14 Oz olikin sen sortin paikka että kuukauden tili olisi mennyt helposti jo Trickers hyllyllä näin lievässä nosteessa. Tuli todettua että Schottin Perfecto sen enempää kuin Cafe racer ei mene näin "bodattuun" runkoon :(
Nopea viikonloppu Berliinissä takana. Aikaa oli rajatusti, joten lista ei ole kattava. Laitetaan pari vinkkiä kohteista , jotka miellyttivät.

Ostokset:
Pakko todeta, että KaDeWe on kova, valikoiman laajuus on kerrassaan mainio. Ruokaosasto käymisen arvoinen. Muuten mielenkiintoiset kaupat tuntuvat keskittyvän Scheunenviertelin alueelle, mm. Acnen, APCn ja 14oz kaupat löytyvät alueelta. Alla pari mieleen jäänyttä ja suosituksen ansaitsevaa putiikkia:

Andreas Murkundis - näkemisen arvoinen kauppa vähän 'syrjäisellä' sijainnilla korttelin sisäpihalla. Designervaatteita ja muuta artsua krääsää.
http://www.andreasmurkudis.com
Kuva

SoTo - Torstrassen klassikko. Oli hyvä!
http://www.sotostore.com
Kuva

AD Deertz - paikallinen pikkubrändi, jolla mielenkiintoinen toiminta-ajatus sekä mallisto.
http://www.addeertz.com
Kuva

No74 Berlin - Adidas select store: valikoimassa kaikki Adidaksen high-end merkit, mallistot ja yhteistyöt.
http://www.no74-berlin.com
Kuva

Lisätään listalle vielä mustaan keskittyvä Orimono. Valikoimissa mm. Thom Kromia ja Last Conspiracya.
https://orimono.eu/en/berlin_boutique
Kuva

Mykita - Berliiniläinen silmä-/aurinkolasibrändi. Kaksi makeaa myymälää sijainnilla Mitte / Bikini Berlin. Persoonallista tavaraa ja kollaboja mm. Maison Margiela / Damir Doma. Myös laatu on priimaa - paikallinen optikko fiilisteli kunnolla laseja, kun kävin tilaamassa linssit hankkimiini kehyksiin.
https://mykita.com/en
Kuva

Ravintolat:
Rutzin piperrysruoka oli todella mainiota. Ruokalinja sinällään varsin perinteistä tähtiruokaa, mutta toteutus oli todella kovalla tasolla. Viinien paritukset hävyttömän toimivia. Saisivat tosin uusia kotisivunsa, joka sai empimään varauksen tekemistä.
http://www.rutz-restaurant.de/essen/index.html
Kuva

Hasirin kebabit Kreuzbergissä olivat kerrassaan suosittelemisen arvoisia.
http://www.hasir.de/index.php?id=24
Kuva

Asuminen:
das Stue - entinen tanskan suurlähetystö, josta on tehty designer-hotelli. Pirun nätisti laitettu kokonaisuus, jossa myös palvelu kohdillaan. Plussaa omasta tähtiravintolasta, joka oli tosin kesälomilla vierailun aikana. Ainoa miinus tulee sijainnista, joka on lännen puolella. Suosittelen silti, koska on aika uniikki kohde millä tahansa mittarilla mitattuna.

http://www.das-stue.com
Kuva
Kuva
Darklandsin pitäjät on siinä määrin mulkkuja, että voi suoraan boikotoida koko lafkaa.

Mutta mutta, oli minulla ihan asiaakin tähän ketjuun: ajantasaisia vinkkejä Berliiniin kaivattaisiin:

- Minne vaimon kanssa syömään? Lounaspaikat, illallispaikat, kaikki käy.
- Mitä nähtävyyksiä kannattaa tsekata ja mitkä kannattaa jättää väliin?
- Jos pitäisi valita yksi museo niin mikä se olisi?
jne. jne. :)
jk- kirjoitti:- Minne vaimon kanssa syömään? Lounaspaikat, illallispaikat, kaikki käy.
- Mitä nähtävyyksiä kannattaa tsekata ja mitkä kannattaa jättää väliin?
- Jos pitäisi valita yksi museo niin mikä se olisi?
jne. jne. :)


Saigon & More kannattaa ottaa kokeiluun. Jos ei saksa taivu niin omistaja puhuu myös hyvää englantia. Ja lähistöllä taisi olla myös KaDeWe, jossa riittää nähtävää ja ihmeteltävää.

Burgermeister on myös varsin mielenkiintoinen instituutio, mutta valitettavasti joutunut aika vahvasti turistikohteeksi. (Zing) Sillan alla sijaitseva erittäin kova burgerimesta. On vähän ahdas, joten ehkä näin talvella kannattaa jättää välistä. Edellä mainitun lähellä sijaitseva East Side Gallery on hyvällä säällä mielestäni vierailemisen arvoinen. Itse muurinpätkän ihmettelemiseen ei paljoa saa aikaa tapettua, mutta lähistöllä on paljon mukavia pubeja ja ravintoloita.

Itse olen käynyt kaksi kertaa Berliinissä, mutta tunnen itseni edelleen täysin noviisiksi neuvomaan, joten jätetään se muille.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.