Kuukauden päästä alkavat vaihto-opinnot lähestyy eikä täällä liene ollut hirveästi keskustelua Kanadasta. Montrealissa tulee pääosa ajasta vietettyä, mutta siinä samalla varmasti Toronto (+ Niagaran putoukset ja Buffalo), Ottawa ja Quebec City tulee nähtyä. Mahdollisesti myös vuokrataan mökki jostain järven rannalta, jos saadaan sumplittua ja porukka innostuu. Jenkkien puolelta tietty New York ja yksi reissu Bostoniin jo suunniteltu, mutta niille kaupungeille onkin jo ketjut pystyssä.

Löytyyköhän täältä keneltäkään kokemusta tai vinkkiä elämään ja arjen rientoihin Montrealissa tai Kanadassa yleisesti? Vaatteita olen suunnitellut ostavani ainakin puvun, farkut, PTB:t + mitä nyt ikinä tuleekaan vastaan, aika tyhjällä matkalaukulla lähden liikenteeseen. Kaikki vinkit esim second hand -paikoista jne hyvin tervetulleita.

PS. Osaako joku kertoa, kuinka vaivatonta on reissata Kanadan ja Jenkkien rajan yli (ehkä useaan kertaan) autolla? Onko Suomen passi rautaa vai pitäisikö varmuuden vuoksi hankkia vielä joku turistiviisumi USA:n reissuja varten? Yksi helvetin sotku yrittää googlailla mitä tarvitsee ja mitä ei, ilmeisesti todistus paluulipusta Suomeen on hyvä pitää esillä?
Tate + Yoko myy sulle ainakin farkut. Toivottavasti muutakin. Kaupassa on erittäin kova selektio, myyvät pelkästään made in Canada/USA/Japan -kamaa. Hieno kivijalkaliike myös. Vahva suositus.

Mile End oli mielenkiintoista seutua, vähän jäi sellaiset Montrealin Brooklyn -vibat. Cafe Myriade myy kaupungin parasta kahvia. Savoie Fils -vaatekauppa on muistaakseni samassa tilassa Myriadin Mile Endin kahvilan kanssa. St-Viateur Bagel myy samassa korttelissa erittäin asiallisia bageleita.

Maison Publiquen brunssi 5/5.

Jos olet lähinnä Monteralissa, niin tulee varmaan tsekattua Expo'67 -alue, Habitat67 ja sen sellaiset. Lähimmille kukkuloille kannattaa myös kiivetä ja muutenkin tsekkailla lähiseutujen luonnonpuistoja.

New Yorkiin on kohtuullisen lyhyt matka. Junalla pääsee ns. ovelta ovelle, rata menee Adirondack-vuoriston läpi. Voi olla tylsempää kuin autoilu, mutta toisaalta myös aika helppoa. Itse tehtiin kyseinen reissu toiseen suuntaan (NYC–Montreal–NYC) muutama vuosi sitten. Toimi hyvin.

Toronto–Vancouver -junareitti on toinen kova. Ilmeisesti kyseessä on vähän sellainen Kanadan Trans-Siberian railway -homma, mutta hieman eri henkinen. Jos en aivan väärin muista, niin tähän kannattaa kyttäillä jotakin alennuslippuja joilla matkan saattaa saada murto-osalla nimellishinnoista. Mulla ei ole tästä ensi käden infoa, joten suosittelen googlailemaan.

Safkojen suhteen kannattanee tsekata ainakin Munchiesin Keep It Canada: https://www.youtube.com/watch?v=pabuM3HSVBU. Muutkin Munchiesin videot (esim. Chefs' Night Out -sarja) ovat hyvää kamaa.

Montrealissa oli kans joku todella hyvä japanilainen ravintola. Palaan tähän, jos muistan sen nimen.
Suurkiitokset vinkeistä, varsinkin tuo Tate + Yoko sai niskavillat pystyyn. Näyttää olevan lähes kävelymatkan päässä kämpiltä, joten voi tulla kallis reissu pidemmän päälle. Hirvittävän kokoinen valikoima.

Aloin itsekin lukemaan tuosta ESTAsta. Hyvä niin, sillä olin jotenkin siinä kuvitelmassa että Kanadaan vaadittava ETA olisi riittävä. Laitetaan hankintaan.
Mites Vancouverin kaupat yms? Erityisesti kengät kiinnostavat. Elokuun puolessävälissä tulee lähdettyä pariksi viikoksi. Serkku on paikallisia ja toimii oppaana.

E: Roden Gray löytyi googlella. Valikoimissa mm. Aldenia.
Kanada on ihan huikea maa ja sinne on kiva mennä tuulettumaan ku jenkit rupeavat tympii täällä.

Montrealista mulle on jäänyt vähän vaisut fiilikset. Lähinnä safkat jäi parhaiten mieleen. Joe Beef ja saman omistajan Liverpool House ovat todella kovia. Myös Le Pied De Cochon, joka taitaa olla aika klassikko, on myös hyvä. Kummatkin pitää varata ajoissa. Yösafkaksi tietty poutinea. Rättikauppoja oli ainakin Rooney Shop ja Ssense, kummatkin siellä vanhassa kaupungissa. Distillery district oli aika shaimondia.

Toronto on sitä vastoin huomattavasti monipuolisempija kansainvälisempi kaupunki. The Black Hoof oli ihan mielettömän kova ravintola. West Queen West on muutenkin ihan hauskaa aluetta.

New Yorkiin suosittelisin lentämään Porter Airlinesilla. Lähtee siitä pikku kentältä jonne voi jopa kävellä keskustasta. Kerran ajettiin Torontosta NYCiin Niagara Fallsin kautta mikä oli ihan hauska roadtrippi. Matkalla näki Finger Lakes, Catskill Vuoret yms. Niagara Falls pitää nähdä Kanadan puolelta ja sinne ei kannata jäädä yöpymään. Ihan käsittämätöntä aikuisten vekkulimaata.

Rajan yli on ihan helppo mennä kunhan on ESTA kunnossa. Ku tultiin autolla niin meiltä ei edes tarkistettu passeja eikä mitään.

Vancouver on ihan mielettömän hieno kaupunki etenkin ulkoilun kannalta. Harmi vaan että kiinalaiset ovat ostaneet niin paljon kiinteistöjä että hinnat ovat karanneet ihan lapasesta eikä junnuilla ole enää varaa asua siellä. Sen myötä kaupunki kärsii aika kovasta kulttuurikadosta. Gas Town ja siitä vähän China Townia kohti ovat siistejä alueita. Muita vinkkejä on lenkki Stanley Parkin ympäri sekä Squamishiin vaeltaa ja talvella tietty Whistleriin.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.