Olohuone kaipaisi 140-170cm leveää ja 25-35cm syvää tasoa/pöytää. Ilsen suunnittelema sinnerlig pöytä esimerkiksi sopisi, mutta sitä ei enää mistään löydä. Kellään mielessä mitään saman henkistä tai spekseihin sopivaa tasoa?
Onko 1400 euroa hyvä hinta uudesta Artekin 901-tarjoiluvaunusta? Tällä hetkellä sille ei olisi tilaa eikä tarvetta mutta jos hinnat jatkaa nousua ja tuo on ihan hyvä diili niin voisihan sen ehkä ostaa jo tulevaisuuden varalle.
Hakusessa lattiavalaisin lukulampuksi. Louis Poulsen AJ kiinnostaisi, mutta sellaiseen ei ole ainakaan uutena varaa, enkä ole näitä käytettynä löytänyt oikein mistään. Onko muita ehdotuksia?
Tämä Fritz Hansen jotakuinkin samassa hintaluokassa, mutta voi löytyä käytettynä:
https://www.smow.com/en/products/lighti ... 556-f.html

Muuton Leaf on kanssa mukavan simppeli ja hintakin puolittuu:
https://www.smow.com/en/products/lighti ... -lamp.html

Väliaikaratkaisuna sitten toki Ikean ja Hayn Ypperlig. Varsinkin lukulamppuna erinomainen, kun säätövaraa joka suuntaan. Valoteho kaikkeen muuhun aika paska ja tietysti se, että on Ikea.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30346123/


villevh kirjoitti:Sketchup on vissiin helppo ja hyvä. Paljon käytössä toimistoissakin.


Ainiin, kiitos muuten tästä. Täytti kaikki tarpeet!
Poulsenia kannattaa vilkuilla tori.fi:n lisäksi lännestä päin eli blocket.se Muutoinkin eurooppalaista design-mööpeliä löytyy tuolta runsaammin ja tarjonnan myötä myös usein edullisemmin kuin täältä.
Kuva

Kuva

Tuntuu että oma kämppä näyttää jotenkin ihmeen persoonattomalta. Oon nyt vihdoin hankkiutunu lähes kaikesta muusta ikeakamasta eroon paitsi tosta matosta. Jalkalampulle olis vielä korvaaja haussa. Ostin just pari tilaustyönä tehtyä maalausta ja mustan vintagepinnatuolin mut ne ei ehtiny kuvaan. Mutta tuntuu et tästä puuttuu tosi pahasti jotain särmää ja kiinnostavuutta, mistä se teidän mielestä johtuu? Tää on tavallaan tosi jees mutta silti en saa ihan niitä viboja mitä haluaisin.

Sit muuten jos joku keksii mistä kannattais etsiä isohkoa valkoista pöytälevyä mikä ei ole tehty pahvista, niin vinkatkaa. Mitat luokkaa 180 x 60 tai vastaava. Puuseppä olis yks mut maksaa ihan liikaa siihen nähden että saatan keksiä kuukauden päästä että haluan sittenkin pienen pöydän. Oon hinkannu toria ja huutonettiä tuloksetta jo ties kuinka kauan, mut ei tärppää.
No ainakin toi monokromaattisuus johtaa helposti kevyeen persoonattomuuteen.

Onks nurkassa oleva huonekasvi muoviruukussa? Tsekkaa josko jostakin löytyisi keraaminen käsin tehty juttu. Esim. Savisisko saattais pystyä toimittamaan tilaustyönä jotakin mielenkiintoista.

Pöytälevyksi betonia tai marmoria? Jälkimmäinen saattaa olla turhankin trendikäs mut tilaustyönä pitäis onnistua. Hinta satasia, paino saattaa olla ongelma.
Yksinkertaisimmillaan pöytälevyn saa puutavarakaupasta. Massiivikoivua tai mäntyä ja maalisuti käteen. Riippuen tietenkin miten paksua haluaa. Oman työpöydän levyn olen hakenut hertsikasta. Iskin Ikean raakapuisten pukkijalkojen päälle ja jätin käsittelemättä. Nyt muutaman vuoden jälkeen kiva patina ja tekemisen jäljet näkyy, mutta sitä mä lähdin tuolla ratkaisulla myös hakemaan.

Onko marmori trendikästä? Ei tulis ensimmäiseksi mieleen.
Kasvi on itse asiassa nyt muovissa, kun sen oikea keraaminen ruukku halkesi... Joku tollanen oktopusin linkkaama tilaustyöhomma vois olla erittäin jees, täytyyki visioida jotain.

Betoniviritelmä olis pöydäks erittäin makee mut tuntuu et sellanen vaatis ehkä jotain avarampaa loft-meininkiä. Tässä 22 neliöisessä luukussa vähän haastava. Oon ite puun suuri ystävä ja sellanen kulunut ja elämää nähnyt pöytätaso olis ihanne. Tällä hetkellä tässä on lundian levy mikä on ihan paskaksi hakattu, mut näyttää siks just siistiltä. Kaipailisin vaan isompaa tasoa töiden tekemistä varten, täytynee kohta turvautua siihen että hommaan rautakaupasta tai tilaan jostain puulafkasta mittoihin sahatun. Maalla oli helppoo kun pysty faijan verstaalla nikkaroimaan ite kaiken. Nyt on eri kuviot, ei täällä pysty tekeen mitään. :D

Jos jollain sattuu oleen about ilmottamani kokonen pöytätaso ylimääräsenä Helsingissä, niin yksäriä vaan tulemaan, ostan pois. Saa olla vaikka kuinka kulunut ja elämää nähnyt, kunhan on suora.

Ps huomatkaa aika radikaalisti patinoitunut artek 69. Löysin kylmästä ulkovarastosta kaks kappaletta noita, suoraan 70-luvulta. :)
Työpöytä piuhoineen on melko ankea tällä hetkellä, eli johdot piiloon. En tiedä huijaako kuva, mutta ovatko nuo taulusi ripustettu liian korkealle? Taulut voisi laittaa ryhmään sen sijaan että niitä on yksi per seinä ja korkeuden asettaa niin että kuvan puoliväli olisi noin suurinpiirtein silmien korkeudella. Ja mahdollisesti tilasta johtuen on niin että kaikki tavara on sijoitettu alas seinän viereen?
Kuva korostaa tilannetta jossa taulut on ylhäällä ja muut sitten jalkalistassa.
Värin lisääminen ei ole koskaan pahasta.
Yksivärinen kauhistus on mielestäni esim. https://www.idealista.fi/modernistikodi ... erestissa/ jossa trendikkäiden huonekalujen ja kovan valaistuksen seassa liikkuu graafisen mustiin pukeutuneita naisia keskustelemassa samoista huonekaluista jotka myös heidän kotoaan löytyvät, mikäli kaikumiselta saavat puheesta selvää. (No, ei niin kauheasti eroa tästä rättiskenestä). Lopputulos on kuitenkin että nuo pitkälle stailatut kämpät alkavat näyttää toisiltaan ja persoona häviää sinne merkkien sekaan.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.