voi olla että jo vanha juttu, mutta silmään osui tällainen Peak Performancen paitatakki josta tuli heti vahvat kompassilätkä-vibat. tutkin lisää ja esim. alla olevat parka ja kenttätakki jatkaa samaa linjaa. ihan ymmärrettävä suunnan muutos funktionaalisia tekstiilejä painottavalle ulkoiluvaatebrändille joka hakee lisää myyntiä mutta onhan tää nyt aika selkää mitä yritetään tehdä.

Kuva
Kuva
Kuva
https://www.hs.fi/talous/art-2000006140570.html Prismat ja Tokmannit jyrää vaateskenessä.

Suomalaiskuluttajien makua sen sijaan määrittelee erityisesti yksi kriteeri, ja se on hinta. Esimerkiksi ilmastovaikutukset eivät ostoskorissa juuri paina – ainakaan vielä.

Tämä on mielenkiintoista. Muuhun voidaan panostaa, mutta ei vaatteisiin. Vaatteen alkuperä tai eettisyys ei kiinnosta. Toivottavasti jossain vaiheessa kertakäyttömuodin määrä vähenee.
^ tilastoa "vääristää" varmaan lasten vaatteet, sukat ja alusvaatteet melkoisesti. Osa perheellisistä nyt vaan on, tai ainakin luulevat olevansa, niin kiireisiä, että kaikki on saatava yhdellä kertaa, millään muulla ei ole mitään väliä.
Mututiedolla sanoisin, että on paljon perheitä, jotka panostavat lastensa pukeutumiseen paljon enemmän kuin itsensä. Tietyillä kotimaisilla lastenvaatemerkeillä menee todella lujaa.
holipompeli kirjoitti:Mututiedolla sanoisin, että on paljon perheitä, jotka panostavat lastensa pukeutumiseen paljon enemmän kuin itsensä. Tietyillä kotimaisilla lastenvaatemerkeillä menee todella lujaa.Joo itsekin joskus ihmetellyt, kun vanhemmat vetää piuruverkkareissa ja crocreissa, ja sitten skideillä kaikki vermeet esim. MiniRodinilta. =). Ei oikein aukea, mutta jokainen "tyylillään".
^ ^^ on on ja jossain määrin fiksuakin koska vain niillä on jämyä. Mutta pahimmillaan siellä joukossa tyhmyys tiivistyy jos jossain, mammat repii rättejä käsistä/vaunuista ja hyvä ettei silmiään toistensa päästä nettikirppareilla ja alennusmyynneillä. ;)
Ilmiö on varmaan ihan sama kuin liikunnallisuus ja omat harrastukset jää koska voihan niitä toteuttaa lastenkin kautta.
Satuin selaamaan pitkästä aikaa sf ja silmään osui tarina neuleesta, jonka ostin vestiairesta reilu vuosi sitten. Hitusen enemmän haluaa vaalia tuotakin vaatekappaletta jatkossa.

He needs to do a better job of explaining the "story" behind this shit. Why is a cotton sweater $700?

You know the peruvian knit sweater from last winter that had a stupid price?
It had a really good story that actually made the pricing of it seem a lot more palatable. I forget who it was that told me the info so I don't want to name names (it was a buyer for the store who almost picked it up but passed due to price, but he said they only knew any of that because they were in the showroom and asked why the price was so how. But if they didn't ask they never would have known).
But the yarn was from a small family farm who did the dyeing and knitting themselves. The pigment was sourced from another small operation in peru and then mixed at the Lemaire atelier, then they sent that dye to the farm where the yarn was from and the knitting was done. They only had the capacity to make like 6 or 7 of them iirc.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.