jari kirjoitti:olohuoneeseen pitäisi myös hankkia uusi kattolamppu. mulla on pitkäaikainen fiksaatio mehiläispesään, mutta se taitaa kyllä olla tuohon valitettavan pieni. ph50 olisi seuraava, joskin tylsä vaihtoehto. suosituksia?


Mehiläispesä pieni? Minkä kokoinen olohuone sinulla on? Ja mikä huonekorkeus?
Melkoinen kämppä saa olla ennen kuin voisi sanoa että kyseinen valaisin on valaisimena jotenkin pieni itsessään. Toki on selvästi isompiakin olemassa, mutta A331:stä on kuitenkin käytetty maailman sivu satojen neliöiden rakennuksissa joiden huonekorkeudet saattavat huidella reilusti yli viidessä metrissä, joten en ihan hevillä usko sen olevan liian pieni sanan varsinaisessa merkityksessä.

PH5 tai PH50 on itse asiassa historiallisesti ja ikään kuin "valaistusteknisesti" hyvinkin mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta nykyinen jatkuva esillä oleminen saattaa luoda illuusion "tylsästä". Sen valo on kuitenkin ihan älyttömän miellyttävää.

Mutta mitenkäs olisi Verner Pantonin Globe? Sitä tuskin monikaan pitää "tylsänä".
Bauhaus MCM kirjoitti:
jari kirjoitti:olohuoneeseen pitäisi myös hankkia uusi kattolamppu. mulla on pitkäaikainen fiksaatio mehiläispesään, mutta se taitaa kyllä olla tuohon valitettavan pieni. ph50 olisi seuraava, joskin tylsä vaihtoehto. suosituksia?

Mutta mitenkäs olisi Verner Pantonin Globe? Sitä tuskin monikaan pitää "tylsänä".

näyttävä peli, mutta ampuu pahasti yli budjetin.
Onko kellään suositella mitään hyvää 3D suunnitteluohjelmaa, jolla voisi vähän vatvoa uuden kämpän mahdollisia pohjia ja materiaaleja? Kattava kalustearsenaali olisi myös plussaa ja se, että ohjelma tukisi myös terasseja että parvekkeita. Ei tarvitse olla ilmaisohjelma, mutta niitä preferoisin tässä tarkoituksessa.
Olohuone kaipaisi 140-170cm leveää ja 25-35cm syvää tasoa/pöytää. Ilsen suunnittelema sinnerlig pöytä esimerkiksi sopisi, mutta sitä ei enää mistään löydä. Kellään mielessä mitään saman henkistä tai spekseihin sopivaa tasoa?
Onko 1400 euroa hyvä hinta uudesta Artekin 901-tarjoiluvaunusta? Tällä hetkellä sille ei olisi tilaa eikä tarvetta mutta jos hinnat jatkaa nousua ja tuo on ihan hyvä diili niin voisihan sen ehkä ostaa jo tulevaisuuden varalle.
Hakusessa lattiavalaisin lukulampuksi. Louis Poulsen AJ kiinnostaisi, mutta sellaiseen ei ole ainakaan uutena varaa, enkä ole näitä käytettynä löytänyt oikein mistään. Onko muita ehdotuksia?
Tämä Fritz Hansen jotakuinkin samassa hintaluokassa, mutta voi löytyä käytettynä:
https://www.smow.com/en/products/lighti ... 556-f.html

Muuton Leaf on kanssa mukavan simppeli ja hintakin puolittuu:
https://www.smow.com/en/products/lighti ... -lamp.html

Väliaikaratkaisuna sitten toki Ikean ja Hayn Ypperlig. Varsinkin lukulamppuna erinomainen, kun säätövaraa joka suuntaan. Valoteho kaikkeen muuhun aika paska ja tietysti se, että on Ikea.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30346123/


villevh kirjoitti:Sketchup on vissiin helppo ja hyvä. Paljon käytössä toimistoissakin.


Ainiin, kiitos muuten tästä. Täytti kaikki tarpeet!
Poulsenia kannattaa vilkuilla tori.fi:n lisäksi lännestä päin eli blocket.se Muutoinkin eurooppalaista design-mööpeliä löytyy tuolta runsaammin ja tarjonnan myötä myös usein edullisemmin kuin täältä.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.