Ekaa Rooman reissua pukkaa ens viikolla. Viis pv mestoilla ma–la ihan turrena joten aikaa piisaa.
Heitelkääs vinkkejä ihan laidasta laitaan, mitään la dolce vitaa kummempaa agendaa ei ole.
Majoitus Trasteveren alueella.
Erik kirjoitti:Ekaa Rooman reissua pukkaa ens viikolla. Viis pv mestoilla ma–la ihan turrena joten aikaa piisaa.
Heitelkääs vinkkejä ihan laidasta laitaan, mitään la dolce vitaa kummempaa agendaa ei ole.
Majoitus Trasteveren alueella.


Just pari viikkoa sitten kävin viimeksi. Hieno kaupunki, mutta italialainen meininki saattaa ekalla kerralla hämmentää. Rooma antaa joskus

Omat tärpit:

Roomalaista ruokaa: La Taverna dei Fori Imperiali, Via della Madonna dei Monti 9 (pöytävaraus pakollinen)
Jäätelöä: Palazzo del Freddo Giovanni Fassi, Via Principe Eugenio 65
Pizzaa: Pinsere Roma, Via Flavia 98

Eka on paras ravintola jossa oon Roomassa syöny. Erittäin krouvia ja äärimmäisen maukasta paikallista safkaa hyvällä fiiliksellä. Carbonara, Mozzarella, lampaan kyljykset, sambuca avainsanoja.

Toinen on eeppinen jäätelökokemus lähiömaisemissa, näkee samalla vähän toisenlaista Roomaa. Kolmas taas erinomaista pizzaa, toi pinsere tarkoittaa jotain Roomalaistyylistä pizza ja leivän sekoitusta? No pizzalta se maistuu ja on erittäin hyvää. Täytteet freessejä ja vähän tavallista omaperäisempiä makuyhdistelmiä.

Rättejä: mm. Aspesi, Via del Babuino 144
Stone Island, Via del Babuino 73
Gente Roma Via de Babuino 185
Galleria Alberto Sordi Boggi, Massimo Dutti yms., Piazza Colonna/Via Del Corso
Kaikissa pikkukaupoissa kannattaa kanssa pyörähtää jos näyttää mielenkiintoiselta. Via del Corsolla lähinnä ketjuliikkeitä, Via dei Condottin seudulla sit useimmat merkkipuodit ja menswear unelmat.

Nähtävyyksiä Roomassa on tietenki helvetisti. Vatikaaniin ja Colosseumille/Forum Romanumille kannattaa ostaa liput etukäteen jos haluaa käydä. Kaikki kolme ovat kyllä näkemisen arvoisia, varsinkin toi viimeinen jos Rooman historia kiinnostaa. Ei kannata ottaa turhia paineita kun kaikkea ei ehdi kuitenkaan näkemään. Pieni ähky saattaa tulla kun joka korttelissa on jotain historiallista.

Nälkäisenä Centro Storicon aluetta (eli se ydinkeskusta) kannattaa vältellä, aika bulkkikamaa/turistien törkeetä kusetusta suurin osa mestoista. Nyrkkisääntönä en suosittele missään aukion tai vilkkaan kadun varrella ruokailua jos ei ole ennakkoon tietoa mestasta. Rooma on oikeasti aika vaikea kaupunki hyvän syömisen suhteen. Ravintoloita kannattaa tsiigata etukäteen ja varata rohkeasti soittamalla pöytä jos tietyt mestat kiinnostaa. Paikallisten vähänkin suosimista mestoista meinaa vaikea saada välillä pöytää ilman varausta.

Keskustan kaupunginosista Monti Via Cavourin ja Via Nazionalen välissä on ihan viihtyisä. Illanviettoon voi lähteä vaikka Piazza della Madonna dei Montilta jossa jengiä viikonloppu iltaisin pussiviinillä yms. Trastevere ei ole itelle niin tuttu mut ihan hauskalta kaupunginosalta vaikuttaa. Jos jaksaa lähteä juna-aseman itäpuolelle niin San Lorenzossa yliopiston eteläpuolella pitäisi olla hyvä meno.

Näillä nyt pääsee ainakin alkuun. Jengin kanssa kun juttelee tulee sellainen fiilis et Roomasta joko pitää todella paljon tai sit ei ollenkaan. Lyhyillä reissuilla varmaan aika paljon tuuristakin kiinni pääseekö kaupungin menoon kiinni. Itellä uusi reissu on aina ollut edellistä parempi, nyt tässä kuussa tuli siis käytyä kolmannen kerran.

Ainiin, se vielä et kannattaa pitää pää ylhäällä kun ylittää tietä, liikennevalothan antaa tuolla vaan suuntaa. Liikenne Roomassa on ihan oma lukunsa.
Rooma on siitä mukava suurkaupunki, että keskusta on kompakti, liikkua voi ihan kävellenkin. Eikä sitä liikennettä pidä pelätä, italialaiset antavat kyllä ihan hyvin tietä, kunhan osoittaa aikeensa selvästi. Pahinta, mitä voi tehdä, on sellainen arpominen, että menen yli, en mene, menen yli.

Metrot nyt ovat vähän, mitä sattuu, risteysasemalla on niin pitkä siirtymä, että ei oikein voi uskoa todeksi. Vaikka aikataulutkin pitävät aika hyvin paikkansa, yllätyksiäkin tulee.

Nähtäväähän tuolla on vaikka kuinka, niitä tuskin tarvitsee luetella.

Ruokailuun suosittelen Trasteverea, Testacciota ja Centro Storicon alueelta Campo dei Fiorin ympäristöä. Baarielämään Trastevere ja Testaccio on myös ne paikat.

Piazza del Popolon, Via del Corson, Via del Babuinon ja Via del Condottin väliin jäävä kolmio sisältää suurten muotitalojen putiikit. Ja tätä outlettia uskallan suositella vaikka en ole käynyt (saman ketjun Napolin ja Firenzen outleteissa kylläkin). http://www.mcarthurglen.com/it/castel-r ... -outlet/it

Tässä omat suositukset.
Otan sanat (osittain) takas, en halua olla ilonpilaaja. Eihän Rooma tietenkään mikään huono paikka ole, ja siellä viettää taatusti mahtavan loman. Itse ehkä vain kuulun siihen kaupunkiin hiukan nuivemmin suhtautuviin.
Muutama oma pieni vinkki keskustaan: San Carlo alle Quattro Fontane ja Sant'Ivo ala Sapienza ovat mielettömän hienoja Borrominin suunnittelemia barokkikirkkoja. Samoin siinä Trasteveren nurkilla on vielä yksi renessanssihelmi, Bramanten Tempietto eli S. Pietro in Montorio. Noi ovat kaikki pieniä, niin ei tule heti ähky.
Jos haluaa pois keskustasta ja jotain vähän uudempaa, niin EUR on hyvin mielenkiintoinen. Samalla matkalla (B-metrolinjalla) on Garbatellan kaupunginosa, missä suosittelen poikkeamaan haistelemaan yhtä versiota 'oikeasta' Roomasta. Se on sitten vähintään fanaattista AS Roman kannattaja-aluetta, eli ei Lazion väreissä sinne.
Ai niin, ja trippaa pitää syödä!
Grazie!

Hyviä vinkkejä. Milanossa on tullut hengattua pari viikkoa, joten Italia sinänsä tuttua (vaikkei kaikki ehkä Milanoa "italiana" pidäkään).
Trasteverestä löytyy parhaat pastapaikat! Carbonara on erittäin jees vaihtoehto jokaisessa ravintolassa. Jos haluut "Rooman parasta" pizzaa niin kokeile Da Baffettoa, ainakin parasta mitä ite oon maistanu. Ja mee ihmeessä fudismatsiin jos on aikaa, Lazion ja Roman peleissä löytyy tunnelmaa! Liput kannattaa ottaa fanikatsomosta, AS Roman peleissä Curva Sud ja Lazion peleissä Curva Nord. Liput ei pitäis olla paria kymppiä enempää. Päälle sitten jotain neutraalia esim. mustaa jos meette peliin. Perus turistikohteet on myös hyvä käydä kiertämässä, Vatikaani on näkemisen arvonen mesta. Lisäks jos on aikaa kannattaa lukea Enkeleitä ja Demoneja-kirja niin pääsee hyvin tunnelmaan ennen reissua ja kirjasta löytyy mielenkiintosta knoppitietoa nähtävyyksistä, osa on tietty fiktiota.
hansson kirjoitti:Ja mee ihmeessä fudismatsiin jos on aikaa, Lazion ja Roman peleissä löytyy tunnelmaa! Liput kannattaa ottaa fanikatsomosta, AS Roman peleissä Curva Sud ja Lazion peleissä Curva Nord. Liput ei pitäis olla paria kymppiä enempää. .


Matsiin kannattaa tosiaan mennä jos sattuu peli olemaan reissun aikana. Ite kävin tsekkaamassa Roma-Udinese ja oli erittäin hieno kokemus. Uskoisin että tunnelmasta pystyy myös nauttimaan vaikka ei hirveä fudisfani olisikaan. Curva Sudiin oli ainakaan Udinese matsissa pääsy vain kausarilla. Viereen sai kyllä 30e lippuja, mikä oli varsin hyvä ratkaisu.
domppa kirjoitti:
hansson kirjoitti:Ja mee ihmeessä fudismatsiin jos on aikaa, Lazion ja Roman peleissä löytyy tunnelmaa! Liput kannattaa ottaa fanikatsomosta, AS Roman peleissä Curva Sud ja Lazion peleissä Curva Nord. Liput ei pitäis olla paria kymppiä enempää. .


Matsiin kannattaa tosiaan mennä jos sattuu peli olemaan reissun aikana. Ite kävin tsekkaamassa Roma-Udinese ja oli erittäin hieno kokemus. Uskoisin että tunnelmasta pystyy myös nauttimaan vaikka ei hirveä fudisfani olisikaan. Curva Sudiin oli ainakin Udinese matsissa pääsy vain kausarilla. Viereen sai kyllä 30e lippuja, mikä oli varsin hyvä ratkaisu.
Italialaiset kauluspaidat ja Rooma? Boggi ja Borelli tuli mieleen, onko muita olennaisia mitä pitäisi tsekata? Käsityö ei ole olennaista vaan järkevä fitti + hyvät kaulukset. Kasuaalia ja pukupaitaa.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.