En laske itteäni hipsteriks mutta silti brutalismi kiinnostaa. Suomen oloissa harmittavan harvinaista, mutta toki Merihaan uumeniin tarttee tasaisin väliajoin tehdä pyhiinvaellus.
Itellä on ollut betonbabe seurannassa jo pidemmän aikaa. Tosin nyt on ollut aika hiljaista päivitysten suhteen sillä saralla.

Oon tässä varsinkin viime vuosina kyllä alkanut enemmän ja enemmän arvostaa betoniarkkitehtuuria ja sitä brutalismiakin. Yläasteella ja lukiossa kun tuli yhdessä betonimörskässä juostua, se ei jotenkin houkutellut lainkaan, mutta kaipa sitä oma maku on kypsynyt. Paremmin se silti sopii johonkin aivan muualle kuin Suomen oloihin, ja esim. Merihaka on mun mielestä tosi paska esimerkki ihmisläheisestä betonirakentamisesta.

Viime kesänä tuli käytyä pari viikkoa Ranskassa pyörimässä, ja mm. Le Corbusierin suunnittelemassa la cité radieusessa piipahdettiin. Siellä oli ollut keväämmällä tulipalo, joten osa paikoista oli kiinni ja Marseillesin kulttuuripääkaupunkivuoden takia kattoterassi oli remontissa, mutta olipa kyllä silti vierailemisen arvoinen.

Muutama räpsy sieltä:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut oktopus, 22 Heinä 2013, 09:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
^^Sama juttu. Marseillessa tuli viime kesänä käytyä ihastelemassa Corbusierin luomusta. Vaikka olenkin asunut Merihaassa ja tottunut harmauteen, niin Cité radieuse oli pysäyttävä.

Riossa työmatkalla ollessani kollegani ei oikein ymmärtänyt, miksi piti lähteä varta vasten taksilla katsomaan Gustavo Capanema Palacea.
Kuva
Olihan se vaan huikean näköinen tönö.
^^Loistava muistutus vitsoesta! Tänks! (Piti perhonsidontanurkka/kirjahyllynpoikanen noilla tehdä, mutta on unohtunut moneen otteeseen. Nyt otetaan työn alle!)
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.