Jos ostaa loop-wheel ja made in Japan, niin harvoin menee collari pieleen. Ostin Mr. Porterin aleista 3? vuotta sitten noilla spekseillä ja hyvin kestänyt käyttöä. Ei roiku ja tule löystyneen näköiseksi, vaikka olisi pidempään päällä.
Tahtoisin tummanharmaat suorat housut perinteiseen tyylikkääseen arkipukeutumiseen. Huomaan kuitenkin olevani jotenkin täysin hukassa, mitä housujen hankkimiseen tulee. Mitä materiaalia laadukkaiden housujen olisi syytä olla ja mitä muuta housujen hankkimisessa tulisi huomioida? Housut toki yleisesti venyvät itse käytössä, mutta monet materiaalit taas kutistuvat pesujen myötä iän kanssa pienemmäksi. Housuja ei toki pitäisi hirveän usein pestä, mikä vähentäisi tätä ongelmaa...

Eli kaipailisin vähän vinkkejä perus tyylikkääseen arkikäyttöön sopivien housujen hankkimiseen, jotka kestäisivät ikää. On kuitenkin todennäköistä, että joutuisin käydä vähintäänkin lyhentämässä lahkeita, jos ostaisin suoraan hyllyltä housut, joten on käynyt mielessä, että pitäisikö joskus vain hemmotella itseään materialla ja käydä Herrainpukimosta hankkimassa mittatilauksena pöksyt, mutta toki tällöin liikuttaisiin selvästi yli 200e hintaluokassa per housut.
Riippuu vähän mitä tarkoitetaan tyylikkäällä arkipukeutumisella, mutta suoriin housuihin on villa materiaalina varmasti monikäyttöisin. Muuta huomioitavaa on tietysti istuvuus ja etenkin tarpeeksi korkea vyötärö, joka tuppaa hyllytavarassa olemaan nykyään aika matala.

Näinä nettikauppojen aikoina neuvoisin silti menemään ihan kivijalkaan esittämään asiasi, saat varmasti asiantuntevaa palvelua ja hyvin istuvat housut. Samalla selviää toisiko mittatilaus mahdollisesti merkittävää lisäetua. Sauma, Caine, Schoffa, Herrainpukimo, mitä näitä nyt on.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.