Gaggia tuli. Huikee vehje. Parilla huntilla parempaa espressoa kuin 1k+ uutena maksaneesta koneesta? Ainakin fiilis -factory taivaissa. Välillä näin päin, halvalla onnistuu saamaan hyvää.
Aeropressiä varmaan haettiin, mut saattoipa kyseessä olla Pavonin väännettävä kahvakin:

Kuva

Mut joo, Aeropressillä teen lähes kaikki kotikahvit itse. Puolet työkahveista myös. Parasta on.
Kuva
Tekivät noita Rokkeja jo 60-luvulla...Rokin hinnalla saa jo käytetyn La Pavonin ilman sen suurempaa kyttäämistä, joten aika turha vehje omasta mielestäni. Aeropress on kyllä kova. Itsellänikin oli yhdessä vaiheessa Ap kovassa käytössä, nyt kiertänyt vuoden verran kavereilla myllyn kera testisettinä. Talvella pitää silti aina mäkeen ottaa mukaan mökiltä, aiheuttaa aina yhtä suurta hilpeyttä kiehauttaa Jetboililla vedet, jauhaa pavut odotellessa ja uuttaa kahvit Aeropressilla keskellä tunturia. Samoin aina joen rannassa.
Ristrettoon ei tee mieli rekisteröityä, tän foorumin kahvitietäjät osaavat varmasti auttaa.

Pitäisi ostaa kahvimylly. Automaatti siis.

Kotona on mutteri ja Aeropress, jossain vaiheessa ehkä Chemex tai V60. Espressokonetta ei ole, enkä usko että sellaista myöskään on tulossa. Myllyn ei siis tarvitse olla se paras espressomylly.

Rancilio Rocky? Mahlkönig Vario? Joku muu?
Baratza Virtuosolla jauhan omat. Käytössä 95% ajasta aeropress. Joskus isommalle porukalle Espro presso.

Harkinnassa Kono tai Hario dripperi, varmaankin tässä kevään mittaan tulee hankittua.
GLC myi ainakin jossain vaiheessa Wilfan sähkömyllyä, jonka pitäisi olla ihan hyvä. Ainakin oma baristakaveri suositteli. Itellä kotikäytössä Hario.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.