Jep, tuo kaulusmitta on otettu tuossa kaavassa jo huomioon. Tuossa kuvassa kaulus on itse asiassa kiinnitetty tehtaalla väärin päin, eli pitkästä ulkoreunasta. Pitäisi olla kunnossa seuraavassa protossa.
Hieman päivitystä aikatauluun: viime viikolla saatiin edellinen proto, mutta vielä tarvitaan ainakin yksi protokierros. Eli muutama viikko pidempään tässä nyt vielä väkisin menee.
Päivitystä:

Shaalista jälleen yksi samplekierros takana. Kaulus saatiin hiottua nappiin ja neuleen tuntumaa parannettua entisestään. 1,5-kertaisesta kauluksesta tuli paksuudeltaan täydellinen, kunnon muhkeus, mutta menee vielä ulkotakin alle.

Fittiä joudutaan nyt vielä säätämään, joten kaulustakin joutuu vielä hienosäätää. Aikataulu venyy, mutta tätä kannattaa odottaa.

(Jos joskus on mietityttänyt, miksi kunnon shaalineuleita on myynnissä niin vähän, niin nyt se on viimeistään tullut itselle selväksi: on varsin yllättävän monimutkainen malli valmistaa ja länsimaisenkin tehtaan ohjeistus on melko haastavaa. Speksi oli jo alkuun pitkä, mutta nyt se on pitkä.)

Ajateltiin tehdä silleen, että tehdään nyt neuleet kaikille halukkaille ja lisäksi sopiva reservi kesän yli. Vaikka shaalineule voi iltaisin olla kesälläkin olla takkimaisena kova sana, on sesonkiin osuvampiakin tuotteita, joten tehdään vasta syksyllä isommin.

Crew neckistä tehtiin uusi erä, jossa kainaloaukkoa on hieman nostettu ja uutena värinä myös tummanharmaa. Tämä on värjäämätön luonnonväri, josta löytyy mukavasti elävyyttä.

Crew neckin hintaa nostettiin 175 euroon vastaamaan paremmin materiaalikustannusta. Tämä painaa noin 0,6kg eli materiaalia menee noin kaksinkertaisesti keskiverto shetlandneuleeseen verrattuna. Tästä on etua etenkin kestävyydessä; lämmittävyydessä ei ole niin suurta eroa, koska höllästi kudottu lampaanvillaneule voi olla pöyheämpi lampaanvillan kähäryyden takia.

Ketjun alusta löytyvällä koodilla saa kuitenkin vielä tämän kuun ajan tuohon 140€ insider-hintaan, sitten nousee sekin pykälän.
In progress.

Kuva
Kuva

Alaosaston kanssa vielä kuitenkin pientä jumppaa. Tuo ylälenkki lähtee kiitämään, koska sen toiminta vaihtelee niin paljon käyttäjän mukaan.

Toiveissa on, että ensi proton myötä saadaan tilaukset rullimaan, mutta on tullut todettua, että parempi olla lupaamatta mitään.
Projekti valmis, pre-orderit ensi viikolla.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Body: 2 * 2/16 Fine Special Alpaca.
Kaulus: 3 * 2/16 Fine Special Alpaca.
Nappimäärä: 5. Asettelu toimii hyvin sekä ylimpään, että toiseksi ylimpään napitettuna.
Hinta: 279€, Pre-order 235€
Värit: Navy, Charcoal, Burgundy.
Paino: S,M,L keskipaino ~1kg.
Toimitusaika: Selviää ensi viikolla.

Hinta päätettiin tänään ja on toki hieman verran korkeampi kuin aluksi ajateltiin. Shaaliin kuluu materiaalia huolella, ja malli on monimutkainen ja kallis valmistaa. Emme lähteneet temppuilemaan hinnan pudottamiseksi, vaan tehtiin sellainen, ettei jää kompromissifiilistä.
Viimeksi muokannut Lauri, 12 Heinä 2017, 21:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hieno on kuin perkele, toki kaukana omasta hintahaarukasta neuleelle. Vaikka varmaan menisi puoliksi syystakistakin. Toki köyhälle kaikki on kallista, joten turha ulista. Iso peukku projektille!
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.