juha kirjoitti:Lakanoissa thread count on kaiken alfa ja omega. Osta vain lakanoita joiden thread count on ilmoitettu. Osta vähintään 400 TC lakanoita. Toisaalta älä luota halvimpien valmistajien thread counteihin.

Tätä voin kokemuksesta suositella: https://www.kingofcotton.com/

Jos jännittää, niin muistaakseni tuolla on postikulut inhimilliset, joten tilaa vaikka tyynyliinat alkuun. Googlettamalla varmaan löytyy joku alennuskoodikin.

Kannattaa myös muistaa että laadukkaat lakanat on pitkäikäisiä, joten investoi kerralla kunnollisiin.


Kiitos tästä vinkistä - oikein hyvät lakanat ovat, ja maltillisin kustannuksin.

Asiasta toiseen: Mistä nestesaippuat ym. kylpyhuoneen pesunesteet kannattaa ostaa, kun tavoitteena on hyvä hinta-laatusuhde? L'Occitanen nettisivuja ihmettelin taannoin ja meinasinpa pistää tilauksenkin refill-nestesaippuasta menemään, kunnes huomasin että tämän "brändätyn bulkkikaman" litrahinta on 10x verrattuna marketin "ihan ok"-tason tavaraan. Ehkäpä tässäkin kategoriassa löytyisi joku King Of Cotton/Charles Tyrwhitt/eBayn rannekekaupat -tyyppinen lafka..?
Opiskelijan taloudessa nimenomaan panostetaan hyvään hinta/laatu/määrä -suhteeseen joten voinen jakaa oman käyttikseni käsienpesuun:

Kotimainen nestesaippua, ei parabeeneja, vegaaninen. 3 litran pönikkä alle 3 egeä josta valuttelen pumppupulloon.

Kuva

Löytyy myös eri makuja
inferno kirjoitti:[quote="juha"

Asiasta toiseen: Mistä nestesaippuat ym. kylpyhuoneen pesunesteet kannattaa ostaa, kun tavoitteena on hyvä hinta-laatusuhde? L'Occitanen nettisivuja ihmettelin taannoin ja meinasinpa pistää tilauksenkin refill-nestesaippuasta menemään, kunnes huomasin että tämän "brändätyn bulkkikaman" litrahinta on 10x verrattuna marketin "ihan ok"-tason tavaraan. Ehkäpä tässäkin kategoriassa löytyisi joku King Of Cotton/Charles Tyrwhitt/eBayn rannekekaupat -tyyppinen lafka..?Vaimo on tuonut kotiin kaikenlaista ja nyt ollaan jämähdetty Davinesin tuotteisiin. Pääasiassa kampaamotuotemerkki, mutta niillä on myös erinomaisia vartalon ja käsienpesuun tarkoitettuja tuotteita. Ei myöskään kuivata ihoa (esim L'Occitane sisältää aika paljon sulfaatteja). Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Davinesilla pestään hiukset, vartalo ja kädet sekä hoidetaan kampaus jiiriin. Uutena tuli testiin aftershave ja shave gel.
Itse olen jämähtänyt käsipesussa jo kohta vuosikymmeneksi Stokkan Compagnie de Provence -marseillesaippuaan. Normihinnat ovat suolakkaita, mutta litran täyttöpullot usein tarjouksessa n. 15€. Kuulostaa silti arvokkaalta, mutta etenkin talvella helposti kuivuvat kädet kiittävät, ja kahden hengen taloudessa näin korona-aikanakin tuo litra riittää heittämällä vuoden, normaalisti pari-kolmekin vuotta.
Yleisvaloa olohuoneeseen tarjoava jalkalamppu olisi hakusesessa. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona on Louis Poulsenin valkoinen Panthella. Vinkkejä muista samanhenkisistä vaihtoehdoista suurin piirtein samassa hintaluokassa?
Meillä on tuollainen Panthella, isoäitini perintölamppu jostain sieltäö 60-70 luvulta. Hauskaa oli että siihen saa yhä varaosia, jokunen vuosi sitten lamppu kävi isossa rempontissa. Meillä tuo hakee nyt remontin jäljiltä vähän paikkaansa, mutta hyvä sellainen yleisvalo se on - toki jos huone on suuri ja korkea niin rajallinen määrä valoa siitä tulee.

Tuossa meidän:

Kuva
Tuli ostettua asunto ja puhuttiin avopuolison kanssa, että voisi muuton yhteydessä laittaa suurimman osan kalusteista uusiksi. Löytyykö porukalta kokemuksia ja/tai suosituksia sisustussuunnittelijan käytöstä?
Muutettiin Tammikuussa uuteen kotiin ja oma kokemukseni on sellainen, että sisustuksen toimivuus selviää vasta ajan myötä. Kun vaihdat yhden palasen, kuten sohvan, koko olohuoneen luonne muuttuu ja tarkoittaa se domino-efektinä myös varmasti maton mutta myös mahdollisesti sohvapöydän, kirjahyllyn, tv-tason ja lopulta kaikkien muiden palasten vaihtoa. Suosittelen siis ottamaan pieniä askelia kerrallaan, koska huonekalut ovat melko arvokkaita.
Lue lisää alueelta Kulttuuri & lifestyle tai katso uusimmat viestit.