Kiinteäobjektiivinen isokokoinen "pokkari" (miksi näitä nyt kutsutaankaan?) on ihan käypä vaihtoehto jos ei halua alkaa satsaamaan objektiiveihin. Jos haluaa satsata niin kannattaa valita sellaisia, jotka sallii myös varustuksen päivityksen rungon osalta tai ainakin säilyttävät arvonsa jotenkin.

Optinen etsin on aika kaukana insinöörispeksauksesta. Ihan merkittävimpiä kameran käytettävyyteen vaikuttavia asioita vaikka valitettavasti tekee laitteesta isomman. Se on loppujen lopuksi ihan sama, onko etsin toteutettu peilillä vai prismalla (siis kääntyvän peilin lisäksi) enkä tiedä vaikka olisi jos järkkäreitä optisella etsimellä ilman kääntyvää peiliä.

Superpokkarissa se nyt on aika yhden tekevää kun kuvaaminen kovin heikossa valossa tai raskaalla objektiivilla tulee koskaan eteen.
Spectator tarkoittanee ns. "bridge-kameraa" jotka todellakin ovat isokokoisia ja painavia. Esim. Panasonicin DMC-FZ1000 edustaa mielestäni juuri tätä luokkaa. Paljon pikseleitä, iso kenno, pitkä zoomi, laadukas optiikka (Leica),paljon samaa kuin järkkärissäkin mutta objektiivi ei irtoa
Itse en bridge-kameroista kauheasti vältä. Ovat käytännössä pokkarikameroita isolla zuumilla järkkärin kuoressa. Jos pitkää zuumia kokee tarvitsevansa, niin sitten jooo, mutta muuten siinä vain hankkii itselleen järkkärin kömpelön koon yhdistettynä pokkaritason kuvanlaatuun. Poikkeuksena tähän nimenomaan tuo mainittu Panasonic FZ1000 ja Sony RX10, joissa 1" kenno ja laadukas optiikka, mutta näiden hinnat pyörivätkin jo keskitason järjestelmäkameran paikkeilla.


Mitä etsimiin tulee, niin olen samaa mieltä että pelkällä takatelkkarilla kuvaaminen on vähän ikävää eikä kaikkiin tilanteisiin sopivaa. Omasta mielestä kuitenkin optinen etsin ei tänä päivänä enään ole välttämättömyys.Näissä uudemmissa, esim. Sonyn & Fujin vehkeissä, on nykyään varsin pätevät, korkearesoluutioset elektroniset etsimet jotka eivät kauheasti optiselle häviä kuin tietyissä poikkeustilanteissa. Boonuksena näihin sitten saa ympättyä kaikenlaista vänkää HUD-infoa jonka sovittelu optiseen malliin olisi mahdotonta.

"Järkkäri ilman kääntyvää peiliä" tulee mieleen lähinnä mittaetsinjärjestelmät, mutta eipä kukaan taida tuota tänä päivänä harrastaa kuin Leica? Muut nykyaikaiset vastaavankokoiset/oloiset järjestelmät tarjoavat sitten sitä EVF:ää tai takatelkkaria.
Rankan tutkinnan jälkeen luovuin Canonin laseista ja hankinnassa Olympus OM-D E-M1.
Kuva

Mutta sitten tärkeimpään eli #tyyleihin... Mistä tyylikkäät nahkahihnat kameraan?
Mulla oli 400D + 17-40L + Sigma 100-300 F4.

Eli "hyvät" lasit mutta p*ska runko. Esim. fps ei riittänyt tarpeisiin. Odotin 7D mark II ilmestymistä, mutta kun siinä ei ollut tilt-screeniä tai wlania, niin ajattelin, että tyydyttävä 70D:hen (6D fps ei riitä). Kaiken varalta kuitenkin tsekkasin muunkin tarjonnan ja tajusin, että saan samalla rahalla paremmat speksit peilittömistä! Ja tietty se ulkonäkö, koko ja tuntuma!

Tähän kun yhdistää sen, että noi hyvät linssit myymällä saa kuitattua yli puolet uuden paremman setin kuluista ja sit vielä vähennellään alvit kun tulee yritykselle, niin tää on halvempi ratkaisu kuin rungon päivittäminen.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.