Kiitti todella asiallisista neuvoista!!

Noita flickr-kuvia täytyy ilman muuta kattella pohtivalla otteella, loistovihje. Tähän saakka katsellut valokuvia miettien lähinnä niiden sommittelua.

Tosiaan puoliautomaatilla aion itsekin pääasiassa kuvata; tarkoituksena on ymmärtää ISO-herkkyyttä/valotusta/aukkoa jne. sen verran, että manuaalikuvauskin luonnistuu kohtuudella tilanteen niin vaatiessa.

oktopus laittoi jo ihan konkreettisia vinkkejä, täytyy viikonloppuna ottaa suunta kohti kuhveikkoa ja tehdä hieman kenttäkokeita :) kamerassa ja objektiiveissa kyllä ytyä piisaa varsinkin tällaiselle harjaantumattomalle (aiemmat rungot joita kokeillut olleet low end -nikonia ja -canonia).
Hyviä vinkkejä yllä. Harrastuksen syventyessä manuaalisesti säätäminen tulee itsestään, sitä en väitä, saako sillä parempaa lopputulosta kuin käyttämällä (osin) automagiikkaa. No, ainakin hupia frendeille (kun värkkää vipujen kanssa jurrissa). Flickr on aarreaitta hyvässä ja pahassa: motivoi kun näkee omalla kalustolla kuvattuja huippuruutuja, latistaa kun toteaa, ettei oma silmä taitu samaan.
Pitäs varmaan itekin selata Flickriä ja muita sivustoja, jos innostuis kuvailemaan taas enemmän. Muiden kuvia kun katselee, ei vaan tiedä mitä esim. photarin puolella on tehty ja onko alkuperäisestä kuvasta miten paljon jäljellä. Oon vaan kateellinen kun oon niin kädetön kuvankäsittelijä.
Flickristä on toisinaan ihan saatanan hankala löytää hyvää laatua. Fffflckr auttaa.

Jos et ole kirjautuneena sisään, se kaivaa jotenkin muistaakseni sen kautta favetettuja kuvia. Jos olet kirjautuneena sisään, se kaivaa niitä kuvia, joista ovat tykänneet käyttäjät joiden kuvista itse olet tykännyt.
MrMan kirjoitti:Kuvia kannattaa katsastaa myös 500px:stä.


Kannattaa myös kattoa dc.netistä 500px liittyvä ketju lintujen liimailusta :D

Tuli vaan vastaan kun selasin joku kuukaus pari sitte.
Kokemuksia tosta Olympuksen E-M5 -kamerasta?

Kuva

Rajalalla on käsittääkseni ihan ookoo tarjous siitä, 699€:
http://www.rajalacamera.fi/olympus-om-d ... z-kit.html

Tosin esim verkkokaupan normihinta tolle on 799€, eli siihen nähden toi Rajalan väite 1661€->699€ alennuksesta lähinnä vituttaa.

Silti, oon tollaista pikkujärkkäriä etsimässä ekaks ns. kunnon kameraksi ja käsittääkseni toi E-M5 antaa aika paljon kameraa kohtuuhintaan, eli vois olla kuitenkin hyvä poisto 699€ hintaan.
Ei ole kokemusta tosta, mutta sellaisen ohjeen antaisin järkkäriä valitessa, että funtsii, mitä haluaa kuvata ja sitten katsoo, mikä valmistaja valmistaa objektiiveja omaan kukkaroon sopivassa hintaluokassa, jolla haluttuja kuvia voi ottaa. Objektiivit sitten määrittävät rungon, joiden ominaisuudet ovat pitkälti samoja valmistajien kesken.
Budjettihehkutus oikeastaan suuremmin Bt:n tarpeeseen liittymättä: Panasonicin jo melkein legendaksi muodostunut Gf1 ja 20mm f1.7 pannukakkulinssi on kombo jota saa nauruhalvalla ja jolla tekee osaavissa käsissä kadulla/ihmisiä kuvattaessa todella nättiä jälkeä. Ollut lanseerauksesta asti, välissä Canonin runkokin ja L-linssit olleet, mutta tämä kombo ei suuremmin tunnu kaipaavan päivitystä. Videokin tolla linssillä aikas nättiä.
Juu, en tosiaan ymmärrä kuvauksesta kauheesti, objektiiveista vielä vähemmän. Ei muutenkaan ole mitään tiettyä mitä nyt rupeisin kuvaamaan, eikä suunnitelmissa ottaa viel yhtä harrastusta lisää. Ainakaan tässä vaihees.

Kallistunen ehkä ton E-5:n suuntaan, kun ainakin kameralaukku-foorumeilla on saanut moitteita lähinnä valikoista jne. Muut puolet vaikuttaa olevan kamerassa kondiksessa. Onpahan sit varaa päivittää objektiiveja jne tarpeen mukaan.

Rajalalta taitaa halvimmalla lähteä, eli ehkä sieltä sitten, vaikka tosiaan toi näätäily vähän vituttaakin. Sama meno ku jossain CT:n alennusmyynneissä.

freeloader: tollainen?
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... iivi-musta
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.