Minusta olennaista on suhde rahaan eli opiskeluaikana sen ylimääräisen helposti investoi ja käytti jonkinlaiseen "luksukseen". Sen jälkeen kun ylimääräistä on niin siihen suhtautuu pitkäjänteisimmin ja muutenkin on sellainen "tässä sitä nyt ollaan"-tunne eikä opiskeluaikainen usko, että aikanaan kaikki muuttuu paremmaksi...
Oma periaatteeni on, että velaksi, luotolla yms. ei rättejä ostella. Niin kauan homma on hallussa, kun pelataan olemassa olevalla rahalla.
^En nyt oikein sanoisi, että luotolla ostaminen tarkottaisi, että homma olisi jotenkin vähemmän hallussa. Homma on lähtenyt lapasesta siinä vaiheessa, kun ostaa yli varojensa, tapahtui tämä luotolla tai ei.

Muutenkin huvittaa, kun hankintoja yritetään perustella järjellä. Kyllä se touhu on täällä lähtenyt suurimmalla osalla käsistä rahoituskysymyksistä riippumatta.
Siitä että ostaa ns. velkaantumiseen asti JOTAKIN kertoo jo siitä että ei oo homma ihan täysin hanskassa, mutta tosiaan, tää tämänkin foorumin jäsenien rättitouhu ei ole millään tasolla "järjellä selitettävää" toimintaa. Ei täällä taida kukaan ostaa pelkästään tarpeen mukaan vaatteita.
Järkevää ja järkevää. Mikä sitten loppujen lopuksi on järkevää? Jos kledjuista saa mielihyväosinkoa, niin sehän on sitten järkevää (kunhan ei talouttaan tuhoa näillä touhuilla). Rahojen vienti hautaan ei ainakaan ole järkevää. Mutta joo, jos näitä vaatteita ostais vain säänsuojaksi niin eihän nämä valinnat hyviä olisi.
Budjetoiko jengi muuten etukäteen jotain tiettyä summaa vaatteille/kengille/kelloille esim. vuositasolla? Onko onnistunut?

Vois ite ainakin koittaa ensvuonna vähän suunnitella ja jaksottaa menoja ja alkaa säästää esim. seuraavaan kelloon.
Muuten ei varsinaisesti, mutta kellohankintoja varten on oma tili, jonne tulee laitettua palkasta aina jotain sivuun. Sitten on tietysti asuntoa ja muita säästöjä varten omat.
Thanks! Toihan vois toimia itellekin. Tiukat budjetit ei välttämättä muutenkaan näin impulsiivisella ostokäyttäytymisellä toimisi.
Itellä on kuume ollut sen verran kova että lähinnä oon pitäny itteäni kärryillä missä vaiheessa talous vielä kestää.

Hankinnat on aika opportunistisia, eli painottuu lähinnä opintolainan nostopäivien ja kesän tienoille.

Pitäis vähän opetella sitä et rahaa ei oo pakko aina käyttää kun sitä on.
Eiköhän paras tapa käyttää raha ole ensin säästää ja sitten ostaa. Luottona kun ostaa, joutuu maksamaan turhia käyttömaksuja ja korkoja. Toisaalta luotoissa on se ongelma että tulee helposti käytettyä "kahteen kertaan" sama raha.

Eli eka rahat säästöön. =)

Sillä välin voi yrittää säästää esim. kuluissa tekemällä mahdollisimman paljon asioita itse. Jos pitää vaikka vaalentaa hiukset tai jotain niin voi eka kokeilla kotona ja säästää kampaamon kustannukset.

Esim täällä on hyviä kotikonsti vinkkejä millä voi säästyä pitkä penni:
kotikonsti.fi

Edit. Linkki poistettu, terveisin ylläpito
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.