Mielestäni mielenkiintoinen aihe enkä löytänyt ketjua hajusteisiin liittyen. Mitkä on foorumistien suosikkeja? Millaisia kokoelmia löytyy? Ainakin Comme des Garcons on näkynyt rahaa palaa -ketjussa. Olettaisin, että tällä foorumilla on harrastuneisuutta tai vähintäänkin hajusteista kiinnostuneita.

http://www.basenotes.net
http://www.fragrantica.com
YouTubesta tietysti Jeremy Fragrances. :D

Tällä hetkellä käytössä pääasiassa Montblanc Individuel. Keväällä ja kesällä Jil Sanderin Sander for Men. Molemmat edullisia ja monikäyttöisiä "blind buy" tuoksuja. Sopii duuniin jne. Jouluksi vois ostaa jotain uutta.
Omia lempituoksuja tällä hetkellä on Guccin Guilty sekä Pradan Luna Rossa Sport, Moschinon Forever sekä Bossin Bottled Night. Noita sit tulee kierrätettyä. Guilty on kyllä henkilökohtainen suosikki tällä hetkellä. Tarpeeksi miehekäs.
Kestosuosikki on Terre d'Hermes, joka tuntuu kuitenkin yleistyneen viime vuosina aika paljon jopa Suomessa.

Tällä hetkellä käytän kuitenkin eniten:

- Creed 'Green Irish Tweed"
- CDG 'Vettiveru'
- CDG 'Kyoto'
Itse omistan aika paljon tuoksuja (tällä hetkellä niitä taitaa olla kaapissa 12), joista aktiivisemmin tulee käyttetyä viittä-kuutta. Arkituoksuna olen tykännyt käyttää Terre d'Hermesiä, Gucci Pour Homme II:ta, L'Instant De Guerlainia ja Laliquen Encre Noiria. Juhlavammassa käytössä ehdoton ykkönen itselle on Armani Priven Rose D'Arabie, joka on tajuttoman kaunis ja mysteerinen iltatuoksu. Toinen tuoksu, jonka koen tarvitsevan vähän virallisempaa pukua kaveriksi, on Dior Homme.

Olen kuitenkin onnistunut pitäytymään vähän halvemmissa designereissa, enkä esim. Creediä ole raaskinut ostaa. Tuo Armani Prive meni hieman budjetin yli, mutta onnistuin perustelemaan sen itselleni vielä joten kuten.
Itsellä ollut myös aikanaan hyvin laaja valikoima eri tuoksuja, mutta nykyään tuo kaventunut viiteen. Käytössä tällä hetkellä:

- Acqua di Parma (BlueMediaterraneo) "Ginepro di Sardegna"
- Robert Piguet "Bois Noir"
- Clinique "Happy"
- Penhaligon's "Extract of Limes"
- Byredo "Black Safron"

Tuosta Acqua di Parmasta on tullut itselle sellainen go-to tuoksu sekä duuniin että yleisemmin puvun / irtotakkien kanssa käytettäväksi ja sitten vähän "formaalimpiin" päiviin & tilaisuuksiin vaihtoehtona on tuo Bois Noir joka on kyllä erittäin tuhti ja maskuliininen.

Cliniquen Happy on ollut rotaatiossa pitkään, halpa ja erittäin pirteä, nykyään omassa käytössä oikeastaan treeneihin lähtiessä tai muuten arkena.

Viimeisimpänä on tullut hankittua tuo Penhaligon'sin Extract of Limes. Itse pidän erittäin paljon raikkaista tuoksuista esim kotikäytössä ja tuo nyt on klassikko, joskus ollut samaa tuoksua muilta valmistajilta ja ehkä se heikkous tämän osalta on, että haihtuu hyvin nopeasti. Mutta esim kesään sopii loistavasti.

Ristiriitaisin tuoksu omassa käytössä on tällä hetkellä tuo Black Safron. Kaupassa testatessa tykkäsin erittäin paljon (siinä oli kyllä jo tullut testattua monia muita, mikä saattoi osaltaan vaikuttaa), mutta kotona ensimmäisiä kertoja käyttäessä tuo sitten yllätti ollen hieman erilainen kuin muistin. Unisex-tuoksu, joka on samaan aikaan osittain miehikäs, mutta toisaalta varsin naisellinen. Alussa tuoksu on hyvällä tavalla tupakkainen. Nykyään tämä tosin meillä paljon myös "huonetuoksuna" käytössä kotona.
Ja jos eksyy Tallinnaan, niin kannattaa käydä katsastamassa Crème de la Crème & Fragrance Gallery, erityisesti jos etsii jotain muuta kuin Stockalta / Tallinnan laivoilta löytyviä brändejä.

Jännä nähdä, rantautuuko Suomeen jossain vaiheessa putikkia, joka olisi pääasiassa vain tuoksuihin keskittynyt.
Vakiokäytössä:
- CDG Black
- CDG Gosha, joka eksyy useiten
Lisäksi satunnaisesti
- CDG Play vihreä ja punainen
- CDG x Artek
- Läpällä, kun halua tuoksua raiskaajalta, Gaultier Le male
- Adidas Jeremy Scott
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.