Kiinnostaa kuulla jos joku ryhtyy tähän. Olen siinä käsityksessä että Margom-pohjat on kokoonpanovaiheessa tikkauksen lisäksi liimattu suht tukevasti päällisnahkaan eikä niitä saa erotettua toisistaan niin nätisti että uutta pohjaa saisi ommeltua enää kiinni (kun mitään reunosta ei ole), eikä netistä tunnu löytyvän kuvallista aineistoa tällaisesta operaatiosta, mutta kiva kuulla jos olen väärässä.
Kiinnostaa myös. En tosin usko että yksikään suutari lähtee tuota stadissa tekemään. Lestille nuo pitäisi liimausvaiheessa vetää anycase. Edelleen vanhan pohjan päälle vaan Vibramia niin sillä ne saa kivasti uuteen käyttöön.

Laita ihmeessä raporttia jos saat jonkun tekemään ja jälki kiinnostaa myös. Ton linkin kautta jonka laitoin voi tilata myös sneaker-lestit jotka on soveliaat margom-pohjaisille tennareille. Jos ei oleenää suoraan tilattavissa niin kysymällä onnistunee.
Miksihän margom ei tee kantalappuja tai puolipohjia? Jostain syystä Margomin pohjat eivät tunnu kuluvan millään, mutta esimerkiksi Vibramin tai Svig kantapalat saa käveltyä vuodessa loppuun. Pakkohan tuon materiaalin on olla jollain tavalla parempaa.
Ompelin tänään testimielessä tommosten (muistaakseni) CQP-tennareiden pohjat takaisin paikoilleen läpineulomakoneella. En tiedä onko Margom-pohjat, mut mielestäni ihan kohtuullisesti onnistu. Ei ollu lestejä. Kuviakin on, mutten osaa/jaksa liittää niitä.
Uudet korkolaput maksoi 30 euroa ja hinnaston mukaan puolipohjat olisi 50 euroa. Ei siinä, työnjälki oli kiitettävä, mutta hinnat on mielestäni aika kovia kumipalan kiinnittämisestä.

Viitisen vuotta sitten, kun maksoin korkolapuista 15 euroa ja topyn puolipohjat oli 20 euroa. Ehkä tietyissä osissa Suomea kysyntä on niin heikkoa, että se näkyy hinnoissa.

Vertailukohtana italialaisen corsishopin hinnat, jossa koko vibramin pohja vaihtuu uuteen 70 eurolla. https://corsishop.com/en/categoria-prodotto/man/repairs-man/
Osaisikos joku sanoa, onko laadullisesti normaalia, että goodyear-pohjatussa kengässä on kuvanmukainen epäsiisti painauma puolisen senttiä ennen ommelta? Kyseessä oxfordit Meerminiltä, jonka laadunvalvonnasta näyttääkin löytyvän paljon keskustelua. Meerminin mukaan kyseessä ei ole valmistusvirhe.

Kuva
Noh, laatu on aina suhteellinen asia. Sokoksella olen nähnyt monenlaisia kenkiä täysin naarmuilla ja normaalihintaan ne näyttävät tekevän kauppansa. MTO ja muissa itseään laadukkaina mainostavissa yrityksissä (mm. kakkoslaatua myydään erikseen) tällainen asia kengässä olisi jo virhe uutena ostettaessa.

Meerminiä suosittelen välttämään.
En laskis valmistusvirheeksi, epäsiistiksi viimeistelyksi kyllä. Toi näyttää ainakin kuvassa siltä, että snadilla työllä saa joko kotikonstein tai suutarilla siistittyä.

Meerminin asiakaspalvelusta ja laadunvalvonnasta liikkuu kyllä mielenkiintoisia tarinoita. Kai se riski on leivottu hintaan sisään.
saari kirjoitti:Osaisikos joku sanoa, onko laadullisesti normaalia, että goodyear-pohjatussa kengässä on kuvanmukainen epäsiisti painauma puolisen senttiä ennen ommelta? Kyseessä oxfordit Meerminiltä, jonka laadunvalvonnasta näyttääkin löytyvän paljon keskustelua. Meerminin mukaan kyseessä ei ole valmistusvirhe.


Minusta tuo on normaalia. Johonkin se ommel päättyy ja joku jälki siitä jää, tuo näyttää Meerminiksi ihan ok:lta.

Itsellä jalassa tänään Aldenit 360-weltillä ja alku/päätepiste näyttää vähintään yhtä sekalaiselta vaikka reilusti kalliimmista kengistä on kyse.
^ Samaa mieltä. Meermin markkinoi olevansa "handcrafted to last". Kun ostaa käsityötä, niin täytyy hyväksyä käsityön jälki. Varsinkaan tuossa hintaluokassa ei voi vaatia täydellisyyttä. Blake rakenteella olevissa kengissä noi ompeleet pysyy paremmin piilossa.

Omat kenkäharrastelut lähti aikanaan Italiassa valmistetuista bootseista. Monen kiertotien kautta ollaan taas lähtöruudussa.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.