Onko foorumilla kovia Skotlannin kävijöitä? Löytyykö vinkkejä Edinburghin tai lähistön osalta?

Suuntana viikonloppuna Fringe-festival, jolloin jokaisessa juottolassa tarjolla stand-upia, improa, jazzia, drag queenejä, spoken wordia ja what not. Kulttuurin oheen jotain päiväretkeilyä, shoppailua ja chillailua kuitenkin hakusessa.
Drinkille Edinburgh gin distillery on hyvä, arthur’s seatille patikointi puolen päivän retkenä hyvä. Oink on burgerimestana pakollinen, ikkunassa lähes kokonainen porsas ja paikka vissiin auki kunnes porsas syöty. Royal milella pakollista cashmiria huiveina. Jos hyvä keli niin meadowsiin piknikille. Shoppailuun ei muistaakseni ihmeellistä ole, tweediä paljon Victoria streetil ja se Oink myös siellä.

Edit: muistaakseni siinä gin distilleryn yläkerrassa loistava pihvipaikka.
Kiitos kaikista näistä! Suurin osa testattu ja omiakin vinkkejä varmaan vielä tulee...

Oink oli aika 1/5 tosin.

Arthur’s Seat kaatosateessa ja rakeissa 5/5.

Elokuu kyllä hienoa aikaa täällä. Taide-festarit tykittää joka paikan täyteen ihmisiä ja ohjelmaa. Ja kaupunki on lähempänä pohjoismaiden siisteys-standardia kuin mikään aiemmin vierailemani Britti-kaupunki.
Omat vinkit yhteenvetona:

Fringe
- Elokuu on paras aika koska taide, komiikka ja teatterifestarit pyörii --> Paljon ilmaista ja maksullista ohjelmaa
-- Jos tuolloin paikalla, niin erityiysesti "The Free Sisters" ja "Espionage" paikat suositeltavia komiikan suhteen. Käytännössä kerrostaloja, jotka täynnä baareja ja esiintymistiloja ja kaikki esitykset ilmaisia (pieni tippi lähtiessä suositeltavaa). Aamupäivästä aamuyöhön puolen tunnin välein alkaa jotain esityksiä. Olutta, viskiä ja street foodia koko ajan tarjolla.

Yöpyminen
- Vanha kaupunki yöpymisalueena paras, jos viihde kiinnostaa. Shoppailuun "uusi" keskusta. Mutta kaikki kävelymatkan päässä.

Nähtävyydet
- Arthur's seat kiipeämisen arvoinen
- National Museum of Scotland suositeltava
- Museot pitkälti ilmaisia (kuten edellä mainittu), joten niiden halki helppo kävellä ohi mennessään

Shoppailu
Itse en löytänyt oikeastaan mitään kiinnostavaa uutta myyvistä. Mutta Vintage-puoli kannattaa tsekata:
- handbagheavenedinburgh.com --> Sinällään naisille, mutta oli viittä vaille, ettei Mulberryn pukulaukku lähtenyt itselle matkaan 150gbp hintaan.
- Armstrongs Vintage --> Kolme kauppaa vanhan kaupungin suunnalla. Solmioista (ja ascoteista) tekee helposti löytöjä, sillä polyesterin seassa oli muutamia oikeita helmiä viiteen puntaan.

Muuta
- Aina sadetakki mukana! Kelit ovat systemaattisesti perseestä eikä säätiedotteisiin voi luottaa edes tunnin varoajalla.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.