Perjantaina Berliiniin muutamaksi päiväksi. Otetaan mielellään vastaan ajankohtaisia vinkkejä, ruoka, kivat baarit, näyttelyt ja museot, kaupat ja kirpparit kiinnostaa. Majoitutaan Kreuzbergin tuntumassa, vähän Neuköllnin suuntaan.
Tuli käytyä Berliinissä. Kuudessa päivässä tuli koluttua kahdeksasta eri kaupunginosasta noin 50 kpl vintage ja second hand -putiikkeja, muutamia levykauppoja, kaikki mestat jotka tarjos osastoa Stone Island / CP Company / Paul & Shark sekä joku 20 kpl lenkkarimestoja. Vintageputiikeista muutamat oli hyviä, loput aika tuttua peruskauraa. Paul's Boutiquen lenkkariosasto oli vaikuttava. Suurin osa Stone Islandia myyvistä mestoista oli tuota perus jonnesontaa mut muutama hyvä jäi mieleen:

- Vincente siinä suht lähellä Checkpoint Charliee. Myivät yllättäen myös jotain muutamia vuosia vanhoja mallistoja ja hinnat oli hyvät, alennuksia oli ja muutenkin etenki toinen myyjä oli homman tasalla. Olin kuullu huhua et kantsii tingata joten 50.3 Filiä ostaessa koklasin kepillä jäätä ja ukkohan heitti siihen mukavat -30% lisukkeet. Italokamaa ja pukuja siis kaupassa pääosin, ei mitään jonneilua.

- Cabinero siinä Nikolaikirchen ympärillä olevien pikkuputiikkien tykönä. Tuommoseks pikkumestaks kyllä vaikuttava valikoima CP Companya. Hinnat tosin aika tuhdit mut oisin tukenu jos kokoa olis T-Mackistä löytyny. Paria muuta merkkiä CP:n lisäks, en oikein saanu kuvaa minkä alan putiikki muutoin kyseessä.

- Uli Knecht siinä isoimmalla ostoskadulla. Hyvä valikoima Stone Islandia, kovia alennuksia.

- The Smart Dresser Mittessä. Perus casualkamaa, ihan symppis.

- KaDeWe. Tylsä valinta sikäli mut ei voi mitään, aivan vitusti Paul & Sharkia ja puolet siitä kovissa alennuksissa. Stone Islandia myös hyvät pätkät ja tosiaan yläkerran safkaosasto hauska.

- Overkill. Vaatteissa hypejonneilua mut ehkä reissun parhaat lenkkarivalikoimat omaan makuun. Löyty vanhempiakin malleja mukavasti Addulta.

Ruokapaikat jotka ansaitsee maininnan:

- 1990 Vegan Living, Friedrichshain.

- Quy Nguyen Vegan Living, Mitte.

- Soy, Mitte.

- Lucky Leek, Mitte. Jäi testaamatta ruuhkan takii mut vegaanista fine diningia tarjoo ja on kuulemma kova. Hyvältä näytti ja kuulosti.

Levykaupoista sympaattisimmat:

- Static Shock, Kreuzberg. Omistaja valtava suomifani ja se kyllä valikoimassa näkyi. Svarttia ja suomipunkkia valtavasti. Muuten sit kelpo valikoimat kaikkea marginaalimpaa kamaa.

- Bis Aufs Messer, Friedrichshain. Hyvä yleisputiikki, loistavasti levyt järjestyksessä ja mukava selailla. Laidasta laitaan kunnon musaa löytyi.

Spessumaininta:

- Se viis kerroksinen Humana Frankfurter Torin kulmassa. Oli melko massiivinen ja itse satuin löytämään yhden CP Companyn 2-1-takin vuodelta 2000 erinomaisessa kuosissa 14 eurolla. Koko oli 50 ja oli just passeli. Nykyisin joudun ottamaan kokoa 58, heh.

Ihan kiva kaupunki kyllä nyt ku pääsi eka kertaa kunnolla ja rauhassa tsekkaa.
^ hyvät vinkit. reissua pukkaa muutaman viikon päästä ja rennot sekä edukkaat illallispaikat kiinnostaa. myös keppanatarjontaan erikoistuneet kuppilat kiinnostaa.
jari kirjoitti:^ hyvät vinkit. reissua pukkaa muutaman viikon päästä ja rennot sekä edukkaat illallispaikat kiinnostaa. myös keppanatarjontaan erikoistuneet kuppilat kiinnostaa.


Illallispaikat oli pääosin tosi edukkaita, ei meille ainakaan tullu vastaan mitään kalliimpia. Noi fiinit vegaaniraflatkin tosi halpoja. Saksassa safkaaminen ja oikeastaan kaikki muukin on mukavan halpaa. Ei noi fiinimmätkään lihamestat näyttäneet olleet kuin keskiverto suomimestan hintasia.

Erikoisempia olutkuppiloita ei tullu kierrettyä kun en alkoholia käytä mut ne missä käytiin ni tarjos kyllä kelpo holittimat kaljat ja puoliso sai viininsä. Satuttiin vaan just tuolloin pyörii semmosilla alueilla missä oli pöytiin tarjoilu ja se oli ihan paska systeemi kyllä (vaikka tietty ymmärrän et tippaamisen takia niin). Sit ne missä ei moista olis ollu ni röökättiin sisällä eikä siks jaksettu mennä eteistä pidemmälle. Hyviä kuppiloita sieltä kyllä löytyy ja just Friedrichshainissa oli selkeesti paljon tommosta craft beers-menoo. Sit taas perus saksakuppiloita oli siellä täällä mut kivannäkösiä mestoja oli hemmetisti harvemmin kuin alkuun odotin.
riku_ kirjoitti:Hyviä vinkkejä, tosin "Jonne"- sanan viljely häiritsi erittäin paljon.


Nojoo, oli ehkä turhan kärjistettyä sössötystä. Olivat suurimmaks osaks kuitenkin tuommosia hypeputiikkeja missä itte tunsi olonsa vanhaks ja raihnaseks ettiessä jotain tavallista mustaa crewneckia tms, hehee.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.