Paras edullinen vaatemerkki

Äänestys päättyi 05 Elo 2016, 15:25

Scotch & Soda
3
4%
Abercrombie & Fitch
1
1%
Jack'n'Jones
0
Ei ääniä
Dockers
10
13%
Black Horse
2
3%
Petrifun
7
9%
Joku muu
54
70%
 
Ääniä yhteensä: 77
uros kirjoitti:
Tadu kirjoitti:Off-topiccia, mutta ne maat joihin länsimaiset yhtiöt ovat perustaneet tehtaitaan ovat kehittyneet kovaa vauhtia. Tämä "riistäminen" tuo kuitenkin vaurautta kyseisiin köyhiin maihin. En nyt ota kantaa kyseisten tuotteiden laatuun tai kestävyyteen vaan tuohon "riistämiseen". Halpatuotannossa kyseisten tehtaiden työntekijät saavat kuitenkin palkkaa kyseisen maan palkkatason mukaan ja työntekijät tekevät töitään vapaaehtoisesti. Olenko kapitalisti? Olen, sillä kapitalismi toimii ja tuo rikkautta myös sinne köyhimpiin maihin. Kannattaa tutustua esimerkiksi Esko Valtaojan teksteihin ja luentoihin kuinka maapallolla ihmisillä menee oikeasti huomattavasti paremmin koko ajan. Toki itsekin ostan mieluummin Made in Japan, Made in USA yms. kamaa, mutta tämä johtuu näiden tuotteiden korkeammasta laadusta. Kehittyvissä maissa valmistettavien vaatteiden vastustaminen eettisyydellä on mielestäni naurettavaa.

Tottahan se on, että mieluummin Bangladeshilainen 9v mirkku ompelee paitoja Zaralle, jotka urpot sit länsimaissa ostaa kuin huoraa jossain kadulla / kerää pulloja niinku jossain Arman Alizadin tv-ohjelmassa.
Et ei siinä. Kapitalismi on vitun jees. Ehkä parhaimpia asioita maailmassa. Ekstraplussat vielä siitä, että tyhmät vassarit triggeroituu.

Mut en tiedä kiinnostaako halpavaatteet täällä #tyyleissä ketään. Ei. Me ollaan elitistejä.

Kumminkin blogia myöden on hypetystä ja artikkelia halpatuontimaissa tehdyistä sukista ja tennareista.
Päteekö yleisimminkin tällainen "valikoiva" mielipide? Halpatuontimaiden työllistäminen on perseestä, paitsi jos tarpeeksi groupthinkingiä?

Samaan kastiin menee se, että monelle alusvaatteet halparättipaikoista ovat jees, muut ei. Maagisesti vähemmän näkyvissä vaatteissa ei eettisyys päde...
Viimeksi muokannut alspe, 04 Elo 2016, 11:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
albert kirjoitti:"Kehittyvissä maissa valmistettavien vaatteiden vastustaminen eettisyydellä on mielestäni naurettavaa."

vs

"...katsotaan josko asiallinen keskustelu olisi mahdollista."

Huomaatko tässä mitään ristiriitaa?

Huomaan. Pahoittelen huonoa sanavalintaa. Toivottavasti pointistani (=halpatuotanto ei ole pelkkää riistoa tai pahuutta) sai kuitenkin selvää.

uros kirjoitti:
Mut en tiedä kiinnostaako halpavaatteet täällä #tyyleissä ketään. Ei. Me ollaan elitistejä.

Ei minun mielestäni tarvitsekaan kiinnostaa. Elitismi on jees ja palstan keskustelut sekä blogi ovat mielestäni erittäinkin jees.
alspe kirjoitti:Kumminkin blogia myöden on hypetystä ja artikkelia halpatuontimaissa tehdyistä sukista ja tennareista.
Päteekö yleisimminkin tällainen "valikoiva" mielipide? Halpatuontimaiden työllistäminen on perseestä, paitsi jos tarpeeksi groupthinkingiä?


Blogin sisältö edustaa muutaman aktiivisen kirjoittajan mielipiteitä. Foorumissa painottuvat jossakin määrin eri asiat kuin blogissa.

alspe kirjoitti:Samaan kastiin menee se, että monelle alusvaatteet halparättipaikoista ovat jees, muut ei. Maagisesti vähemmän näkyvissä vaatteissa ei eettisyys päde...


American Apparel.

(Ja täällä on taannoin ollut useita keskusteluketjuja myös sukista ja t-paidoista, joita toki myös saa AA:lta, mut muitakin tuottajia löytyy.)
Halpatuotantoa on monentasoista myös. Valvonnasta se kaikki lähtee. Jossain Indonesiassa on takuuvarmasti heti lapset ompelemassa pimeissä asbestikopeissa, jos ei aktiivisesti valvota työoloja. Monet firmathan haluavat tuoda kovastikin esille sitä, miten paljon tekevät itse valvontaa omilla alihankkijoillaan. Tässä on kuitenkin parikin ongelmaa. Ensinnäkin alihankkijat takuuvarmasti tietävät, milloin tarkastus on tulossa. Luonnollisesti on myös brändin etujen mukaista, ettei mitään vakavia väärinkäytöksiä paljastu. Siksi tarvittaisiin enemmän ja voimakkaampia puolueettomia tahoja tekemään pistotarkastuksia ja tuomaan väärinkäytöksiä ilmi. Tätä kautta "halpavaatteiden" hinnat saataisiin sille tasolle, joilla niiden kuuluisi olla: edelleen halpoja, mutta ei pilkkahintaisia kuten nyt.
Tyhmänä vassarina triggeröityisin tässä vaiheessa sen verran, että vaikka se 9v Bangladeshialais-tyttö varmasti kiittääkin luojaansa joka päivä siitä, että saa vääntää jossain vitun hikipajassa maan palkkatason mukaan ja vapaaehtoisesti niitä lenkkareita 10 tuntia päivässä, niin huomiota kannattaisi kiinnittää siihenkin minkälaiset oikeudet työntekijöillä on esim. järjestäytyä ja vaatia lisää liksaa halpatuotantomaissa. Lisäksi suosittelisin checkaamaan omat privilegionsa.

Toisaalta olen myös sitä mieltä, että tällä foorumilla on onnistuttu kiitettävästi pitämään politiikka poissa kuvioista tähän asti ja ylläpito voisi ehkä suorittaa jonkinlaisen intervention lankaan ennen kuin täällä triggeröidytään lisää.
Tapsa kirjoitti:Toisaalta olen myös sitä mieltä, että tällä foorumilla on onnistuttu kiitettävästi pitämään politiikka poissa kuvioista tähän asti ja ylläpito voisi ehkä suorittaa jonkinlaisen intervention lankaan ennen kuin täällä triggeröidytään lisää.

Tähän vahva sama ja pahoittelut asian nostamisesta framille. Omalta osaltani voin jättää asian tähän.
"Kaikki checkaamaan privilegionsa mutta ylläpito vois nyt kyllä tehdä jotain". Noh. Toivoisin että käyttäjätkin thinkkaa ne omat postinginsa befores postings.
Mutta muuten halpavaatteisiin: jokainen ostakoot mitä tykkää, mutta toisaalta tällaisella foorumilla ehkä kannattaa varautua siihen että joku nostaa esiin sen eettisen puolen - eikä se ole mikään henkilökohtainen loukkaus just sua kohtaan (ainakaan ihan joka kerta). Toivoa toki sopisi että mietitään hetki että miten joku rytky voi maksaa normaalihintaisena n. miinus 2 euroa.

Toki itseltäkin löytyy H&M-vaatteita, mutta pyrkimys on ostaa "vähemmän ja parempaa", yleensä myös paremmissa oloissa ja ns. reilummin valmistettua: sillein että se vaatteen tekijäkin on saanut tehdä sen tuotteen inhimillisissä oloissa.

Se mistä ehkä kaipais jopa lisää keskustelua on tää mielikuvamarkkinointi, ymmärtääkseni "Made in Italy" saattaa tarkoittaa jotain sisilialaisissa hikipajoissa tehtyjä kledjuja. Ja toisaalta taas Made in (Maa josta tulee negatiiviset mielleyhtymät) saattaapi tarkoittaa ihan verrattain hyvissä oloissa tehtyä kamaa. Että ei se Made in-lappu kerro läheskään kaikkea, eikä asiat ole mustavalkoisia. Joskin se ei varmaan kauhean monelle ole yllätys.
^ No mut tommosia te vass...

Joo eiku kunhan vinoilin: samaa mieltä siitä että politiikka ei tänne kuulu. Ainakaan tietynlainen keskustelu siitä. Vaatteiden alkuperästä voi puhua monelta näkökantilta ja siihen että joku ostaa Made in Italy-kamaa voi olla ties kuinka monta erilaista syytä: käyttäjä X ostaa koska sen on tehnyt joku Luigi, aikuinen mies jolla maksetaan kohtuullista palkkaa, ja joku sen takia koska "hei siis tää on meid in italii". Ja jne. Understandaat mostlikelisti pisteen.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.