Parin viikon päästä reilun viikon reissu Meksikoon. Paikkana resortti Yucatanilla ja kyseessä duunin palkintomatka joten suurin osa ajasta menee siellä mutta käyn Akumalissa snorklaamassa/sukeltamassa ja oon pari päivää Cancunissa.

Onko Meksikossa jotain omaa rättijuttua jota olisi hyvä ihmetellä paikan päällä? Toki muutkin vinkit varsinkin Cancunin lähistöllä kiinnostaa.
Jos sinne päin suuntaa niin kannattaa ehdottomasti mennä Tulumiin. Cancunissa ja viereisessä playa del carmenissa on aika Pattaya meininki. Tulum ja etenkin sen eteläpää on aivan eri maailma. Kauniit ja hiljaiset rannat, hyvät safkamestat ja baarit yms... Jos venyt sinne asti niin annan mielelläni lisää vinkkejä.
Tulumia monet vaihtarireunionin tyypit hehkutti, ite käväsin surfaamassa päivän Cozumelilla joka on kyllä komea, vähän nyppii vieläkin etten päässyt sukeltamaan koska siihenhän se paikka ois todella loistokas mesta, mutta valinnat on valintoja. Cancun ei bilemestat poislukien suuremmin ihastuttanut vaikka onhan Isla Mujeresilla hienot vedet, mutta niin on kaikkialla muuallakin. Helvetin hauskaa oli isolla porukalla Coco Bongossa ja The Cityssä, kummastakaan en muista tulomatkaa aamulla hostellille eli hyvä meno. Holbox on myös kolee pikkusaari joka oli oman visiitin aikaan tosi hiljainen, tosin oltiin offseasonilla.
Oli hyvä reissu Yucatanille. Ei ehkä ihan omaa lempparia tuosta tullut, mutta pitänee käydä perheen kanssa vielä uudestaan :)

Kävin Akumalissa sukeltamassa joka oli hieno joskin mielenkiintoinen kokemus. Mulla ei ole mitään koulutusta tai sertejä mutta niin vain tuolla pääsi about 15m syvyyteen sukeltamaan laitteilla. En ole ihan herkästi hermostuva tyyppi mutta täytyy sanoa että ekat muutama minuutti oli todella ahdistavaa ja luonnotonta olla pohjassa.

Kävin myös pyörähtämässä Tulumissa Siam Ka'anissa ja sunnuntaina firman järkkäämä reissu Puerto Aventurasiin katamaraanipurjehdukselle ja snorklaamaan. Vikat pari päivää Cancunissa jotka meni poolilla ja surffilaudan kanssa meressä.

Lopulta ihan hieno mesta joskin aivan överi turistivetoisuus oli melko suuri miinus. Pari päivää ennen saapumistani oli Akumalissa ollut mellakka jossa paikalliset olivat heitelleet polttopulloja kun naapuriresortti oli vetänyt piikkilangat biitsille ja estänyt paikallisten pääsyn sinne.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.