Tapasmestat, yleinen fiilistely, El Corte Ingles -tavaratalon Rölf Lyreen -osasto (oli ainakin aikanaan hyvä, sieltä tuli jotain roipetta ostettua - voi olla tarjouksiakin), pienet kenkäkaupat (paikallisen Lormoc-valmistajan pennyloaferit on varsin jees), Ramblasin alueen pikkuputiikit ja hämärät sivukujat (jäkimmäisillä kannattaa ehdottomasti pysähtyä lukemaan turistikarttaa - saa porttikongeiossa lusuavat narkit ja muut hiihtäjät takuuvarmasti kiinnostumaan), Joan Miro -museo, Gaudin termiittikeot ja Barca todellakin, jne jne.

Siitä on tosin aikaa kun olen käynyt, olikohan 2001..
Massimo Duttissa on parempi valikoima ja alhaisempi hintataso, koska kotimaa.

Sagrada Familiaan kannattaa ostaa se lippu sinne torniinkin. Ja mennä aikasin aamulla. Melko uskonnollinen kokemus, vaikka en olekaan uskovainen. Kellarikerroksessa (käynti ulkopuolelta, helppo missata) mielenkiintoisia yksityiskohtia rakennusvaiheista ja -tekniikoista.

Modernin taiteen museo MACBA on aika mitäänsanomaton, en suosittele.

Jos tiede kiinnostaa yhtään niin CosmoCaixa-tiedemuseo on hyvä, liput tais olla 3 euroa. Siellä on myös sisätiloihin rakennettu sademetsä, joka on hieno vaikka tiede ei kiinnostaiskaan.

Eläintarha on ylihintainen.

Kansallismuseo on käymisen arvoinen, samalla voi katsella kaupunkimaisemia sieltä kukkulan päältä ja jatkaa sujuvasti olympiakylään.

Vähän joka oppaassa hehkutetaan 7 Portes -ravintolaa, mutta se on todella väsynyt.

Hotel Artsin Enoteca-ravintola on hyvä, mutta ehkä vähän ylihintainen yhden tähden ravintolaksi.
^Tänks!

Eläintarha tosin on pakollinen, vakiokohde jokaisessa reissukohteessa, jos sellainen vain löytyy.
Otetaan tähän aiheeseen päivitystä. Pari kertaa on tullut käytyä ja nyt maaliskuussa seuraavan kerran. Pitkä viikonloppu vaimon kanssa joten pääpaino varmaan random tsillailulla mutta heittäkää vinkkejä jos tulee mieleen. Tickets Barin varauksen missasin parilla päivällä joten illallisvaraukset on tähän mennessä sen sisarravintolaan Bodega 1900 ja Tapas 24:ään. Yksi illallinen on vielä katsomatta, eli jos jotain ässiä löytyy niin voisi katsoa.

Toi CosmoCaixa kuulostaa mielenkiintoiselta, sen vois ainakin tsekata.
Tässä vähän hyväksi havaittuja mestoja:

- Can Paixano, miestenvessan kokoinen paikka jossa cava ja naposteltava vedellään pystybaarissa. Vekkuli tunnelma, hyvät pikkupurtavat ja vielä paremmat cavat. Kannattaa ehdottomasti tsekata.
- Kiosko Burger, "gourmet-bursa"-mesta. Hyvät hampparit, ei hinnalla pilattu.
- Negro Carbon, argentiinalainen pihvipaikka. Pihvi 4,5/5.
- La Paradeta, seafoodia. Tiskistä valitaan merenelävät sekä valmistustapa (grillattu/paistettu pääasiassa) ja sitten kassan kautta pöytään odottamaan. Todella tuoretta, todella hyvää. Valkkariputeli aterian kylkeen 7 eurolla.
- Teresa Carles ja Flax & Kale, ilmeisesti samaa ketjua olevat vierekkäiset kasvismestat. Helvetin hyvää kasvisruokaa, sopii hyvin lounaspaikaksi.
- Alsur Cafe, kahvila/leipomo. Hyvää kahvia, hyviä drinkkejä, helvetin hyviä kakkuja (erityisesti porkkanakakku)
ruokapaikoista suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan tapeon tai sabocin. tapeossa parhaat tapakset mitä olen barcelonassa syönyt. sabocissa taas vähän modernimpi menu, mutta todella pelaava sekin. iltaa kannattaa käydä istumassa l'antic teatressa, missä puitteet ovat huikeat. paikka minne kaupungin boheemit nuoret ja kulttuuriväki kokoontuvat. ei kuitenkaan mitään pönötystä. el xampanyetissa kannattaa myös käydä kääntymässä jos on niin onnekas, että mahtuu sisään. toistasataa vuotta vanha tunnelmallinen shampanjabaari, missä on tarjolla myös hyvät tapakset. sijaitsee suoraan tapeota vastapäätä.

jos musiikki ja eri toten vinyylit kiinnostavat, niin kannattaa käydä pyörimässä ravalin levykaupat läpi. todella hyvä tarjonta ja hintataso on suomeen verrattuna yllättävän huokea. ja tietty myös legendaarinen kauppahalli kannattaa käydä kokemassa.
Herätellääs tätä henkiin. Viikon päästä reissuun. Kämppä Eixamplessa, jossa ilmeisesti kaikki high-end/mainstream putiikit. Onko niiden ja El Corte Inglesin lisäksi muita tärppejä? Yöelämästä mitään kokemuksia?

Ekaa kertaa Barcelonassa, joten suositukset tervetulleita.
Yöelämässä klassikot on Macarena ja Moog. Ehkä hieman "acquired taste", meininki on nimittäin kohtuu hikinen. Kesällä Mac Arena Mar on ihan jees.

Juomaanmenevänä suomalaisena on mukavaa, kun kaduilta saa yöllä jääkylmää bisseä euron tölkki.

Disclaimer: nämä kokemukset ovat viiden vuoden takaa.
Ai niin ja shoppailun puolesta kannattaa käydä pyörähtämässä Bulevard Rosassa. Paikallisia suunnittelijoita paljon, voi tehdä löytöjä.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.