Tane kirjoitti:Tienasit juuri itsellesi kolpakon.


->

MrMan kirjoitti:Sorry tämä OT:

Noita Uunottajan kuvia katsoessa tässä ja muissakin seteissä tulee aina mieleen, että mitä miehellä mielessä. Hymy paljastaa, että sama asia kuin Nykäsen Matilla. Ja itse kullakin...
Brougeiksi ottaisin kyllä tanen tyylit huomioon ottaen mieluummin aldenin tai carminan shortwingit. Samalla saisi mokkakenkäkategorian täytettyä kätevästi.

Carmina muutenkin varmaan erittäin vahva vaihtoehto. Esim skoaktiebolagetin sivuilla varsin messevä kattaus. Uskoisin et just oikeeta kamaa.

http://www.skoaktiebolaget.se
Jos long wingejä, niin löytysi myös Carminalta.

Kuva

Riippuen käytettävissä olevista varoista pyrkisin säästämään osassa hankintoja, jotta sellaisiin kenkiin, joissa kalliimmalla saa selvästi paremman näköisiä, jää enemmän rahaa. Esimerkiksi mokkachukkat voi ihan hyvin hankkia vaikka Loakelta. Mielestäni Pimlicot ovat sen verran sirot (varsinkin pienessä koossa), että menisivät syys-/talvipuvun kanssa.

Jos raha ei ole ongelma, niin viestiä Skoaktiebolagetiin ja reissum Fereen. Luulisi, että löytyy kenkää.
Tane kirjoitti:Noniin tanen pikkuperkeleet. Tartteen apua.

Ootte varmaan kuullu jo käsitteen "taunon kenkäkaappi?" - Eli mulla on tällä hetkellä kaks paria kenkiä, jotka kestää päivänvalon, ja aattelin pistää elämän risaseksi ja homman pikkuhiljaa kuntoon. Turha lähtee kveekarin puolelta apua kerjäämään.

Tarvitaan:

- Yhet ruskeet tai mustat talvikengiksi sopivat vähintään nilkkamittaset tossut, jotka menee ongelmitta pukujenki kanssa.


Eikö sulla tähän tarkoitukseen ollu just ne AS:n jodhpurit. Ne on varmasti tarkoitukseensa hyvät, käytä siis niitä?

Ja jos ei, niin nämä Carminat taisin väläyttää sulle jo aiemmin. Kumipohjalla, menee talveen kuin myös varmasti pukujen kanssa.

- Yhet ruskeet mokkachukat...jotka kans pelaa pukujen kera.


Jos on tekemässä useampia hankintoja, niin tässä on paikka, missä voi säästää. Eli Loaken Pimlicot.

- Mustaa toimistotossua.


Vähän normaalista kaavasta ulos ja Carminan wholecutit?

- Mokkakenkää. Kellä oli Meerminiltä tollasia? - Pistin parin tilaukseen, joten pitäis pian alkaa perustella se itelleen.


No jos on jo tulossa, niin mitäpä tähän sanomaan. Ja nämä nyt ei sitten ole kovin kalliit kai.

- Brougit, saa olla rouheet, vaikka kumipohjilla, mutta pitäs olla officekelposet.


AS - Hunt?

Ei kaikkein rouheimmat välttämättä, mutta officekelpoiset. Shoehealerin kautta ohuella dainitella?


- Jotain muuta

Pitää kattoa muut kesää myöten.


Luulen, että tässä vaiheessa edellä mainituilla pärjää jo varsin hyvin ja on kai siellä kaapissa niitä entisiäkin pareja, jotka tarvittaessa käytössä, kuten ne bexleyn tuplamunkit jne...

Noin yleisesti Pepen kanssa samoilla linjoilla, että kannattaa säästää siellä missä voi, mutta ei tinkiä kenkien ulkonäöstä. Ennemmin sit vaikka 1 pari vähemmän, jos rajatulla budjetilla mennään.
Itse voisin suositella Lodingia varsin hyvällä omallatunnolla. Lestit on sirompia kuin Loakella, ja ainakin omat split toet näyttää about 15 kerran jälkeen vielä kuin uusilta eikä mitään Bexleymäistä ruttaantumista ole havaittavissa. Jos 3 eylettia ei ole ongelma, en näkisi heidän chukkiaan pahana vaihtoehtona vaan oikeastaan parempana etenkin puvun kanssa. Itselläni UK7 Pimlico ja aika ronski puku pitäisi olla että itse pistäisin nuo jalkaan.

Silti edelliset viestit asiaa. Talven kenkiin voi ehkä muutenkin ottaa noita 150-200 GBP kenkiä, Suomen olosuhteet kun niitä kenkiä eivät erityisesti helli. Panostaa vaikka sitten juuri noihin perusoxfordeihin jne, jotka saavat patinoitua rauhassa vuosien ajan suolalta ja solskeelta turvassa.
Tane, mustana hevosena heitän näihin sun kenkäpohdintoihin Aldenin saappaat. Niissä ongelmaksi saattaa muodostua nahkapohjaisuus, jos vaadit saappailta kumipohjaa. Saahan sitä kumia kuitenkin lisättyä jälkeenpäinkin.

Kaikki alla olevat sopisivat hyvin sun pukusetteihin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin.

Linkki ShoeMartiin
Kuva

Linkki ShoeMartiin
Kuva

Jos olet yhtään hevonperseen perään, niin suosittelen katsomaan vielä nämä Alden for J. Crew -saappaat. Ei ole suotta paljon ihailtu ja himoittu malli. Sopii mielestäni hyvin (sinänsä väsyneeseen) luonnehdintaan moderni klassikko.

Kuva
Kiitoksia loistavista neuvoista, helpompi kasata nyt ajatuksia.

Yhet talvikengät tarvitsi lisää noiden AS:n jodhpurien kaveriksi. Täälläpäin Suomea ei tosiaankaan pärjää ilman kaksia varrellisiä työkenkiä. Päädyin sitten ostamaan nuo CT:n shoeporn ketjussakin nähdyt jodhpurit:

Kuva

Jodhpureihin päädyin, koska pidän kenkämallista kovasti. Halvahkotkin olivat, ja jos laatu vastaa ollenkaan aiempia samaa nahkaa sisältäviä CT:n correspondentteja, olen tyytyväinen.

Mokkakengissä päädyn joko Pimlicoihin, Meerminin vastaaviin tai mokkaisiin chelseabootseihin. Chelseat vahvimmilla tällä hetkellä. Näille tulisi käyttöä sen verran harvakseltaan, että en pidä kiirettä.

Mokkakenkätilauksen päädyin perumaan, sillä mun kaapissa saa noiden roolia ensalkuun toimittaa edellämainitut chukat tms.

Toimistotossuissa päätin kääntyä suoraan Chayn puoleen tai tilata carminalta, jolla oli todella herkullisia malleja. Brougeissa sama homma. Mulla on tällä hetkellä kaapissa Loaken dorchesterit, joihin olen ollut hyvin tyytyväinen. Noille pitää kyllä kaverit hommata silti, tai oikeemmin kahdet. Mustat wholecutit ehdottomasti, vaikka jossakin aiemmin ne lyttäsinkin. niin se mieli muuttuu. Brougeina mulla tällä hetkellä Sandersin Londonit, joitka on näyttäny hyvältä vaan niiden kotisivuilla. Vaikka istuvatkin kivasti, on nahka noissa bexleylaatua, joka noin kymmenen käyttökerran jälkeen levisi väsyneesti muodottomaksi. Nainenkin täytyy vaihtaa jos noin nopeasti ryppyyntyy, sanonpahan vaan (enkä edes oo Konda, vaikka valitan).

Longwingit jätän tosimiehille. Niin kauniita kuin ovatkin, näkisivät tuskin mulla käyttöä. Pitää muutenkin unohtaa ne rouheemmat kengät. Onneksi rouva muistutti.

Jotain muuta osastoon vois laittaa lisää wholecutteja...

Tarkoitus kyllä tosiaankin ottaa onkeeni ja alkaa rakentamaan tästedes kenkäkaappia rauhassa ja laadulla. Ja myönnettävä kai se itselleenkin on, että nykyiset on perkele mentävä puolipohjaamaan ja tulevissa suosittava ohutta dainitepohjaa.


Kaivoin muuten bexleyn mokkaset tuplat esiin ja pesin viimekesän roiskeet pois. Tuli kuin uudet, eikä noissa - jännä kyllä - ole ollenkaan niiden mustien pintanahkasten irvokkaita piirteitä.

Alfan ehdotukset varsinki pollena alko houkuttelemaan. Flanellin kanssa nam.
^ No varmaan noi nettikaupat kuten Kamiceria (Guy Rover, Truzzi, Mastai Feretti) ja Stilemazzioli (+muut mitä tuolla linkit ja vinkit ketjussa) kannattaa tsekata.

Ja kyllä mä kävisin esim Schoffassa ne kaulusmallit ja kankaat tsiigaamassa, hinnat on kuitenkin alle 100e.
Schoffa olisi mullakin ykkössuositus mittapaidan osalta, mutta toisaalta itselleni Boggin valmispaita oli istuvuudeltaan ja kaulukseltaan miellyttävämpi kuin Schoffan mittapaita. Mielestäni kaikin puolin ihan ok budjetti-italo-ratkaisu: http://shop.boggi.com/?product_cat=cami ... e&lang=en#

Miinukset:
- valmispaidan istuvuus
- sisäänommellut kaulusluut
- Made in China

Plussat:
+ särmän oloiset kaulukset (ainakin uutena, kraka on sen verran harvoin kaulassa että käyttökertoja ei ole paljon kertynyt)
+ kaikista paidoista on kolme eri fittiä (italo, italompi, italoin)

"Classic collarista" ei ole kokemuksia, itselläni on pari kappaletta semi spread "windsor collareita". En ehkä lähtisi sokkona netistä ostamaan, mutta jos tulee Eurooppaan asiaa niin noita Boggin putiikkeja taitaa olla kaikissa vähänkin isommissa kaupungeissa.
Miten olisi ihan Modern tailor?

Kannattaa myös käydä Stokkalla. Myynnissä Etonin ja Stenströmsin paitoja. Lisäksi Brothers voi olla tsekkaamisen arvoinen Tailoring Club -malliston osalta.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.