Valokuvausharrastuksen aloittaminen kiinnostaa, silmään on osunut Olympus OM-D E-M10 Mark II + 14-42 mm f/3.5-5.6 II kitti, jolle jää cashbackin jälkeen hintaa 500e. Pääseekö tällä alkuun vai kannattaako mieluummin lähteä metsästämään käytettyjä?
Pääsee alkuun mutta hommaa joku kiinteä valovoimainen objektiivi. Esim Olyn oma 17/25mm. Maistuu homma sen jälkeen paljon paremmalta.
Löytyisiköhän täältä apua ongelmaani, elikkä käsiini kulkeutui Yashican FX-D filmikamera tarvikkeineen. Ongelmana on kuitenkin se, että filmiä siirtävä vipu jumittaa (pahoittelut oon niin jonne etten tiedä oikeita termejä). Liikerata jää siis vajaaksi. Onko kenelläkään mitään vinkkejä tuon korjaamiseen tai mistä saisi apua? Mitään rahallista arvoa tuolla laitteella ei ole, mutta tunnearvoa sitäkin enemmän.
Siinä vielä linkki mistä kamerasta on kyse: http://www.butkus.org/chinon/yashica/ya ... a_fx-d.pdf
jjuuuso kirjoitti:Löytyisiköhän täältä apua ongelmaani, elikkä käsiini kulkeutui Yashican FX-D filmikamera tarvikkeineen. Ongelmana on kuitenkin se, että filmiä siirtävä vipu jumittaa (pahoittelut oon niin jonne etten tiedä oikeita termejä). Liikerata jää siis vajaaksi. Onko kenelläkään mitään vinkkejä tuon korjaamiseen tai mistä saisi apua? Mitään rahallista arvoa tuolla laitteella ei ole, mutta tunnearvoa sitäkin enemmän.
Siinä vielä linkki mistä kamerasta on kyse: http://www.butkus.org/chinon/yashica/ya ... a_fx-d.pdf


Jos vaikutat Helsingissä, niin käy ihmeessä näyttämässä kameraasi Mustonen & Laine kamerahuollossa.. Mikäli kustannusarvio kuulostaa kohtuulliselta, (mitä se heillä useimmiten onkin) niin teetätä ns. CLA- huolto (cleaning-lubricate-adjust) heillä ja saat siitä loistavan ja pomminvarman pelin taas vuosiksi eteenpäin.
Mitäs micro3/4 -kameraa suosittelisit? Tai samanhenkistä.
Selailin ketjun aiempia kommentteja, muttei ihan osunut omaan käyttötarpeeseen. x100 -sarja Fujilta on ihan kiinnostava ja saanut suosituksia vähän kalliimmista mm. Sonyn a6300, sekä halvemmasta hintaluokasta Panasonicin GX80.

Taustasta sen verran, että olen kuvannut aktiivisesti ~10v, mutta oma tietämys kameramalleista päässyt pahasti rapistumaan. Käytössä tällä hetkellä vanha Nikon + Nikkor35mm 1.8, sekä muutamia filmikameroita.
Kenellä kokemuksia hyvin kuvanlaadun kompaktikameroista? Meillä on Canonin G1x Mk 2 johon sinänsä tyytyväisiä ollaan, mutta koko saisi olla hiukan pienempi. Canonissa on MTF-kokoinen kenno ja ihan hyvävalovoimainen 24-120mm zoom joten paksuutta on ja painaa 560g. Edesmenneellä ulkomaanreissulla oli vähän epäkäytännöllisen kokoinen paremman puoliskon käsilaukussa.

Olishan noihin kaulahihnoja, mutta muutenkin kameraa voisi vaihtaa jos parempi/erilainen löytyisi jopa ilman välirahaa. Kamera on myöskin vähän kapea kuvausotteeltaan, samassa kun on paksu niin se on kuin kuutio kädessä. Litteämpi saisi olla. Akun kestokin saisi olla parempi, aiempi Pentax K-5 järkkäri kesti 2vko matkan latauksella, kompakti tilttaa 2-3 pv reissun jälkeen.

Kameran kääntyvä kosketusnäyttö on kyllä jees, lapsia/elukoita/tms kuvaillessa saa helposti perspektiivin alas ja samalla tökittyä näytöltä kuvat ja tarkennukset. Tästä on varmasti tingittävä mikäli haluaa useampia vaihtoehtoja.

Panasonic LX100 olisi kai yksi vaihtoehto ja sinänsä sen 3x zoom varmasti riittävä peruskäyttöön vaikka eihän 75mm polttovälillä pääse yhtään käsiksi kauempana oleviin yksityiskohtiin. Pääseekö 120mm:lla sen paremmin, ehkä vähän...
Lauri kirjoitti:^Fujin lippulaivamallin pikkuveli XT-20 on hyvää vastinetta rahalle. Kenno APS-C.

Runko noin 950e.


Mitä nyt nopeesti tutustuin, niin kiinnostava vaihtoehto. Ainoa ongelma tosin, kuten 6300:ssakin, pelkän rungon melko hinnakas lappu.
Ostin kesällä kameran ja olen nyt raahannut sitä melkein jatkuvasti mukana. Pahaa-aavistamattomien ihmisten salakuvaus on hauskaa!

Selailin tässä kerääntyneitä kuvia ja mietin että mikä olisi hyvä alusta kuvien julkiseen jakamiseen?

Instagramissa tulee jaettua kuvia reaaliajassa, mutta olisi kiva dumpata myös jälkeenpäin kuratoituja kuvia paremmassa resoluutiossa jonnekin.

Kokeilin Wordpressia mutta softa oli buginen paska ja päädyin Tumblriin, mutta käyttääkö sitä kukaan?

Tumblrilla tuntuu myös vaikealta välttää tekemästä pastissia taidekoululaisblogeista vuodelta 2012: https://homertheepicpoet.tumblr.com
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.