Fossé Colline kirjoitti:Tosiaan, aikanaan kun järkkärillä kuvailin niin ikävä tosiasia oli se, että alkuinnostuksen jälkeen se ei kyllä kulkeutunut mihinkään mukaan. Ja kun on kaupassa tsiigaillut noita vaihtoehtoja etsimelle / optiselle etsimelle, niin ei hirveän kaukana mielestäni olla (amatöörin silmin).


Mikäli tuntuu siltä ettei kameraa tule otettua mukaan koon vuoksi, kannattaa panostaa sen pieneen kokoon. Itse hommasin tästä syystä Panasonic GM1:n, jossa on ihan huikea kuvanlaatu kokoon ja hintaan nähden. Etsimestä joutui tinkimään, mutta toisaalta kamera 20/1.7 pannarin kanssa on niin snadi että kulkee useammin mukana. Tuota on saanut Rajalan tarjouksesta kittinä ihan muutamalla satasella ja M43 lasitavaraa on saatavilla hyvin.

Mutta oikea vastaus siihen "mikä kannattaa ostaa": se, mikä tuntuu omaan kuvaamiseen parhaalta, eikä välineet rajoita luovuutta.

GM1 kuvia mitä oli online (varmaan kaikki 20/1.7)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tuolta: http://visioita.tumblr.com/
Peilittömät järjestelmäkamerat (mikrojärjestelmäkamerat) on erittäin hyvä vaihtoehto jos etsii pienikokoista, mutta kuitenkin laadukasta kameraa. Itsellä on käytössä muutaman vuoden vanha Olympuksen M5 ja oon ollu kyllä erittäin tyytyväinen siihen, joten voin suositella Olympuksen malleja varauksetta. Kannattaa lukea Matti Sulannon artikkelI: http://www.sulantoblog.fi/osta-vanha-malli/ ja miettiä ostaisko jonkin vähän "vanhemman" rungon ja panostaa sitten hyvään prime-objektiiviin (kiinteäpolttoväliseen). Esimerkiksi tuo Myyrän 20mm pannukakkuobjektiivi on erittäin hyvä, kuten myöskin tuo linkkaamasi 25mm 1.8.
Kiitos huippuvastauksesta! Aikamoinen tarjonta tuntuu olevan ja saan tästä vielä hyvän väännön itseni kanssa.

e. Vielä sellaista, että onko salama nykyään kuinka tarpeellinen kamerassa? Hämäräkuvaus lienee menneen eteenpäin aika rutkasti enkä muutenkaan ikinä ole tykännyt salamalla otettavista kuvista.
Mun mielestä ei ole tarpeellinen, panosta mielummin valovoimaiseen objektiiviin. Kannattaa harkita tuota Olympusta myös sen kuvanvakausominaisuuksien vuoksi, jolloin kuva tärähtää harvemmin lyhyemmillä valotusajoilla.
Tämän keskustelun innoittamana myin järkkärin pois kun sitä ei tullut ikinä otettua mihinkään mukaan ja katson jonkun pienemmän kameran tilalle. Tuo GM1 näyttää melko passelilta joten tuleeko jotain kilpailevaa koon/ominaisuuksien puoleen mieleen vai käynkö poistamassa tuollaisen?
Mikäli se sopii käteen, ei sitä parempaa diiliä varmaan ole (kas, hinta on noussut, näitä oli rajalassa hetki sitten kittinä 299). MFT kameroita on usein hyvissä tarjouksissa, joten kannattaa kytätä joku sellainen ja poistaa objektiivit vaikka käytettynä.
Just näin, Digicamera.netin ja Kameralaukku.comin myydään-palstoilta bongaa usein hyvän hintaisia M43 objektiiveja.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.