walt kirjoitti:Mitäs todella hyviä, mutta kuitenkin helposti saatavia (kivijalasta metron varrella, vai toimiiko nettitilaukset näissä hommissa?) kahveja jengi voisi suositella? Nyt jos kulutus putoaa kymmenesosaan niin voisi alkaa ostaa muutakin kuin Rekoa ym.


Lainaan itseäni tuolta ketjun kolmannelta sivulta tms.

oktopus kirjoitti:Good Life Coffee (omia hyviä ja muiden laatupaahtimojen papuja, mm. Drop Coffee, Coffeecollective)

Freese Coffee Co. (omia sesonkikahveja, muuten mm. Heart Roasters, Barn Berlin...)

Maja Coffee Roastery (omia)

Helsingin Kahvipaahtimo (omia, tummempia)

Kaffa (omia, ei tuu vaan yleensä käytyä)

Johan & Nyström (omia, harvemmin käyn, paahtimo on Tukholmassa)

Kolme Kaksi ensimmäistä näistä on eniten mulla käytössä. Suosittelen lämpimästi.
Onko kokemusta Harion Skerton Plus käsimyllystä? Mökille pitäisi ostaa kakkosmylly ja tämän pieni koko ja huokea hinta miellyttää, mutta vaatii ilmeisesti voimaa ranteesta, jos meinaa keittää enemmän kuin yksi kuppi? Pitääkö mennä suosiolla myllyyn, jossa joku köyttövoima kuin jerkku?
Kahvikaupan myyjä sanoi aikoinaan, että käsimylly soveltuu parhaiten nimenomaan mökille, jossa on aikaa sitä luonnon rauhassa veivata ja meditoida. Suht hidasta siis kaiketi, etenkin isomman määrän jauhaminen.

Oma mylly rikkoontui pari vuotta sitten ja ajattelin silloin ostaa tilapäisen laitteen, ja miettiä rauhassa uutta vaihtoehtoa. Tilapäinen on kuitenkin edelleen käytössä, koska osoittautui toimivaksi ja käteväksi. OBH Nordica Easy Grind -silppuri. Parhaita puolia nopeus ja selkeä yksinkertaisuus, eikä vie juuri tilaa keittiön ahtaahkolla tasolla.

Huonoja puolia kahvin tarttuminen pohjalle ja pitää aina kaapia tikun kanssa tyhjäksi. Ja tietenkin täysin rikollista ja moraalisesti paheksuttavaa pilata hyvää kahvia jauhamalla sitä "epätasaiseksi", mutta ei ole itseäni haitannut. Jauhatusaikaa välillä n. 5–15 sekuntia muuttelemalla saa sopivaa välillä pannu–mutteripannu-karkeus. Ai niin ja liian halpa toki.
Riippuu täysin minkä tasoista jauhatusta haetaan. Itsellä löytyy nurkista toimettomana perus Hario Skerton kun ostin pour over hommiin laadukkaamman käsimyllyn 1ZPresso JX. Voin sanoa että käyttömukavuudessa ja nopeudessa on eroa kuin yöllä ja päivällä. Hario Skertonin kammen kiinnitysruuvi irtoaa itsestään veivatessa kampea ja kampi alkaa notkua ärsyttävästi epäkeskosti. Lisäksi tuo on laakeroitu niin huonosti että käyttäminen on muutenkin aivan hanurista ja kestää kauan. 1ZPressossa taas on paljon laadukkaammat ja suuremmat terät, jolloin käyttäminen on jopa miellyttävää kun se käy niin vaivatta ja nopeasti. Toisaalta hintaluokassakin mennään ihan eri levelillä.. En tiedä onko Skertonin Plus-mallisa saatu korjattua tuon normi Skertonin vikoja.
Hulk666 kirjoitti:Onko kokemusta Harion Skerton Plus käsimyllystä? Mökille pitäisi ostaa kakkosmylly ja tämän pieni koko ja huokea hinta miellyttää, mutta vaatii ilmeisesti voimaa ranteesta, jos meinaa keittää enemmän kuin yksi kuppi? Pitääkö mennä suosiolla myllyyn, jossa joku köyttövoima kuin jerkku?


Täällä on vanhempi Skerton ja samat kokemukset: sillä on hauska myllytellä erityisesti kesämökillä, mutta sitä ei kyllä jaksa tehdä joka päivä. Skertonin alaosapurkki on ilmatiivis, joten siitä riittää kyllä täyteen jauhettuna hyvin pariin mutteripannulliseen tai aeropressilliseen. Hupivaihtoehtona Skertonin akseliin saa helposti kiinni pienen akkuporakoneen ja joskus tuli pyöriteltyä sitä niinkin, mutta se ei välttämättä tee kiville pidemmän päälle hirveän hyvää.
Hulk666 kirjoitti:Onko kokemusta Harion Skerton Plus käsimyllystä? Mökille pitäisi ostaa kakkosmylly ja tämän pieni koko ja huokea hinta miellyttää, mutta vaatii ilmeisesti voimaa ranteesta, jos meinaa keittää enemmän kuin yksi kuppi? Pitääkö mennä suosiolla myllyyn, jossa joku köyttövoima kuin jerkku?


Mulla on Skertonin Pro malli, joka on ilmeisesti jotain 20€ kalliimpi. Jauhan yleensä kerran päivässä n. 4-5 kupillista, ja siihen menee noin 2 minuuttia. Suht. kevyt omasta mielestä kammeta, mutta pavutkin vaikuttaa. Isompaa satsia tuolla ei jaksais ainakaan montaa kertaa päivässä jauhaa.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.