Budjetit ja edullisuus ovat aina vähän suhteellisia käsitteitä. : ) Paljonko ajattelit, että olisi sopiva summa pöydälle?

Ihan kunnollinen tammilankku taitaa tulla helposti aika hintavaksi ostettuna, jolloin ei välttämättä kovin paljoa lopulta säästä valmispöytään verrattuna, etenkin jos haluaa tehdä vielä sen tukikehikon ja jalat samasta puulaadusta.

Mutta sittenhän on edullisemmin useammasta palasta koottuja tammisia ns. liimalevyjä, joita käytetään öljyttyinä esim. työtasoina. Yksi konsti hankkia kierrätyskeskuksesta tms. joku vanha pöytä, jossa silmää miellyttävät jalat ja korvata sen kansi uudella levyllä.

Meillä on olohuoneessa vanhempien joskus 60-luvulla Wegner-tuolien kanssa hankkima tammipöytä, jossa on molemmissa päissä integroidut jatkolevyt. Saanut tosi näppärästi lisää tilaa 10 hengelle, esim. kun on ollut juhlia.

Esim. noihin Woodekin pöytiin oli näköjään saatavana myös erilliset jatkopalat. Keittiössä oleviin pöytiin ei välttämättä tietysti jatkopaloja mahdukaan, mutta noin muuten näppärä ominaisuus.
DSW-tuolien kanssa Hayn Loop Stand -jalat + ikilevykansi vois olla toimiva.

Kuva on paska mutta mustana matchaa Eiffeleiden jalkoihin kivasti.
Kuva

Jalat ei oo kovin kalliita ja levyn voi tilaa monesta mestasta halutunkokoisena.
Toi vanerin profiili on aika kiva.

Kuva
Jes, kiitti vastauksista. Budjetti tosiaan rankkaa ulos esim. Woodekin, tavoitteena olis et pöytä olis lähempänä viittäsataa kuin tonnia.

Sit Muji tuli eilen itselle nyt kans mieleen, et jos vaan Helsingin liikeeseen tulee huonekaluja myyntiin niin se vois tarjota aika passelin hinta/laatu-suhteen ellei vastaan tule jotain ihan lyömätöntä vintage-vaihtoehtoa.

Myös noi Loop Standin jalat hyvä nosto, kuten myös vanhan pöydän jatkojalostaminen uuteen käyttöön kantta vaihtamalla.
Etäisesti asiaa sivuten, kertokaas joku kodinkoneista paremmin perillä oleva, että eikö pyykinpesukoneessa todella ole takaiskuventtiiliä poistoveden puolella? Olen saattanut laiminlyödä asennusohjeen pykälää poistoletkun vetämisestä lavuaarin vedenpinnan yläpuolelta ja siitä on ajoittain seurannut veden valumista koneeseen päin mutta nyt vasta tukkoutunutta viemäriä avatessani huomasin, että kaikki neste lavuaarista putkenavaaja mukaan lukien valuu esteettä koneeseen ja karhupumpulla rynkyttämisen paineiskutkin taitaa tasautua sinne koneeseen päin.

Noh, kone irti, poistohaaraan tulppa ja viemäri auki mutta onko koneessa myös vikaa? En ole törmännyt nimittäin vielä ohjeeseen, että pyykkikone olisi poistettava viemärilinjasta ja linja tulpattava jos sitä joutuu avaamaan.
Kerro sitten meillekin, mitä huollosta vastattiin.

Asiaan osittain liittyen: Mua ärsytti, kun kylpyhuoneen altaan viemäröintiputkistoon normaalisti (= ennen hajulukkoa) liitetty pyykkikoneen poistoletku sai altaan aina pupluttamaan todella äänekkäästi ja pyysin putkaria siirtämään poiston viemäröinnin "juureen". Puplutus hävisi ja luultavasti myös kaikki takaiskuventtiilin puuttumiseenkin liittyvät ongelmat siinä sivussa. Mutta näissähän on kuitenkin erittäin tärkeää olla ohittamatta sitä ohjekirjan kohtaa poistoletkun korkeudesta muutenkin. Tärkeämpi kriteeri taitaa olla, että poistoletku nousee pesukoneen rumpua korkeammalle kuin se, että se olisi allasta korkeammalla. Näin kaikki koneeseen pesun aikana tulevat vedet ei valu suoraan poistoletkusta ulos vaan vasta sitten, kun poistopumppu käynnistyy.
^Poistoletkun pitää koukata altaan maksimipintaa korkeammalta tai vesi alkaa menemään sen mutkan yli heti jos viemäri ei vedä nopeasti. Tosin kuvittelin että koneissa on takaisukuventtiilit ihan jo siksi, että viemäriä voi pumpata tarvittaessa auki (huolto ei ole vastannut). Poistoletkun liitos viemäriin taas pitäisi olla rummun maksimipinnan yläpuolella koska muuten vettä alkaa kulumaan tuhottomasti kun se painovoimaisesti valuu koneen läpi.
Noissa viemäröintiputkien muovisissa liitosyhteissä ja seinässä kiinni olevissa metallisissa poistokulmissa, joihin letku kiristetään kiinteästi, on ilmareiät "takaiskuventtiilinä" etteivät imisi vettä takaisinpäin.

Jos on lattiakaivo tilassa, niin noista muovisista viemäröintiosasista on aika näppärä rakentaa kiinteämpi poistoputki viemäriin.
Sohvista vähän tietoa tarvittaisiin. Olin tykästynyt Eilersenin Odenseen mutta ei tunnu suomesta löytyvän keltään nahkoja testiin jotta voisi tuntumaa/väriä testata. No Vepsäläinen ehdotti kotimaista Interfacen Nana sohvaa joka oli hieman tuon Eilersenin sohvan tyylinen, löysin sille mukavan nahankin, mutta nyt kiinnostaisi tietäjien mielipiteet tuosta Interfacesta, onko hintansa väärti ja laadullisesti hyvä?
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.