Paras edullinen vaatemerkki

Äänestys päättyi 05 Elo 2016, 15:25

Scotch & Soda
3
4%
Abercrombie & Fitch
1
1%
Jack'n'Jones
0
Ei ääniä
Dockers
10
13%
Black Horse
2
3%
Petrifun
7
9%
Joku muu
54
70%
 
Ääniä yhteensä: 77
...ja moni foorumilla skippaa myös Niken ja Adidaksen kamat. Ja muutkin made in China/Bangladesh/Indonesia/Cambodia jne. kamat.
Tästä olisi voinut saada ihan hyvän langan, mutta aloitus oli turhaa trollaamista. Vaatteiden eettisyys on hyvä asia, jota jokaisen soisi ainakin toisinaan miettivän. Halpatuotanto on kuitenkin todella kyseenalaista. Ostan toki itse liikaa sitä, mutta kyllähän asia mietityttää.
Tästä voi edelleen saada hyvän langan — se on keskustelijoiden käsissä.

Aihe on monipuolinen ja hyväkin, vaikka toki tarkoituksenani oli myös saada yksitoikkoinen halvat vaatteet on hyviä -jankkaus lokeroitua tiukemmin yhteen ketjuun.

Viimeksi vajaa viikko sitten kuumotteli joku Niken Air Max -kenkäpari Calirootsin kivijalassa. Mind is willing but flesh is strong. En ostanut.
Nykyään tulee ostettua loppujen lopuksi niin vähän, että mielellään ostaa vähän parempaa, joten nämä edulliset vaatteet jää lievästi sanottuna paitsioon eikä muutenkaan kiinnosta. Jotenkin vituttaa tukea kaikenlaista pikamuotipaskaa. Muutenkin tulee myytyä kaikki, mikä ei näe aktiivisesti käyttöä ja loppujen lopuksi oma vaaterotaatio on hyvin pieni. Kahdet farkut, viidet kengät, 3 takkia, pari collegepaitaa yms. Vaatejuttu on kuitenkin ennen kaikkea harrastus ja en vaan saa mitään iloa jostain h&m räteistä, joten ostan mielummin jotain, mikä tuntuu siistiltä omassa pienessä maailmassa. Mielummin aina käytettynä jotain parempaa kuin arveluttavissa oloissa tehtyä roskaa.

Mutta jos pitäisi ostaa halvempaa, varmaan ostaisin jotain JC:n juttuja. Jotain t-paitoja on treenipaitoina ja ovat ihan ok materiaalin ja fitin puolesta. Ainakin olivat todella halpoja. En nyt muista, mikä merkki, mutta joku heidän omista.
Mielestäni edulliset vaatteet ovat hyviä siinä vaiheessa kun on saanut "tyylillisen heräämisen" ja tulee pakkomielle laittaa vaatekaappi uusiksi eikä ole vielä ihan sata-varma mikä oma tyyli on. Toki tämä näkökulma täälläkin on tyrmätty monesti: "Kannattaa ostaa heti parasta ettei ala vituttamaan" yms. Tuossakin väitteessä on toki pointtinsa en sitä kiellä.

Itse korvasin pari vuotta sitten oikeastaan kaikki vaatteeni Uniqlon yms. perusvaatteilla. Kenkien osalta tosin tuli huomattua, että heti ensimmäisten laatukenkien jälkeen kaikkien halpojen kenkien käyttö jäi. Muiden vaatteiden osalta näin ei ole käynyt yhtä selkeästi. Esimerkiksi halpoja uniqlon neuleita, osford-paitoja yms. tulee edelleen käytettyä vaikka rotaatiosta löytyy John Smedleyta ja Herrainpukimon MTM-paitoja.

Nyt kun vaatekaapin perusteet on kunnossa ja oma tyyli on kohtuullisesti muodostunut, voi helpommin tehdä kalliimpia hankintoja. Tietenkin joihinkin perusvaatteisiin kuten navy bleiseri tai broguet voi panostaa jo saman tien, sillä niille todennäköisesti tulee käyttöä tyylistä riippumatta. Kuitenkin "tyyliharrastuksen" alussa oma silmä istuvuudelle yms. ei ole vielä niin harjaantunut, joten ei ehkä uskalla tai kannatakaan hirveästi mihinkään.

Off-topiccia, mutta ne maat joihin länsimaiset yhtiöt ovat perustaneet tehtaitaan ovat kehittyneet kovaa vauhtia. Tämä "riistäminen" tuo kuitenkin vaurautta kyseisiin köyhiin maihin. En nyt ota kantaa kyseisten tuotteiden laatuun tai kestävyyteen vaan tuohon "riistämiseen". Halpatuotannossa kyseisten tehtaiden työntekijät saavat kuitenkin palkkaa kyseisen maan palkkatason mukaan ja työntekijät tekevät töitään vapaaehtoisesti. Olenko kapitalisti? Olen, sillä kapitalismi toimii ja tuo rikkautta myös sinne köyhimpiin maihin. Kannattaa tutustua esimerkiksi Esko Valtaojan teksteihin ja luentoihin kuinka maapallolla ihmisillä menee oikeasti huomattavasti paremmin koko ajan. Toki itsekin ostan mieluummin Made in Japan, Made in USA yms. kamaa, mutta tämä johtuu näiden tuotteiden korkeammasta laadusta. Kehittyvissä maissa valmistettavien vaatteiden vastustaminen eettisyydellä on mielestäni naurettavaa.

Tämä viesti varmaan tyrmätään alimpaan helvettiin, mutta katsotaan josko asiallinen keskustelu olisi mahdollista.
"Kehittyvissä maissa valmistettavien vaatteiden vastustaminen eettisyydellä on mielestäni naurettavaa."

vs

"...katsotaan josko asiallinen keskustelu olisi mahdollista."

Huomaatko tässä mitään ristiriitaa?
Tadu kirjoitti:-- katsotaan josko asiallinen keskustelu olisi mahdollista.


Tadu kirjoitti:Kehittyvissä maissa valmistettavien vaatteiden vastustaminen eettisyydellä on mielestäni naurettavaa.


No sehän alkoi hienosti.
Point kirjoitti:
Tapsa kirjoitti:Tippuuks MKI tähän lankaan? Ihan hyvän näköstä rompetta, konsepti about sellanen yhden hintakategorian halvempi fuccboi Norse. En tosin ole koskaan tilannu tuolta mitään. Kokemukset laadusta kiinnostaa.

Kiitos tästä, tosi hyvän näköstä kamaa. Pitäskö tilata, esim super heavyweight t-paidat ja parit muut vaikuttaa lupaavalta. Kaikki kokemukset kiinnostaa mua myös.

Terveisin fuccboi


Ostin MKI:ltä viime talvena "brushed shetland wool" -neuleen. Valmistaja osoittautui samaksi kuin myöhemmin ostamassani "Shetland Woollen Co:n" neuleessa eli joku pieni valmistaja Shetlannissa. Googlettamalla selvisi, että kyseinen valmistaja tekee myös J.Pressin Shaggy Dogit. Joka tapauksessa hyvää kamaa.

Toisin sanoen laatu ja hinta MKI:llä vaihtelee mahdollisesti sen mukaan missä vaate on valmistettu.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.