Taidettu paristi jo käsitellä nahkojen hoitoaineita, mutta mikä olisi oikea aine kengilleni jotka ovat Redwing 8138 ja Solovarin mustat premium derby bootsit?
Redwingin kenkäsivulla aineena tälle All natural boot oil.
Tuo tuskin on hyvä aine Solovairille jotka lievee "silitetympää" nahkaa kun 8138 on vissiin rasvanahkaa? Mieluiten hommaisin yhden yleiskäyttöisen tuotteen.

Onko tämän ohjeen mukainen kevyt vesipesu harjalla ihan hyvä tapa? Ei tietysti lutrata vedellä vaan lähinnä uurteita ja tikkauksia saisi puhtaaksi.
Ei se all natural niin ylituhtia ole ettei solovareihin voisi laitella. Ylipäätään jos haluat pitää solovairis mustana niin tarttet lankin. RWn kyllästeen päälle en lankkia laittais. Eli 2 ainetta anyway.

Rw - all natural oil
Solovair - vaikka saphiren musta creme jos et halua niitä kiiltäviksi, jos taas kiillotat niin lankki erikseen. Cremelläkin pienen kiillon saa kun jaksaa hinkata.

Edit: vai olikos Solovareissa samanlainen ”muovi pinnoite” kuin Martenseissa? Siihen ei ainakaan Renoa kannata tuhlata.
Ei ole Solovairit sellaista muovinahkaa vaan enemmän aidon nahan näköistä. Vähän karkeampaa jotenkin kuin normaali pukukenkä esimerkiksi. Tuossa kys. parin kuva talvelta.
Laitoin kärsimättömänä vaimon yhteen pariin ja Solovareihin harjauksen ja pikaisen kosteaharjauksen + kuivauksen jälkeen mustaa Woly Shoe creamia kevyen pinnan. Onko tuo aine se perinteinen "lankki"? Maaöljyä sisältävä musta kreemi joka tuntuisi haihtuvan pinnasta jättäen värin ja suojan? Solovairit on vielä niin mintissä kunnossa, että ne eivät rankempaa hoitoa tarvitse, mutta kertokaas oliko tuollainen Wolyn aine ihan väärää mustalle pintanahalle? Lähinnä hyvä suojaa haen ettei mene ainakaan suolasta rumaksi.

Kuva Wolyn aineen puffauksen jälkeen:
Kuva

Meille autoileville landelaisille helpotusta Motonetin avulla, Red Wingin hoitotuotteita näköjään hyllyssä. :)
https://www.motonet.fi/fi/tuote/5502501 ... oljy-89-ml
https://www.motonet.fi/fi/tuote/5502502 ... ljy-236-ml
Viimeksi muokannut alspe, 11 Maalis 2019, 23:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Cream on just sitä peruslankkia. Toimii mainiosti perushuollossa. Wolyn tuotteet ei vqrmaan parhaita ole, mutta todennäköisesti täysin riittäviä.
Keikarista kommentointia Red Wingin aineista.
Ilmeisesti tuollaiset kenkät voi pestä sienellä kevyesti veden kanssa jossa seassa merkin foam cleaneria tai kommentoijan mukaan ihan fairyn kanssa. Pintaan sitten kuivumisen jälkeen boot oilia. Tummenevat luultavasti boot oilista ja All leather conditionerista, mutta vaalentuu taas ajan kanssa (tai sitten ei).

https://www.youtube.com/watch?v=MWiC_nGBKRc

Tosi hyvässä kunnossa on pysynyt Moc Toet kun olen välttämättä kahlaamista vesilammikoissa ja harjannut niitä usein. Parempi varmaan olla pesemättä mitenkään vaan laittaa vaan kevyet kerros öljyä rankan harjauksen päälle.
Meneekö takuuseen kun neljä vuotta poljetuissa mokkasiinikohta noin irvistää? ;-)

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Mulla on talven jäljiltä osa käytössä olleista kengistä sekä kesää odottavista kengistä selvästi kosteutta vailla. Olen yleensä käyttänyt keväthuoltoon settiä
Saphirin Renovateur, Creme ja viimeistelyyn vahaa. Nyt kuitenkin näyttää että jotkut kengistä vain pysyvät "kuivina" vaikka kuinka yrittää kosteuttaa. Kiillon kyllä saan aikaan, mutta nahka on silti elotonta ja kuivaa.

Eli onko Saphirilla jokin tujumpi kosteuttava aine jota voisi käyttää käyttää?
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.