Lähden Souliin toukokuun lopussa, joten kaipaisin vinkkejä liittyen ravintoloihin, vaatekauppoihin ja nähtävyyksiin. Erityisesti haussa ovat mokkaloaferit sekä irtotakit mutta myös peruskuteisiin keskittyneet kaupat ovat kiertelyn kohteina.

Kiitos jo etukäteen!
Eipä ole itsekään tullut käytyä. Mutta Soul tuntuu tällä hetkellä olevan sellanen #menswear-meininkien mekka, että eiköhän tuolta löydy yhtä sun toista. Aloittaa voi vaikka näistä.

- Kasuaalimpaan meininkiin keskittynyttä kamaa

23 Best Seoul retailers / High Snobiety

Klassisemmalta puolelta:

Tailorable
B&Tailorshop
Finealta (myyvät liikkeessä siis muutakin, mm. G.Abo Napoli, Mario Muscariello, DiMella)

Jonkun äijän tarinointia noista räätäliliikkeistä löytyy kahden artikkelin verran alta.

Osa I
Osa II
Närästyslääkkeitä kosolti messiin.
Paikallinen ruokavalio ei todellakaan ota vankeja.
Ehdottomasti omalla vierailulistalla kärkipäässä!
Ristiinpostaan osittain tuolta rinnakkaistodellisuudesta, vaatejutut tulikin hyvin katettua yllä jo. Kyseessä on tosiaan tietäjille varsinainen paratiisi, mutta jutut pitää osata kaivaa vähän pääkatujen ja tavaratalojen ulkopuolelta.

Itse tuli käytyä viime tammikuussa. Huono vuodenaika olla Koreassa, todella hyistä ja esim. porttikäytäviä ei pahemmin lämmitetä... Itse tuli käytettyä paljon yhden amerikankorealaisen muotoilijan Minimally Minimal -blogin vinkkejä (http://www.minimallyminimal.com/blog/se ... l-guide-15 & http://www.minimallyminimal.com/blog/se ... l-guide-14) ruoka- ja kahvipaikkojen suhteen, kahvi tuntuu tosin olevan Soulissa Itä-Aasian yleiseen tasoon nähden oikein hyvää kautta linjan.

Jos on todella nälkä ja on liikkeellä Namdaemunin hulinassa, kannattaa tsekata paikallinen kulttipaikka Myeongdong Gyoja (24 Myeongdong 2-ga, pistä navigaattoriin ja kysele ohjeita). Jäätävän kokoisia vateja paksuja nuudeleita tuhdissa kanaliemessä, yhdestä riittää hyvin kahdelle. Itaewonin yöelämä kannattaa skipata ellei halua nähdä todella sikamaista expat- ja jenkkien viereisen tukikohdan jengiä vauhdissa.
Aikaisemmin ei ole ollut onneksi suurempia ongelmia kaukoidässä ruuan kanssa ja toivotaan, että tilanne ei muutu. Toisaalta kokemuksieni perusteella ruoka on tuollapäin niin hyvää, että sen takia kärsii vapaaehtoisestikin hieman :D

Kiitos toistamiseen, tuo blogi näyttää upealta! Yöelämä taitaa onneksi jäädä ehkä muutenkin muutamaa iltaa lukuunottamatta, koska sen verran aikaisia aamuja on tulossa.
^Lähinnä viittasin korealaisen keittiön hyvinkin liberaaliin "red pepperin" käyttöön.
Lisäksi, korealainen ruoka on aika lihapainotteista verrattuna esim. Japaniin.
Brenkkua kuulemma on tyrkyllä hyvinkin tiuhaan, mutta tuo nyt on lähinnä vahvaa plussaa.

Jos pakki kestää tulista ja kuumaa safkaa + brenkkua 24/7, niin jättäkää ihmeessä närästyslääkkeet himaan.

Mun japanilaiset kaverit jotka ovat tuolla duunimatkoilla olleet ovat oleet kyllä närästyslääkkeiden kannalla. Joka aamuinen "ring of fire" on myös ollut vahvasti todettua faktaa.

Ruuan puhtauden kanssa ei ole varmaankaan mitään ongelmaa.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.