Mullakin olisi kahvimyllyn osto edessä. Keittelen pressopannulla noin kupin päivässä, käsikäyttöinen kiinnostaisi sähköistä enemmän. Löytyykö budjettiluokasta myllyä jolla saisi tasaista jälkeä myös karkealla jauhatuksella? Porlex kiinnostaisi muotoilunsa puolesta.
Kahvievoluution nykytilanne, Lidlin Bellarom-pavut. : ) Vuorotellen näitä kahta, niin ei kyllästy aina yhteen.

Jotenkin omaan makuun, kun juon suodatinkahvia mustana, niin osuu tuo paahtoaste ja aromi, jälkimaku näissä kohdilleen. Tuo Bio on kyllä parempaa, hieman vaaleampaa, mutta Cremassa erilainen, karamellisoituneempi maku.

Googletin, että ”Crema” on creman lisäksi espressokoneella tehty suodatinkahvin vahvuinen juoma, jota suositaan Sveitsissä ja oliko Etelä-Saksassa. Mutteripannulla tehnyt välillä americanaa, joka kai olisi vähän sinne päin.

Kuva
Tänään kupissa ensimmäistä kertaa jemeniläistä kahvia. Tuntuu hurjalta, että tuolla pystytään tälläkin hetkellä viljelemään kahvia, joka on kaiken lisäksi vielä todella laadukasta.
Ai että... kahvi! Vieroittauduin, tai kai tämä prosessi on vielä käynnissä, puolivahingossa kofeiinista kun vatsataudissa ei kahvia saanut alas. Hemmetin kurjaa, en voi suositella. Ajattelin kuitenkin nyt jatkaa hallitulla viikonloppukäytöllä, että ei pääse nistimoodiin. Ainakin hetken. Mitäs todella hyviä, mutta kuitenkin helposti saatavia (kivijalasta metron varrella, vai toimiiko nettitilaukset näissä hommissa?) kahveja jengi voisi suositella? Nyt jos kulutus putoaa kymmenesosaan niin voisi alkaa ostaa muutakin kuin Rekoa ym.
walt kirjoitti:Ai että... kahvi! Vieroittauduin, tai kai tämä prosessi on vielä käynnissä, puolivahingossa kofeiinista kun vatsataudissa ei kahvia saanut alas. Hemmetin kurjaa, en voi suositella. Ajattelin kuitenkin nyt jatkaa hallitulla viikonloppukäytöllä, että ei pääse nistimoodiin. Ainakin hetken. Mitäs todella hyviä, mutta kuitenkin helposti saatavia (kivijalasta metron varrella, vai toimiiko nettitilaukset näissä hommissa?) kahveja jengi voisi suositella? Nyt jos kulutus putoaa kymmenesosaan niin voisi alkaa ostaa muutakin kuin Rekoa ym.

Suosittelen vahvasti Cafetorian kahveja, on levinnyt aika hyvin ainakin k-kauppoihin. Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, niin kannattaa tehdä Kampin metroasemalta pyhiinvaellus Töölöön Cafetoria-kahvilaan ja jubailla baristan kanssa (yhden nimi taitaa olla Levi, loistava ukko). Antanee oikean vastauksen mihin tahansa kahviin liittyvään kysymykseen. Oman kohtuullisen ison otannan mukaan Helsingin paras kahvila (mustana nautitun suodatinkahvin puolesta).
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.