimään muista ominaisuuksista.

Ennen oli paremmin on tietysti monella alalla totta, mutta siihen on yleensä selvä syy (esim. kangaspaksuus, käytetyt materiaalit tai metodit).

Neulepuolella ne laatuvaatteet valmistetaan yhä samoilla metodeilla ja materiaaleilla kuin silloin kultaisella 80-luvulla. Mitään järkiperustetta on vaikea keksiä, miksi nuo vanhat neuleet olisivat kestävämpiä kuin nykytuotanto.

***

Sama logiikka se on näissä neuleissa kuin laatukengissäkin. Pohjat kuluvat kilometrien myötä siinä missä neuleiden hihansuut tai kyynärpäät ja nekin täytyy vaihtaa aika ajoin. Satunnaisesti käytetyt kengät tietysti säilyvät vuosikymmeniä ilman pohjausta, mutta jokapäiväisessä käytössä joudutaan menemään ennen pitkää suutarille.

Kyllähän esim. kestävänä pidetty Barbourin vahakangastakkikin on monelle käytännössä ikuinen, jos fiilistelee silloin tällöin syyssäässä. Tai sitten tuotetta käyttää pari vuotta ympäri vuoden, ja tilanne tämä. Älyttömän kestävä takki, mutta 10 vuotta voi tarkoittaa tuhatta tai sataa käyttöpäivää: Kuva
Viimeksi muokannut Lauri, 02 Joulu 2020, 21:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Menee Alpan osalta vähän offtopiciksi, mutta en ihan itsekään tajua mistä Barbourin kestävä maine tulee. Omista on lahonnut vuori ja vahakangas on mennyt herkästi taitekohdista (joita riittää) puhki parissa vuodessa, vaikka ne päällä on tullut metsästettyä rajuimmillaan kantarelleja kesämökin takaa. Jollain prinssi Charlesilla on toki tallihommissa käytössä vuosikymmeniä vanha Beaufort, mutta siinäkin on kuvien perusteella lähinnä paikkaa paikan päällä.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.