Viime käynnistä muutama vuosi aikaa ja nyt maanantaina uudelle kierrokselle. Kiinnostaa lähinnä rättikaupat (katutyylit) ja laadukkaat second hand mestat. Myös halpoja etnisiä ravintoloita ja katukeittiöitä saa suositella. Babel on hyvässä muistissa viime kerrasta.
tesla kirjoitti:Myös halpoja etnisiä ravintoloita ja katukeittiöitä saa suositella. Babel on hyvässä muistissa viime kerrasta.


Olen varmaan puolueellinen, kun on tullut asusteltua Kreuzbergissa, joten ruokavinkit on sinne ja Neuköllnin suunnille. Perusjutut kuten Mustafa ja Konnopke löytyy jokaisesta matkaoppaasta, joten ei niistä sen enempää.

Tadim, Adalbertstrasse: hyvät lahmacunit
Maroush, Adalbertstrasse: shawarma ja muut libanonilaisherkut, jos Babel kerran kelpaa niin varmaan tämäkin
Berlinburger international, Pannierstrasse: Berliinin ehdottomasti parhaat burgerit
Room 77, Graefestrasse: ei ihan yhtä hyvät burgerit kuin edellisessä mutta hyvät silti
Ron Telesky Canadian Pizza, Grieffenbachstrasse
Il Casolare, Grimmstrasse: lisää hyvää pitsaa
Aapka, Maybachufer: keskitasoa parempaa intialaista, toinen paikka muistaakseni Kastanienalleella
Kimchi Princess, Skalitzer Strasse: hyvinkin kelvollista korealaista

Weserstrasselta löytyy sitten baaria joka tarpeeseen, mutta omat kantapaikkani ovat Franken Oranienstrassella ja Bierkombinat Manteuffelstrassella. Aikamoisia mörköluolia molemmat. Jälkimmäisessä omaa pienpanimo-olutta.
Pari hyvää ja halpaa safkamestaa friedrichscheinissa jos tulee siellä päin käytyä:
Pizza vira, warschauerstrasse
Nil, grunbergerstrasse

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Onko listaan lisättävää? Maaliskuussa olis tarkotus olla su-to Berliinissä, Mittestä löyty kaksio siks ajaks vuokralle. Illallismestaa pitäis tsekata ainakin ja jotain vähän budjettiystävällisempää rättikauppaa.

14 oz Supersale ainakin jo listoilla.

Nykyinenkin lista tosin vaikuttaa ihan "hyvältä alulta".
Ruokapaikoista voin ainakin suositella Humboldt-yliopiston kyljessä olevaa Cum Laude-paikkaa. Tuli syötyä lounasta siellä varmaan kolme kertaa, ja hinta-laatusuhde oli todella hyvä (vajaa kuusi euroa per annos plus juoma). Sijainti on myös otollinen, aika lailla keskustassa. Miespuolinen kyyppari oli jostain syystä vähän nihkeän oloinen, mutta hyvä ruoka järkihintaan painoi vaa´assa enemmän.

http://www.cum-laude.info/m01index.php4

Tämän pitäisi olla Berliinin paras burgerimesta: http://www.thebirdinberlin.com/

Purilaiset olivat kyllä hyviä, mutta minun oli pakko luovuttaa ranskalaisten lukumäärän edessä. Plussaa hyvästä musiikista, joka tosin oli turhan kovalla ja teki pöytäkeskustelusta vaikeahkoa. Kannattaa ilmeisesti myös soittaa etukäteen ja tiedustella pöytää.

Laitan myöhemmin muuta vinkkiä jos tulee mieleen.

Edit:

Kannattaa ehkä suunnata Mauerpark-puistoon jossa järjestetään sunnuntaisin iso kirpputori. Vaatteitakin löytyy, tuolta tarttui mukaan todella hyvä nahkainen olkalaukku ja Ludwig Reiterin kengät. Meno oli muutenkin letkeä, sillä paikalliset tulevat ainakin kesällä kaljoittelemaan ja viettämään aikaa tuonne. Paikalla oli bändejä ja muusikoita soittamassa, ja yksi sirkustaiteilija veti kolehti kiertää-periaatteella todella hauskan pelleshown.

http://www.mauerparkmarkt.de
Missäs hintaluokassa urheilukamat liikkuu Berliinissä? Haussa lähinnä lenkkikengät ja ehkä toki myös kasuaaleihin tyyleihin kengät. Mutta oikeesti lenkkikenkiä olis tarkotus kattoa jossain vaiheessa kevättä, onko ne Berliinissä kauheasti halvempia?

Flyknitit kiinnostaa.
Onko SOTO Store käynnin arvoinen mesta? Aina välillä kaikkea asiallista kamaa vaikka miten tarjolla verkkokaupassa ja sitten taas sellaisisa eioota myyviä kausia.
Kävin just Sotossa ja Firmamentissa enkä saanut mitään ostettua. Outoa. Firmament oli vähän turhan skedemesta. Yksi mun kokoinen Barbourin about blackwatch oli Sotossa slimminä button downina ysiysi. Pitäisikö noutaa?
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.