Erik kirjoitti:
Delaney kirjoitti:
Erik kirjoitti:Sfäär Store.
En vain älyä, miten tommonen mesta pystyy toimimaan Virossa ja ilman nettikauppaa.


Yhtä hyvin vois kysellä, miten on mahdollista että Viron yleisin perheauto tuntuu olevan pari vuotta vanha A6-farmari ja kaiken maailman Porsche Cayenneä ja vastaavia näkyy enemmän kuin Suomessa.


Totta toki, mutta jotenkin omissa mielikuvissa ennakkoluuloissa virolainen / vironvenäläinen rahajengi liputtais rättihommissa enemmän näyttävän ökyjuppityylin puolesta. Perustuu vahvaan mutuun...
Viimeksi muokannut Erik, 10 Kesä 2015, 13:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kävin sunnuntaina päiväreissulla.

F-Hoone oli oikein mukava. Tosi hieno tila, muutenkin ihan mielenkiintoinen se koko teollisuushallikompleksi siinä. Päättömän edullista, tuli jotenkin aika syyllinen olo. Sfäärin outlet on muuten siinä tien toisella puolella. Ihan ok kamaa sielläkin ja 40–60% alennukset alkuperäisistä hinnoista.

Sfäärin safkat olivat erittäin jees. Kuha oli loistavaa. Kahvi oli erittäin hyvää. Hinnat melkein samaa tasoa kuin kotosalla. Vaatepuolelta ei irronnut mukaan mitään, mutta kyllähän se valikoima oli todella jees. Ja tarpeeksi erilainen kuin täällä. Clutch x Men's File -yhteisnumeron nappasin mukaan. Hyvää kamaa. Skannailen jotakin jossakin välissä jos jaksan.

Kahvia kävin hörppimässä Gourmet Coffeessa. Oikein hyvät tsufeet. Hinnat paremmille suodatinkahveille olivat yllättävän korkeat (sifoni ja V60-kahvit 6–8 euroa tai jotakin). Yllättäen paikan peruskahvi oli parempaa kuin erikseen valmistettu V60. Miljöö ei ollut omaan mieleeni ja muu asiakaskuntakin oli vähän sellaista armaniverkkarit ja kultaketjut -jengiä.

Olisi myös kiinnostanut käväistä biit me -levykaupassa, mutta se olikin auki vain tiistaista perjantaihin. Harmi.

Zizillä piipahdettiin hakemassa vähän pellavajuttuja kotiin. Asiallinen, no nonsense merkki.

Ai niin, Pudel baaria siinä F-Hoonen nurkilla mulle suositeltiin. Ei ollut aikaa käydä (oli kiinni lounasaikaan), mutta tila itsessään näytti erittäin hyvältä ja olutlista ei vaikuta pahalta myöskään.
Ite diggaan erittäin paljon Mixin menosta. Tripadvisorissa kärkikymmenikössä yleensä. Kahdesti käynyt ja molemilla kerroilla kokeillut tota 4 ruokalajin yllätysmenu-vaihtoehtoa, toiminut molemmilla kerroilla sairaan hyvin.

Lokakuussa menossa Tallinnaan ja tarkoitus on testata 6 ruokalajin yllätysmenu - joka ei ollut muuten saatavilla, mutta sähköpostitse kun asiasta kysyi niin lupasivat tehdä meille.
oktopus kirjoitti:Ai niin, Pudel baaria siinä F-Hoonen nurkilla mulle suositeltiin. Ei ollut aikaa käydä (oli kiinni lounasaikaan), mutta tila itsessään näytti erittäin hyvältä ja olutlista ei vaikuta pahalta myöskään.


Pudelia pystyy suosittaa. Hyvä valikoima ja kiva paikka muutenkin.
Saa antaa vinkkejä Tallinnan ulkopuolisesti Virosta. Tehdään perheen kanssa reilun viikon touri omalla autolla akselilla Saarenmaa-Pärnu-Tartto.

Oma vinkki Tallinnaa koskien, jos käsityöläisoluet kiinnostaa. Vierailin pari viikkoa sitten Öllenautin panimossa Sauen pikkukaupungissa Tallinnan kupeessa. Touri kesti varmaan 4 tuntia, kun oli puhelias sälli. Oluita maisteltiin toista kymmentä, paria suoraan tankista. Panimon perustajathan on todellisia downshiftaajia, työskennelleet kv. firmoissa talouspuolen hommissa, nyt haluavat tiettyä seesteisyyttä. Voin suositella eikä ollut paha hinta: 50e kolmelta.

Sitten on tietysti Pöhjalan panimo, jossa en ole itse käynyt, mutta tutut kyllä kehuneet. Oluet ihan parhaimmistoa.
Pärnun Steffanissa on Baltian parhaat pannupizzat. Tartossa kannattaa tsekata paikallinen Ruutikellari, siinä on pienpanimokin.

Kaikki Viron isot kaupungit Tallinna, Pärnu ja Tartto ovat keskenään aivan erilaisia ja kaikki tutustumisen arvoisia paikkoja. Tartto on erittäin siisti, kesällä on hiljaista kun opiskelijat ovat poistuneet.
Riippuen siitä minkä ikäisiä lapset ovat, suosittelen Tarton AHHAA-tiedekeskusta. Tiedekseskuksen lipulla saa alennusta läheisestä Aura-vesipuistosta (tämä vesipuisto oli kyllä meidän esiteineille pienoinen pettymys mutta on siellä kaksi liukumäkeä). Tiedekeskuksessa normaalin tiedekeskushärpäkkeen ohella on näytteillä mm. vanhoja anatomian kokoelmia (epämuodostuneita sikiöitä säilöttynä lasipulloihin, näitä ei suomessa näe).
Viikonloppuna edessä la-su reissu Tallinnaan. Ruokapaikat on hallussa ja vaatekuvioihin ei itsellä rahaa, mutta mites noi naistenvaateliikkeet?

Tyttöystävä vois olla kiinnostunut jos siellä olisi jotain perusketjuja mielenkiintoisempia juttuja tarjolla. Vissiin Massimo Dutilla on liike tuolla ainakin?

Mieluummin tietty joitain ihan laatuvaatteita tarjoavia paikkoja.
Eilen tuli syötyä ja juotua Hopnerissa siinä ihan keskustorin reunalla. Suosittelen vahvasti vaikka olut nyt ei tuolla olekaan ihan edullisimmillaan. Sen sijaan ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista (erityisesti pienet naposteluannokset) ja erittäin laaja valikoima paikallisia oluita ja muitakin.

www.hopner.ee
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.