Help!

Tiedossani ovat Norse Store, Wood Wood, noin 59 loistavaa ravintolaa ja -kahvilaa ja sit toi Louisiana Museum of Modern Art.

Mitä Kööpenhaminassa kannattaa tehdä?

Ruoka- ja juomalistalla nyt ainakin:
- Relae
- Bror
- Lillebror
- Fiskebar
- Manfreds & Vin
- Coffee Collective
- Mikkeller & Friends
- Copenhagen Coffee Lab

Lento lähtee 12 tunnin ja 40 minuutin kuluttua. Go!
Muutamat kommentit liittyen paikkoihin joissa on tullut itse käytyä:

oktopus kirjoitti:Louisiana Museum of Modern Art


Kävin ekan kerran skidinä ja nyt viime viikonloppuna toisen kerran. Aivan mahtava museo, joka kestää vertailun varmaankin mihin tahansa modernin taiteen museoon maailmassa. Kokoelmat eivät tietenkään ole ihan Tate Modern/MoMa tasoa (toki mahtavat!), mutta miljöö ja arkkitehtuuri taas aivan uskomattomat. Tämän hetken Afrikka-aiheinen näyttely oli todella vaikuttava, samoin tietysti pysyvät kokoelmat. Kannattaa tsekata ainakin Kusaman installaatio siellä sivusiivestä. Luulen, että sä saat vielä enemmän irti tästä paikasta kuin meikäläinen.

oktopus kirjoitti:Relae


Todella hyvä ja tähtensä ansainnut paikka. Pönötys kuitenkin loistaa poissaolollaan, Relaessa soi Joy Division ja Neil Young, eikä t-paita ole alipukeutumista.

Syötiin tyttöystävän kanssa 4+4, joka oli todella hyvä kokemus. Tuohon neljäänkin mahtui muutama todella kova ruokalaji ja paikan leipä on varmaan parasta mitä olen syönyt. Viinit kannattaa ottaa ihan mielenkiinnosta - osa ei ehkä ihan natsannut ruokien kanssa, mutta kaikki olivat mielenkiintoisia. Manfreds tulee varmaan tsekattua seuraavalla reissulla, kuulemma samankaltainenm, mutta simppelimpi meno.

oktopus kirjoitti:Fiskebar


Digasin Fiskebarin menosta todella paljon, mutta hirveän intiimiä tai romanttista tunnelmaa ei täältä kannata hakea. Musat aika täysillä ja palvelu on vähän kiireistä. Kaikki mitä syötiin ja juotiin oli helvetin hyvää. Osterit, Fish & chips, Bleak roe (mäti), juustot ja talon shamppanja ainakin hyviä tärppejä!

oktopus kirjoitti:Coffee Collective


Kelpo kuppila, jonka kauppahallin toimipisteessä on tullut käytyä pari kertaa. Toisaalta esim GLC ja Freese (rip) stadissa kestää todella hyvin vertailun. Voi olla jopa kiinnostavampi myytävien papujen takia.

oktopus kirjoitti:Mikkeller & Friends


Ei ole tuossa Friendsissä tullut käytyä, mutta Vesterbron toimipiste on kyllä A++. Pienet lasit on todella jees kun haluaa maistella useampia erikoisuuksia ja palvelukin pelaa.

oktopus kirjoitti:Norse


Aika vaatimaton kauppa, mut kannattaa tietty käydä jos nurkille sattuu. Alet on tietty täydessä käynnissä ja ihan hyviä merkkejä tuolla on. Mesta on vaan niin pieni et oli jotenkin epämukava tehdä ostoksia.

Jos sisustus kiinnostaa, niin keskustassa kannattaa ainakin tsekata Hay House ja Illums Bolighus. Illumin normipuolella oli muuten paljon Stonaria -30%. Strögetin kaupat on muuten aika jäätäviä. Jokaisella pienemmälläkin merkillä on tietysti omat kaupat jos joku spesifimpi juttu kiinnostaa.

Muitakin ravintoloita vois heitellä, mut Köpiksessä ongelma on muutenkin se et niihin kaikkiin ei mitenkään. Jos aurinko paistaa ja eksyy Christianshavnin puolelle niin kannattaa tsekata Copenhagen Street Food (samalla voi käydä pällistelemässä Nomaa).

Vesterbrossa Dyrehavn ja Neighbourhood oli hyviä aamiaspaikkoja.

Teillä taitaa olla Norrebrossa mestat noiden paikkojen perusteella? Vinhanen niminen mesta on hyvä ja halpa viinibaari siellä päin.

Louisianan lisäksi muista turistinähtävyyksistä Borgen eli Christiansborg on tosi nätti (kannattaa mennä hissillä näköalapaikalle,ei maksa mitään) ja Tivoli ihan kiva jos tykkää hyväpuistoista. Taiteen ystävälle Arken varmaan toimii, itse en ole ehtinyt käydä.
^ hyvää juttua. Jatketaan vähän omaa listaa: Illumsin sisustuspuolella pyörähtäessä kannattaa käydä putiikin sisäänkäynnin viereisessä sisäpihassa Royal Cafessa. Makea mesta sisustuksen suhteen ja erittäin suositeltavat smørrebrödit. Ravintolapuolella a.o.c. oli positiivinen kokemus pari vuotta sitten - on näemmä saanut toisen tähden vierailun jälkeen. Jos astetta laadukkaampi katumuoti kiinnostaa Storm on kova putiikki.
Väliaikapäivitystä täältä, terve.

Norse oli pienehköstä tilastaan huolimatta aika jees. Merkin omaa kamaa oli ehkä kolmasosa koko tilasta.

Storm Fashion oli kyllä oikein hyvä, vaikka ei ainakaan vielä mitään mukaan tarttunutkaan.

WoodWood museumissa oli lähinnä WoodWoodia ja muutamat hassut sneakerit siihen päälle, joten se ei varsinaisesti lämmittänyt.

Samsoen liike oli vähän yllättäen todella tylsä — näköjään Beamissa olleet kamat ovat olleet todella hyvin kuratoituja, vaikka niistäkään kaikki ei ole iskenyt.

Illumsilla ihan ok valikoima, kuten hyvällä tavaratalolla kuuluukin. Pohjakerroksessa Saint Laurentin shop-in-shop.


Muutama 2nd hand mesta on sattunut silmään:

- Sankt Peder Stræden varressa Broria lähes kulmittain vastapäätä on Liafi, "high end 2nd hand" mesta. Ovessa luki kaikki olennainen Helmut Langista Rick Owensiin. Huonekaluja löytyy myös.

- Birkegade 3:ssa löytyy BauBau -niminen putiikki. En ole vielä ehtinyt käydä, ja voi olla että jää toiseen reissuun.

- Jægerborggadella vastapäätä Grødiä oli pieni putiikki, nimi tyyliin Personal Attire Required tms. PRL, RAF SIMONS, WTAPS ja sen sellaista sattui silmään. Koot eivät osuneet.


Ruokapuolelta olennaisista testattu:

- Mother, sourdough pizzaa, hillittömät jonot ja vähän kireä palvelu, mutta todella hyvää ruokaa

- Fiskebar, ei voi muuta kuin suositella

- Bror, samaa tälle, todella hyvät safkat ja onnistuneet viinit

- Grød, puuroa, risottoa tai jotain siltä väliltä


Highsnobietyn listalta Paristexas ja Wallace ovat sulkeneet.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.