Elikkäs, pitkä viikonloppu Lontoossa edessä syyskuussa ja vinkkejä kaivattaisiin ensikertalaiselle.

Pakolliset kohteet, joissa rahoistaan pääsee eroon, kuten Uniqlo, Massimo Dutti ja Suit Supply on jo listattuna matkaohjelmaan mutta muita #menswear approved liikkeitä olisi myös mukava kiertää.
Hotelli on vielä vähän arvonnassa, mutta vahvana vaihtoehtona on joku Holiday Inn Express tai vastaava. Vinkkejä kuunnellaan erittäin mielellään, hakusessa on joku semi halpa mesta, jotta jää enemmän rahaa juopotteluun ja rättileikkeihin.

Nähtävyyksistä on kai kierrettävä ainakin Big Ben, Buckinghamin Palatsi, London Eye, Piccadilly Circus, Hyde Park ja muut kliseiset mestat. Fuller'sin panimo vielä harkinnassa. Bonarina reissuun mahtuu visiitti Stamford Bridgelle Länsi-Lontoon derbyyn.
Thank you in advance!
Omat vinkit voi poimia täältä.

- Trunk Clothiers (+ Trunk Labs ja itseasiassa vastapäätä olevan Sunspelin voi myös tsekata)
- Orlebar Brown (SuitSupplyn vieressä)
- Liberty of London (varsin hyvä #menswear-osasto)
- Drake's / E.Marinella
- Sit listasta puuttuu toki John Simons

- Duck&Waffle on kiva mesta käydä drinkillä tai brunsilla (joskin vähän kallis)
- Burgerit jos maistuu, ni MeatLiquer ihan keskustassa (ei varauksia ja jos illalla menee, niin hetken joutuu jonottamaan) tai esim Honest Burgers @Brixton Village.
- Tapas-meininkeihin Barrafina, mutta tarvinnee varauksen.

- Ennenku oma nainen muutti Lontooseen, ni yövyttiin parikin kertaa Oakley Hotellissa. Sijainti on kohtuullinen ja hintataso sisältäen perusaamiaisen ok.

- Ja tietysti musikaalit. Lion King ja Les Misérables ehkä omat suosikit, Book of Mormon on kuulemma todella hyvä, mutta sitä en oo itse nähny,

Tuossapa nyt ainaki jotain.
Jos vaan mahtuu reissun aikatauluihin niin IMAX-leffateatteri siinä Waterloossa on ihan siisti, elämyksenä hieno nähdä joku leffa semmosessa teatterissa. Tietty vie aikaa pari tuntia, mutta sen jälkeen noi paikalliset Finnkinot näyttää aika ikävän rupusilta. London Eye oli ehkä vähän boring, ite käytiin ainakin tarkistamassa London Eyen ihan vieressä oleva Sea Life suoraan TDKR:n aamuyön näytöksen jälkeen - vakuutti, lippujen hinnat oli suolasia, mutta siellä näki kaikkea hienoa, kierrettiin naisen ja kaverin kanssa kolmistaan siellä paikka läpi, muita kävijöitä ei näkynyt. Sielläkin vierähti aika tovi.

Tietty ite muutenkin diggaan kattoa noiden vedenelävien menoa joten biased opinion saattaa olla.
hansson kirjoitti:Elikkäs, pitkä viikonloppu Lontoossa edessä syyskuussa ja vinkkejä kaivattaisiin ensikertalaiselle.


Ekaa kertaa kannattaa vetää kunnolla turistina.
Heti lentokentällä osterikorttiin tarpeeksi puntia ja reilusti vaan metrolla, joskin kannattaa tarkistaa kartasta asemien sijainti tai muuten voit tehdä pari vaihtoa ja päätyä sadan metrin päähän lähtöpaikasta. Kannattaa kävelläkin sään salliessa, aina sitä nurkan takaa löytyy jotain jännää.

London A-Z on myös hyvä investointi kierreselkäisenä koska tarjoaa mainiot kartat ja katuluettelon, jonka avulla löytää ihan mitä vaan.

Hotelli on vielä vähän arvonnassa, mutta vahvana vaihtoehtona on joku Holiday Inn Express tai vastaava. Vinkkejä kuunnellaan erittäin mielellään, hakusessa on joku semi halpa mesta, jotta jää enemmän rahaa juopotteluun ja rättileikkeihin.


Oakley hotel on myös minun suositukseni noilla preferensseillä.
Miinuspuolena on toki (useat, käytännössä jokaiselle oma) vessat ja kylppärit käytävällä, mutta plussana kunnon siistit huoneet rauhallisessa Chelseassa ja South Kensingtonin (jota kautta Heathrown metrolinjakin kulkee) metroasema on ihan vieressä. Naapurostossa on myös tukku pubeja ja Battersean voimalaitos. Pitäjinä on ollut ainakin ennen kaksi sympaattista aussityttöä ja luonnollisesti pakettiin kuuluu kunnon englantilainen aamiainen, jonka sisältöön voi vaikuttaa.

Mainittakoon vielä, että Stamford Bridge on noin viiden minuutin kävelyn päässä.

Nähtävyyksistä on kai kierrettävä ainakin Big Ben, Buckinghamin Palatsi, London Eye, Piccadilly Circus, Hyde Park ja muut kliseiset mestat.


London Eye on vähän ylimainostettu.
Kliseelistaan pistäisin myös Towerin ihan kruununkalleuksien ja myös muun tavaran johdosta. Piccadilly Circus on nyt vain iso liikenneympyrä ja Hyde Park on puisto, joten noita säävarauksella.
Lontoossa kannattaa opetella liikkumaan metron lisäksi bussilla. Siirtymillä näkee kaupunkia ja lyhyillä matkoilla nopea, kun ei mene aikaa metroasemilla kävelyyn. Oystercardille vahva suositus.
Ja kyllähän vaatepuolella toki se Harrodsin alakerran kenkäosasto on ihan käymisen arvoinen.

Jos ei halua kierrellä putiikista toiseen, niin siinäpä ne on aikalailla kaikki (+ vähän muuta).
DLA kirjoitti:Ja kyllähän vaatepuolella toki se Harrodsin alakerran kenkäosasto on ihan käymisen arvoinen.


Ite olen kokenut Harrodsin ilmapiirin melko ahdistavaksi, varsinkin jos sattuu paikalle hiljaisempaan aikaan. Vaate/tuoksu/asustepuolella myyjiltä ei saa kirjaimellisesti sekunninkaan rauhaa. Huomaavainen palvelu on oma juttunsa, aggressiivinen nuoleskelu ihan toinen. Mutta eiköhän esim. venäläiset tykkää nimenomaan tosta.

Protip: Hyvällä kelillä kahvit kannattaa käydä juomassa Somerset Housen sisäpihalla. Hieno paikka ja hyvä tausta #menswear-kuville.

Kuva
^ Myyjien kanssa pärjää hyvin perussuomalaisella ja bosse-tyylisellä otteella...edit. itsellä ei kyllä kyseisenlaista ongelmaa tuollakaan ole koskaan ollut, mutta noin muuten asiasta (hyvä palvelu vs. tyrkyttäminen) samaa mieltä.
Aika paljon oleellistahan tässä on jo tullut. London Eyen minäkin vaihtaisin drinkkkiin Duck&Wafflessa. Peruskohteista on vaikea sanoa, kun ei tiedä, mikä ketäkin sattuu kiinnostamaan. National Gallery, Westminster, St Pauls, British Museum - sään ja fiiliksen mukaan. Itse käyn melkein joka kerta Lontoon-reissulla Tate Modernissa, mutta se ei varmasti kiinnosta kaikkia. TimeOutista selviää ehkä parhaiten näyttelyt sun muut tilapäiset menot.

Hotellithan ovat enimmäkseen kalleita tai ankeita. Bayswaterin suunnilta voi löytyä jotain siedettäviä paikkoja. Tämä esim. oli viime käynnillä ihan ok toimiva paikka:
http://www.lancaster-hall-hotel.co.uk
Helvetin ruma rakennus eikä mitään fiiniyttä, mutta siisti huone ja oma suihku, joka ei haissut homeelle. Sijainti Paddingtonin aseman nurkilla on sekin hyvä. Heathrow'lta pääsee Expressillä sinne vartissa.

Muutama oma ruokapaikkasuositus täysin luokittelematta:
http://www.eatdirtyburger.com/
http://www.arbutusrestaurant.co.uk/
http://10greekstreet.com/
http://www.bumpkinuk.com/
http://www.polpo.co.uk/

Rätti- ja kenkäkaupoista on varmaan jo kaikki sanottu muualla. Cheaneyn Piccadilly Arcaden myymälässä on monesti jotain malleja, joita ei myydä missään muualla. John Simonsin lähistöllä on toinen John: http://johnrushtonshoes.com/ Present tai Stuarts ovat sellaisia, joissa voi poiketa, jos sattuu liikkumaan nurkilla (Shoreditch / Shepherd's Bush).
DLA kirjoitti:itsellä ei kyllä kyseisenlaista ongelmaa tuollakaan ole koskaan ollut


Ehkä mä vaan näytän niin paljon uusrikkaalta venäläiseltä.

Jos klassisempi musiikki kiinnostaa, kannattaa tsekata St Martin-in-the-Fieldsin hieno konserttitarjonta Trafalgar Squarella. Lounasaikaan ilmaisesityksiä, jotka tarjoavat mukavan rauhoittumistauon kaupungilla ravaamisen lomassa. Iltaisinkin on melko huokeaa jos ei halua ihan eturiviin istumaan.

http://www.stmartin-in-the-fields.org/music/concerts/

Kuten aiemmin mainittiin, Hyde Park on "vain" puisto, mutta esim. aamulenkkipaikkana mitä parhain jos sattuu asustelemaan Bayswaterin kulmilla.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.