babar kirjoitti:^Joo, tän lisäksi Arizona on muistaakseni ”Jordan-koulu”, joten sitä kautta niitä taitaa olla kertynyt myös.

Bostonin Terry Rozierin kenkädiili purettiin kun hän käytti toista merkkiä. Adidas/Nike, en muista kumminpäin.Arizona ja Lauri itse ovat tarkalleen ottaen Niken sponssaamia. Ei toki varmasti Laurin tarvitse raffleista Jordaneita hakea.

Ymmärtääkseni Lauri on toki fiilistellyt Jorkkuja jo pitkään ennen sponssidiilejä.
Varmaan saa kaikki tai ainakin ison osan sponsorilta. Mutta koska kyseessä on Chicagossa asuva koripalloilija, en ihmettele Jordan ja Nike painotteista kokoelmaa. Adidas ei ole valmistajana samalla tasolla tuossa koripallokenkäskenessä.
Kahdet edelliset ISPA:t on hyllyssä mutta nyt ei kyllä ehkä enää taivu ainakaan tarpeen puolesta. En nyt ihan ole myyty ajatukselle, että nämäkin piti dekonstruktoida näin pian.

Ai se oliskin taas näköjään raffle... Luulin että oltaisiin päästy siitä kun edellisiä sai omaan tahtiin melko rauhallisesti tilaillen.
Tuntuuko, että lenkkareiden keräilystä vielä saa fiiliksiä? Mitä siitä irtoaa? Ei sarkasmia, ihan oikeasti kiinnostaa.

Tämä on kuitenkin se alue vaateskenestä (pl. varsinainen fast fashion, mutta sitä nyt ei tällä foorumilla muutenkaan suosita) joka kaikkein heikoimmin on yhteensopiva minkäänlaisen inhimillisesti siedettävän tulevaisuussuunnan kanssa. Näyttää hurjalta touhulta ja tahdilta näin sivustaseuraajalle.
Vetäisin rajan keräilijöiden ja käyttäjien välille vielä. Kaikki omat tennarit saa käyttöä ja on rotaatiossa ja vain yksi pari on ylihintaan ostettu. Oma raja tulee vastaan juuri siinä, että kaikki ei ehdi jalkaan tai että jotain ei raaskisi käyttää. Lisäksi eniten hypetetyt ei onneksi yleensä ole se oma juttu joten aika vähän on tarttenut tuota rafflepelleilyä sietää.
Kai sitä jonkinlainen keräilijä on kun hyllystä löytyy se 150 paria Adidaksia vaikka miellänkin itseni just käyttäjäksi. Jokaista on käytetty, joskin noita 300-500 kpl maailmaan valmistettuja pareja ehkä kerran tai kaksi. Vaan kyllä ne vielä jalkaan pääsee ulos spessutilanteissa tms. Ehkä mää oon käyttäjä, joka keräilee. "Ylihintaa" oon maksanu korkeintaan jostain MIWG tms vintagepareista. Mut onks se sitte ylihintaa jos on liki käyttämättömät tai jopa deadstockit 70-80-luvulta, en tiiä. Näissä onneks hinnat on niiiin paljon pienempiä kuin tuossa hypeskenessä. Toki eBayllä esim City Series-reissueista pyydetään ihan naurettavia hintoja mut niitä saa kyllä sit toisilta keräilijöiltä kohtuuhintaa, jotka ei haluu samankaltaisia hulluja vedättää. Tietty siinä pitää tuuriakin käydä et oot just sillo koneen äärellä ku joku tööttää jonku harvinaisen suht edukkaasti myyntiin.
Mielenkiintoinen näkökulma tämä epäeettinen, luontoa tuhoava ja huonolaatuinen pikamuoti vs. vähemmän epäeettinen laadukas semi-keräilykama joka päätyyn korkeintaan satunnaiseen käyttöön.
^En nyt ihan hahmota vastakkainasettelua. Siis keräilytennarithan nimenomaan on pitkälti perus Nike- yms. laatuista kaukoidän tuotantoa ja varmasti epäeettisiä. Feikitkin mahdollisesti tulee samoilta tehtailta murto-osalla hinnasta.

Tällä palstalla tuskin moni voi rehennellä hiilijalanjälkensä pienuudella ja oma perstuntumani on, että laatu ja kestävyys kompensoidaan sillä, että sitä kamaa vaan on enemmän siellä kaapissa kestämässä vuosia. En muista, milloin olisin viimeksi poistanut kaapista kamaa loppuunkäytettynä muuten kuin alusvaatteita ja urheiluvaatteita.
Mulla on 6 paria lenkkareita/tennareita yhteensä. Ei siis mikään laaja kokoelma. Kahdet Niket, kahdet Common Projectsit ja kahdet New Balancet. En ole luonteeltani "keräilijä", vaan haluan omistaa vaan juttuja, jotka on aktiivisesti käytössä. Kuusi paria sisältää treenikengät. Seuraan ja linkkaan asioita, joita en osta.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.