Noi on pirun hienoja taloja, paljon olen muutenkin japanilaisia pientaloja ihastellut. Siellä on halua tehdä oman näköisiä ratkaisuja jälleenmyyntiarvoa suuremmin ajattelematta, ja tietty haastavia tontteja.
Eiväthän nuo ole miltään tehokkaammalta pois -ei tolle samalle tontille kuitenkaan mitään kertsiä pystyisi laittamaan.
Tuo jämätilarakentaminen on mielestäni todella mielenkiintoista, ja Suomessakin tolle (+vanhojen kertsien katoille ja väleihin) olisi paljon potentiaalia. En tosin näe, että suomalaisen kaupunkisuunnittelun kankeuden ja naapurinkateuden yhdistelmä antaisi kovin hedelmällisiä lähtlkohtia käytännön toteutukselle.
Suomessahan tuollaiselle minitalolle ei saisi koskaan lupaa, koska sen yläkerran vessan tulee olla esteetön ja siellä pitää voida ajaa pyörätuolilla ympyrää. Siitä huolimatta, että sinne yläkertaan ei pääse kuin portaita pitkin. Samoin noista portaista puuttuu kaide = Kielletty! Täällähän vaaditaan jo pihapatioon kaide, jos pudotusta on jotain puoli metriä.
juha kirjoitti:Japanissa on kyllä tonttien hintoihin nähden yllättävän vähän korkeaa rakentamista.


Monessa japanin kaupungissa talot tosiaan madaltuu yllättävän nopeasti kun lähtee ydinkeskustasta pois. Tää ei perustu mihinkään tietoon, mutta saattaisiko johtua luonnonkatastrofien mahdollisuudesta. Eli korkeammat talot erittäin kalliita rakentaa?
^Tämä.
Japanissa on noin muutenkin aika erikoiset rakennussäädökset.
Jos esim. Tokiossa katselee talojen kattomalleja, niin löytyy kyllä jos jonkin näköistä viritystä.
Tämä selittyy sillä, että uutta taloa rakennettaessa katsotaan aina tarkasti kuinka paljon aurinkoa kukin talo saa osakseen, ja jollain hämärällä konstilla sitten lasketaan minkälainen tämän uuden talon katon tulee olla jotta ketään ei kohdella epäreilusti.
Näin siis urbaaneilla alueilla. Taajamissa sitten ihan jotain muuta.
Japani on myös harvoja maita maailmassa, jossa tontista omistetaan myös suunnilleen maan keskipisteeseen menevä osuus. Syynä tietysti se, että aikanaan on yläsuunnan lisäksi jatkettu myös alaspäin.

Saaret ovat muutenkin oma juttunsa: Islannissahan on myös määräyksiä liittyen haltijoihin.
Jokunen aika sitten tuli Teemalta mielenkiintoinen dokkari työtilojen arkkitehtuurista/designista:
mm. 31:10 -> näkyy vähän erilainen "toimisto" Hollannista
Gunnar Asplund, 1885–1940, pohjoismaista klassisismia, funktionalismia ja modernismia. Ihanaa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Kunnon renessanssimiehenä Asplund suunnitteli tietenkin myös huonekaluja.

Kuva

Kuva

Kuva
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.