Onko nää Ricksonit täysin uskollisia replikoita aina mitoitusta myöten ja jos niin onko varsinainen pointti noissa yksittäisten vaatekappaleiden replikoissa teksteineen? Elin luulossa että täysin autenttistakin kamaa saa vielä pilkkahintaan käyttämättömänä.

Tosin ei noi ihan yhtä röyhkeän hintaisilta vaikuta kuin vaikkapa Aspesit...
http://www.buzzricksons.com/product_con ... 0315c90f21

Buzz Rickson's was established in 1993. The brand name is taken from the character played by Steve McQueen in the 1961 movie 'The War Lover'.

We appreciate being recognized as one of high-end reproduction vintage flight jacket manufacturers in the world, although we recognize there are many fine products out there made by others.

It was a feeling of pride for a country to make flight jackets which protected the lives of their aviators; it was done at enormous cost, unfathomable number of experiments and required a huge labor force. Knowledge, state of the art materials and sewing technologies of the times were combined to achieve this detail. We adhere strictly to the specifications, materials, and the craftsmanship to recreate the original charm of each garment.

Buzz Rickson's strives to make true replicas of flight jackets. We carefully research and analyze existing vintage flight jackets. We then make every effort to duplicate the material paying close attention to the woven fabric techniques.

Firstly, we clarify the exact time the material was made by examining the structure of the fiber, weaving method and spinning technology. For instance, in the case of nylon, we examine the existing nylons to confirm the melting point and conduct an infrared ray spectrum analysis to determine the change in infrared rays and temperature.

If we are not already producing the unique material and have no way to obtain such a sample, we will make the material ourselves based on known specifications. However, there have been times when we haven't been able to make the construction with the spinning and weaving machines available now. In those cases, we were forced to find old broken spinning and weaving machines and repair them to achieve our results.
Spectator kirjoitti:Onko nää Ricksonit täysin uskollisia replikoita aina mitoitusta myöten ja jos niin onko varsinainen pointti noissa yksittäisten vaatekappaleiden replikoissa teksteineen? Elin luulossa että täysin autenttistakin kamaa saa vielä pilkkahintaan käyttämättömänä.

Tosin ei noi ihan yhtä röyhkeän hintaisilta vaikuta kuin vaikkapa Aspesit...


Aitoa kamaakin voi saada suht helposti riippuen siitä mitä hakee. Esim. just 60-luvun M65 tai vaikka Korean sodan aikaset chinot voi vielä löytää hyväkuntoisena pienellä vaivalla ja rahalla, ja näissä tapauksissa vintage-intoilijana kyllä itse preferoisin aina autenttista. Mutta sitten on paljon kamaa, vaikka joku N-1 deck jacket, mitä on jo huomattavasti vaikeampaa löytää hyväkuntoisena, saatikka kohtuuhintaisena, ja jollei ole militarian keräilijä vaan ihan käyttötarkoitukseen ostamassa, on reprot silloin ihan hyvä vaihtoehto.

Mitä tulee autenttisuuteen ja uskollisuuteen alkuperäisiä speksejä kohtaan, suhtautuisin aina pienellä varauksella reproja tuottaviin firmoihin. Joku John Chapman on kyllä pieteetissään ihan äärimmäinen esimerkki, ja väittäisin että suurinta osaa reprokamasta, etenkin workwear-puolella, on aika rankasti muokattu esim. istuvuudeltaan vastaamaan nykypäivän ja -muodin mieltymyksiä. Tässä ei sinänsä ole mitään väärää, mutta itseäni asia risoo niissä tapauksissa, missä lafka itse väittää jotain muuta.

Tämä nyt siis ei koskenut varsinaisesti Buzzia, josta mulla on hyvin vähän kokemusta, tai kenttätakkeja, vaan koko repro-vintage-heritage-osastoa noin niinkun ihan yleisemmällä tasolla.
Toi Minifield jäi kyllä kummittelemaan. Hitto että pitää olla näin bodattu :p

Hiekanvärinen oikeastaan iskee paremmin jopa. Tai ainakin sille löytyisi enemmän käyttöä kun army-kytkös ei ole aivan ilmeinen:

Kuva Kuva
Kävin sovittamassa Stockalla tota Replica 65:sta tummansinisenä. Toimi todella hyvin. Ainakin fit'tti mulle perfect. Nyt funtsin, että pitäisi kuitenkin ostaa toi "oikea" 65, jossa mukana vuori, ja materiaalit vähän erilaiset (nylon vs cotton). Onkohan extra 2 -huntin arvoinen panostus? Tarviiko kenttätakiin edes tota lineria, kokemuksia? Stadissa syksyllä usein pirullinen viima.

http://www.aspesi.com/Field-Jacket-M65- ... en-jackets
Spectator kirjoitti:"Muovinen" 65 Replica oli pahalla lailla tekokuituisen tuntuinen eli kevyt, kahiseva ja sähköistyvä. Värinä Stockalla vain tumma sininen. Mini Field oli hiekanvärisenä puuvillaisena ja materiaali tuntui hyvältä. Samoin rotsi näytti hyvältä mutta kun veti vartalon kunnolla ryhtiin ja hartiat taakse, veti M-kokoisen rinta ikävästi kireäksi. Sama toistui L-kokoisella vaikka M:kin oli muilta osin riittävän väljä. Tasapaksu vartalo siis sopinee tuon kanssa parhaiten.

Säästyipä taas rahat...


Toi Trunkin rotsi on small field 2 (jota ei kai edes Stockkalla ole); ei siis Aspesin sivujen minifield. Trunk nimennyt vähän harhaanjohtavasti. Tai joo, who knows, noita rotseja on Aspesilla joka mallistossa niin hemmetisti.
http://www.aspesi.com/SMALL-FIELD-II-*/ ... 2=&prefv2=
Buzz Ricksonin m65 tuli. Todella loistava rotsi, mutta ainakin kokoa liian suuri. Robin antamat mitat heittivät 3 cm p2p ja hartiamitan osalta. Damn!
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.