Jakakaamme vinkkejä kotimaan matkailuun...

Aloitetaan Tampereella.

Sain synttärilahjaksi matkan Tampereelle enkä tiedä mitä siellä tulisi nähdä ja kokea (viime vuonna samasta lähteestä lahjaksi hotelliyö Keravalla eli vähän parempaan suuntaan on menty).

Lenin-museossa tulee vierailtua, mutta noin muuten kaupunki on hämärän peitossa. Ajankohtana maaliskuu ja todennäköisimmin lauantai.

Illallinen C:ssä, Berthassa vai muualla? Joku lounaspaikka tai kahvila kiinnostaa kanssa.
Bertha, C, Hella&Huone, Huber (jos pieni rasvankäry ei haittaa). Tossa on varmaan ne parhaat.

Kahvilakulttuuri on Tampereella vähän jäljessä, mitään GLC:n yms. tyyppistä mestaa siellä ei mun mielestä oo.

Siipiä ja kaljaa tietty löytyy sitäkin enemmän.
lawry kirjoitti:Kahvilakulttuuri on Tampereella vähän jäljessä, mitään GLC:n yms. tyyppistä mestaa siellä ei mun mielestä oo.
.


Kyllä kolmas aalto rupeaa Tampereellakin olemaan ihan hallussa, keskustorin nurkilta Valo ja Espresso Bar sekä sitten Stokkan takaa paahtimo ovat kaikki ihan kelvollisia. Valo ehkäpä miljööltään miellyttävin.

Lounas ehdottomasti kauppahallissa http://4vuodenaikaa.fi/

Ja iltasella Minibar ja old fashioned on olennainen, homma siellä hallussa.
Jos olueen kallellaan niin gastropub Tuulensuu on place to be.
Merkittävimmät iltaravintolat onkin jo mainittu Näsinneulaa lukuun ottamatta.

Kahviloista myös Pyymäen Oma ansaitsee tulla mainituksi. Kaupungin paras cappuccino ja leipomotuotteitakin saa moneen nälkään.

Viinibaarejakin on kaupunkiin ilmestynyt vuoden sisällä pari, ks. Armas ja Santé. Omaa kokemusta näistä ei ole.
Mulla on Suomessa matkailu jäänyt hävyttömän vähälle, kun frendit ja sukulaiset asuu käytännössä Stadi-Turku -akselilla.

Toinen rajoittava tekijä on hinta. Voi miettiä kumpi houkuttaa enemmän: viikonloppu Saksan tai ex-itäblokin suurkaupungissa vai viikonloppu Tampereella tai Kuopiossa.

Loppujen lopuksi tulee halvemmiksi lentää Lufthansalla esim. Frankfurtiin, jossa tutustumista paikalliseen ruoka-, juoma- ja futiskulttuurin, kuin matkata VR:lla viikonlopuksi Tampereelle samoissa merkeissä.
Sanoisin, että Näsineula ihan maisemien vuoksi. Tosin, kesäinen ilta kauniilla säällä olisi paras aika maisemien kannalta, mutta joku viehätys siinä on vetää pää sekaisin 150m korkeudessa pyörivässä salissa.
Nyt saa antaa vinkkejä Ouluun ja Kuopioon, kun vapaa-aikaa on max. 3h: missä syödä; missä parhaat bissevalikoimat; perusnähtävyydet jne.

Duunireissuja molemmat, eli lento aamulla ja illaksi kotiin, joten aikaa ei liiemmin ole. Eka kerta muuten Oulussa meikäläisellä.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.