MakkoMukko kirjoitti:
haistelija kirjoitti:Saattaa olla sellanen tilanne käsillä, että tulee ekan kerran viiteen vuoteen ostettua kengät UUTENA, huhhuh!

Crockett & Jonesin Islay on ollu ostoslistalla niin kauan, että tarttee varmaan mennä Cainelta kyselemään oisko oikeeta kokoo hyllyssä.
Sometyrkytys on tehnyt tehtävänsä, mitähän nää kustantais :think:

En varmaksi tiedä, mutta eikö noi oo kuutisen hunttia?


Sitä ne tuntuu muualla olevan. Suunnitelma uusien ostamisesta toki nyt hetken aikaa katkolla/peruttu, heheh.
Ervingillä olisi 2,5-millistä Vibramin vaakaraitaista puolipohjaa. Olisiko jollain kokemusta tuon toimivuudesta/kestävyydestä Suomen rospuutto-oloissa?

Ainakin yhden parin nahkapohjaisia, jämäköitä derbyjä ajattelin päivittää säänkestävämmiksi.
Kyllä kai niillä sinänsä pärjää, jos ei ihan valtavasti tule kävelyä. Hiekoitussepeli vähän ikävää kovempien ja matalan kuvion pohjien alla ja sivusuuntaan heikommin pitoa. Itsellä kaikki Vibramin pohjat olleet kestäviä.

Vähän järeämmät Raptor- (suunnittelu lumelle ja jäälle) tai mini lug -pohjat kaiketi pitäisi olla, jos meinaa enemmänkin liikkua, mutta meneekö sitten 4-millisenä jo liian paksuksi. Jotkut laittaneet mm. Iron rangereihin.

https://halfsoles.com/shop/vibram-raptor-half-sole/
Jep, tuo ohut puolipohja on tietysti kompromissi enkä ole pahimpaan rospuuttoon noita suunnitellut. Kävelykenkien osaltakin kierrossa on useampi pari, joten näkevät käyttöä max. pari kertaa viikossa.

Vibramista on sinänsä hyviä kokemuksia ja uskon noiden ohuempienkin kestävän ihan kelpoisesti. Kokeilen yhteen pariin ensin ja pohdin sitten laitatanko useampiinkin.
Kysytääs vielä palsta-asiantuntijoilta:

Kuten toisaalla kerroin, ostin huolimattomuuttani puoli numeroa liian pienet Tricker'sin Stow:t. Lesti on minulle lähtökohtaisesti toimiva ja noissa liian pienissäkin pituus riittää hyvin. Leveys on kuitenkin liian nafti pikkuvarpaan, erityisesti sen tyven kohdilta, ja erityisesti oikeassa jalassa.

Kannattaisiko lähteä kokeilemaan venyttämistä esim. Ervingillä?
Katselin noita omiani ja pikkuvarvas taitaa mennä jo tuon kärkikovikkeen alueelle. Tuon päkiän nivelen kohdalta taaempaa, jossa ei enää koviketta, on pehmentynyt ja hieman venynyt.

Vähän pelkään, että ei tuosta varpaan kohdalta siksi välttämättä kovin paljon anna periksi tai pehmene. Se jäykkä storm weltin reunakin pistää vastaan. Itselle vähän se kokemus, että venyttäminen toimii vähän satunnaisesti ylipäätään. Pitäisi olla heti hyvän tuntuiset.

Itsellä ekat Stowit olivat juuri sen puoli numeroa liian pienet. Yritin myös pitää jalassa ja venytin hieman lepolesteillä ja siitä välistä ruuvarilla kampeamalla useampia päiviä. Ei auttanut.

Jalan pitäisi päästä lopulta aika paljon kuitenkin "elämään" kengässä, että toimisi ja joustaisi kävellessä oikein. Noissa omissani oli sellainen vähän laskettelumonon tunne ja kantapäät kipeytyivät. Lisäksi jalka turposi päivän mittaan. Saattoi tuntua aamulla vielä hyvältä, mutta iltapäivällä jo kiristi. Puoli nroa isommat, eikä mitään ongelmaa.
Juu, tuo weltti, kärkikuppi ja nahan jäykkyys/laatu ylipäänsä varmaankin tekevät operaatiosta tekemättömän.

Se puoli numeroa on yllättävän paljon, varsinkin kun koko päivän kävelee. Ei tällaisissa pitkäikäiseksi tarkoitetuissa kengissä kannata alkaa kompromisseja tekemään.
Elämän vaikeimpia päätöksiä on pistää liian pienet kengät eteenpäin. Eipä nuo venytykset yms. kikkailut oikein kenelläkään ole ilmeisesti onnistuneet.

Käsittääkseni myös jalat hieman levenevät läpi elämän, joten helpotusta ei tule senkään puolesta.
Jep, kengissä kerran liian pienet, aina liian pienet pätee poikkeuksetta.

Laskin pari kymppiä hintapyyntöä Stoweista ja laitan kupongin vetämään oikeankokoisista.
Itse myynyt täällä kolmet Stowit, ne liian pienet Espressot, Acorn-väriset (en oikein osannut käyttää tuota väriä), ja olisin myynyt nuo nykyiset Espressotkin, mutta ehdin ottaa käyttöön (paitsi etten sitten käytäkään) : ). Useita viikkoja meni kyllä kaikissa, ennen kuin löytyi oikea ostaja, mutta aina kuitenkin löytyi.

Aikaisemminkin tainnut jutellut tästä, mutta aika vahvasti tulee itsellä käytettyä noita matalia kenkiä ja chukkia. En tiedä onko osittain laiskuutta noiden nauhojen kanssa, mutta tykkään myös kun nilkka pääsee vapaammin liikkumaan.

Tuolla olisi Tadullekin (edit anteeksi ämäsille) mustat 43,5 koon Enfieldit tarpeettomana hyllyssä, mutta itsellä näköjään taipumus hamstrata joitain tiettyjä asioita ja ylivoimaisia vaikeuksia luopua niistä. : ( Lisäksi ruskeat Enfieldit, pari kertaa käytetyt Alden Indyt ym. ym. ym. Joistakin jutuista voin sitten kyllä luopua ihan silmää räpäyttämättä. Tulee välillä mieleen ne Amerikan kovimpien keräilijöiden hamstraajat, jotka ei suostu myymään mitään, kun on niin paljon tunnearvoa tavaroilla.
Viimeksi muokannut U-Haul, 27 Loka 2019, 18:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.