Edessä on yllättäen lyhyt reissu Krakovaan ja Tarnowiin. Mitä Puolassa voi tehdä? Löytyykö ravintolavinkkejä? Entäs rättipuoli? Odotukset eivät ole kovin kovat mutta ehkä sieltä voi jotain löytöjä tehdä.
Krakova on upea kaupunki, olen asunut siellä vuoden. Mutta rättikaupat unohtaisin, samat Bossit, Armani Jeansit, PRL:t ja Lacosten kamat saat hankittua Suomestakin samalla hinnalla.

Et maininnut miten kauan ja millaisella porukalla olet liikenteessä. Minusta Krakova sopii niin pariskunnille (upea vanha kaupunki, Kazimierz tunnelmallisine kuppiloineen) kuin ryyppyporukoille (puolalainen vodka on huippulaatuista ja paikallinen peruslager uppoaa myös, hintataso on todella edullinen).

Kävin vimeksi syksyllä vaimon kanssa ja tämä italialainen rafla ansaitsee suosituksen. Palvelu ja ruoka jäi tosiaan mieleen. Tunnelmallinen pikku paikka Kazimierzissa, suosittelen pöytävarausta.
http://www.1881.com.pl/

Perussafkan suhteen nämä olivat asiallisia:
http://www.zaziebistro.pl/
http://zakladkabistro.pl/

Craftbeer-buumi on tietysti rantautunut Krakovaan. Tässä muutama asiallinen paikka. Kaikki sijaitsevat Kazimierzissa tai lähellä:
Ursa Maior
Strefa Piwa
Punkt Docelowy
Omerta Pub

Muuta tekemistä kaupungissa:
Wislan tai Cracovian futismatsi (tunnelma on jees, eli suosittelen vaikka et olisi liioin futiksesta kiinnostunutkaan, netin huligaanivideot kannattaa unohtaa, jos pelottaa, kummankin tiimin stadikat on moderneja)

Cricoteka - jonkinlainen taidekeskus joen toisella puolella Podgorzessa. Rakennus itsessään on mielenkiintoinen, häröä tavaraa oli ainakin syksyllä.

Nowa Huta - tyylikästä 50-luvun alun sosialistista arkkitehtuuria

Sitten on tietysti perinteiset nähtävyydet: Wawelin linna, Wielickan suolakaivos ja Auschwitz. Mutta nämä olivat sinulla varmasti tiedossa.
Kiitos hyvästä vastauksesta!

Lähden katsomaan siskoa, joka on siellä vaihto-oppilaana. Matka kestää vain vajaan viikon. Vaatteiden perässä en todellakaan ole liikkeellä mutta jos kiinnostavan näköisiä puoteja tulee vastaan ajattelin piipahtaa katselemassa.

Hyvä lista rafloja ja menovinkkejä, pitää laittaa kaikki ylös. Futis kiinnostaa aina, selvittelen mitä matseja kyseiselle viikolle osuu.
Onko vinkkejä Gdanskiin / Sopotiin? Erityisesti ravintolapuolelta suositukset otetaan ilolla vastaan.
DLA kirjoitti:Onko vinkkejä Gdanskiin / Sopotiin? Erityisesti ravintolapuolelta suositukset otetaan ilolla vastaan.


Osaisitko nyt oman reissusi jälkeen itse antaa vinkkejä Gdanskin matkalle? Ollaan vaimokkeen kanssa lähdössä syyskuun puolella neljäksi päivää.
No niin, tämä meinasi hieman jäädä.

Mutta, Gdanskin puolella käytiin vain yhtenä päivänä ja se kulutettiin lähinnä "vanhan kaupungin" katuja kävellen ja silloin käynnissä olleita markkinoita katsellen. Jos hyvät kahvit kiinnostaa, niin Drukarnia Café kannattaa käydä katsastamassa.

Muuten vietettiin aikaa Sopotissa + yhden dinnerin verran Gdyniassa. Mitään huikeita nähtävyyksiä tuolla nyt ei sinänsä ole, toki Sopotista löytyvä Euroopan pisin molo (puulaituri) kannattaa käydä kävelemässä päästä päähän, varsinkin hyvällä säällä.

Ravintoloiden osalta alla listattu paikkoja missä käytiin ja kaikkia näitä voin vahvasti suositella. Erittäin hyvää safkaa saatiin ja palvelu oli myös näissä kaikissa kohdillaan.

Dinnerit:
Sztuczka (Gdynia)
L'entre Villes
Sztuczka bistro (Sopot) - edellä mainitun "nuorempi sisko", hieman rennompi ja nimensä mukaisesti bistro-henkinen.

Aamiaiset:
Seafood Station (tarjolla toki muutakin kuin brunssia)
Tu´gether
Grand Sofitel Sopot (yövyttiin täällä ja aamiainen oli sinänsä varmaan itsessäänkin ihan käymisen arvoinen, tosin hieman ylihinnoiteltu)

Mitään #menswear-henkistä ei juurikaan löytynyt, mutta Sopotin ja Gdynian välissä on yksi varsin iso kauppakeskus, jossa ainakin naisille on tarjolla erityisesti puolalaissuunnittelijoiden ja brändien varsin nättejä vaatteita, jos sellainen puoli kiinnostaa.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.