Nyt malttia jengi! Älkää nyt lähtekö keulimaan kaiken maailman pinnoitettuihin.
Jos ei hiiliteräs rokkaa käytössänne, niin ostakaa valurautainen pannu! Itsellä on neljä materiaalia joita käytän: Padoissa emali, kattiloissa ja saute -pannuissa kupari ulkona ja rosteri sisällä, pannuissa hiiliteräs ja valurauta.
Valuraudassa ei tarvitse huolehtia rasvapoltoista, joskin sekin paranee tarttumattomuuden osalta käytössä. Mutta koska se on jo valmiiksi aika rouhea pinnaltaan, niin ei tarvitse liikaa pohtia, jos jostain kohtaa jokin hieman palaa kiinni. Ainekset eivät kuitenkaan yleensä pala yhtä laajasti kiinni, vaan metallilastalla vain raapaisu ja kääntö.
Itse paistan myös esim kananmunat aina nykyään valuraudalla. Toki käytän rasvaa prosessissa.
Yksi pinnoitettu - esim tuo Heirol - on sitten itsellä pakko olla olemassa puolison käyttöön. :) Mutta vastuutonta ja epäekologistahan sellaisen käyttö silti on.
Valuraudan avainsanoina esim Laavu -valurautapannut (esim paista.fi) tai sitten Lodge (löytyy esim Motonetistä). Ja halpaa kuin saippua.