Jaa-a. Pidin nimenomaan siksi pitkän tauon salitreenistä kesän ja alkusyksyn aikana, että toi erittäin inhottavalta tuntunut kipuilu katoaisi kunnolla... mutta ei tuntunu auttavan lepo, eikä toisaalta nyt talven aikana jatkettu treenikään. Jotain kroonista sinne on ilmaantunut, eli tie taitaa viedä verosuunnittel... eikun terveydenhoitoon erikoistuneeseen yritykseen.
Niskan takaa punnerrus, joka on esimerkiksi Arnoldin G6 -ohjelmassa ei ole koskaan aiheuttanut minulle tuskaa olkapäissä. Kuullut usein, että se tuntuu ikävältä ja silloin ei kannata tehdä sitä, koska vaihtoehtoja riittää. Tehnyt kuitenkin aika paljon niskan takaa punnerrusta tangolla ilman ongelmia. Pääliikkeinä olkapäille suosin pystypunnerrusta ja pystysoutua.

Vuosia tuli treenattua enemmän tai vähemmän, mutta sitten vuosien tauko ja järjetön painonpudotus, liikunta aerobista ja liian paljon kasvisruokaa(!), joka muutti vartaloa lähinnä jotain anorektikkoa muistuttavaksi. Vaatteet istui hyvin ja alkoholi maistui useamman kerran viikossa.

Taas vaihteeksi treenaaminen maistuu, alkoholi vähemmän. Takana noin 5 kk salitreeniä 1 ja 2 jakoisilla ohjelmilla. Raskaita perusliikkeitä, paljon ruokaa ja lepoa. Varmaan lihasmuistillakin osuutta asiaan, koska reilu 7 kg painoa ei ole onneksi ainakaan täysin vyötärölle kertynyt ja voimatasot kasvaneet kohtuullisesti. Toivottavasti jaksaisi painaa ilman loukkaantumisia samanlaisella motivaatiolla mahdollisimman kauan.

Hyviä treenejä! Hieno harrastus, vaikka vähemmän voi vaatteita ostaa, kun kaikki vähäiset rahat menee ravinteisiin ja ruokaan. :D
Niskan takaa punnerrus on oikeasti aika ilkeä liike olkapäille, varsinkin jos tanko menee n. korvien korkeutta alemmas niskaan. Pikkupoikana tein ongelmitta, nyt en todellakaan enää uskaltaisi..
uros kirjoitti:Pystypunnerrusta niskan taakse tangolla ei kuulu tehdä _tanko niskaan asti_ vaan siten, että kädet on 90 asteen kulmassa kun tanko koskettaa about takaraivoa. Edestä sen voi sit tehdä rintaan asti.

Totta. Ei ihme, jos monella menee olkapäät paskaksi niskan alle punnerruksissa.
Kai siinä joku idea on painonnostoa ajatellen. Ei tuossa olkapäitä yritetä kasvattaa.

Pointti oli lähinnä se, että se on ihan paskapuhetta, että niskantakaapunnerrus olis joku instant olkapääntuhoaja. Siihen ei oo mitään anatomista perustetta. Se, miksi monelle tuo aiheuttaa äkkiseltään olkapäävaivoja, johtuu siitä, kun vaihdetaan se 20h/pvä Styleforumin lukeminen ja muu istumameininki treenaamiseen, niin liikkuvuudet tökkää nopeasti ja eteenpäinkääntyneet olkapäät kiittää.
Hiusrajan kohdalta otan niskan takaa punnerrukset ja hiukset on mallia 2 mm - 4 mm siili. Vois varmaan ottaa liikkuvuuden puolesta alempaakin, mutta en koe tarpeelliseksi, eikä niskan takaa punnerrus muutenkaan ole kiistaton suosikkiliike.

Tuli eilen katsottua Arskan Pumping Iron pitkästä aikaa. On ollut hieman vittumainen/ylimielinen jätkä (kuten usein hienot miehet ovat), mutta niin monella tavalla kaiken jumaloinnin ansainnut. Pitäis hankkia Total Recall elämäkerta, kun sitä on useampi kaveri kehunut. Kukaan täällä lukenut Total Recallia?
A-E kirjoitti:Kuva

Pitäis tässä oikeasti saada treeniohjelma ja ruokavalio kuntoon..


Mua korpeaa kun nämä progress picturet on aina tuollaisten tuhtien jäbien tekemiä. Eihän noilla ole mitään ongelmaa muuta ku hioo ruokavalion kuntoon, pumppaa vähän ja lähinnä vaan polttaa rasvat hittoon niin hyvä tulee. Niillä on ne lihakset siellä alla venailemassa kuitenkin. Itselläni tilanne on pikemminkin päinvastoin: ei oo ylimääräistä läskiä, eikä ylimääräistä lihasta. Hyvä kun jaksaa tehdä penaa pelkällä tangolla.

This being said, nyt oon taas jaksanut kuutisen viikkoa käydä salilla. 2-3 kertaa viikossa, ei ihan G6-hommissa, mutta lähelle kuitenkin. Kyykky, mave, penkki, leuat, soudut ja semmosta. Rutiini ensin päälle, ja sitten ehkä jonkinlaisen järkevän ohjelman kimppuun.
oktopus kirjoitti:Kyykky, mave, penkki, leuat, soudut ja semmosta. Rutiini ensin päälle, ja sitten ehkä jonkinlaisen järkevän ohjelman kimppuun.


???

Noi liikkeet on nimenomaan niitä järkeviä.

G6 ja Starting Strength riittää ihan mihin vaan. No ei ehkä kisalavoille, mutta täällä tuskin kukaan niitä miettii.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.