Osa on varmasti kuullut, osa välttämättä ei - mutta avaan nyt silti oman ketjun tälle ruotsalaiselle #menswear-brändille.

Saman Amel on siis nuoren ruotsalaisen jäbän mukaan nimetty lafka, jossa on mukana Samanin lisäksi toinen jantteri Dag. Aiemmin pojat ovat tehneet solmioita (käsityönä Tukholmassa), sitten myös paitoja ja nykyään heiltä on saatavissa pukuja, irtotakkeja, ulkotakkeja, housuja jne...

http://samanamel.se/

Saman Amel ei myy valmistuotteita (paitsi solmioita), vaan kaikki tehdään tilauksesta. Pukujen ja muiden osalta kyseessä on tietynlainen "mittatilauksen" ja "räätälintyön" välimuoto, koska mitään sovituspukuja ei käytetä, mutta toisaalta esim sovituksia ei välissä ole yhtä montaa kuin perinteisessä räätälintyössä.

"We are working with measurements without a sample garment which generates a higher stage of personal alteration and a more complex measurement process. Consequently the Saman Amel su misura service ought to be regarded as something in-between made-to-measure and bespoke tailoring. The final product will be a result of carefully taken measurements as well as a fluent dialogue will be held between the customer and the team. Everything in order for the customer to reach a stage of satisfaction with the product and the experience of the su misura service. After the measurement process, a dialogue on the design aspects of the product is initiated. The customer has entirely free hands with the product, as long as it is not in total contradiction with the aesthetics appeals we have to offer."

Syy ketjun avaukselle on se, että juteltuani Samanin ja Dagin kanssa lupasin selvitellä, olisiko Suomessa kiinnostusta, jos miehet tulisivat hostaamaan Trunk Shown Helsinkiin. Tähän ketjuun voi siis kommentoida, kysyä tai muuten vaan postata, jos mahdollista kiinnostusta on. Tapahtuma tulisi varmasti järjestymään joskus keväämmällä ja tarkoitus siinä tapauksessa olisi järjestää kylkeen muutakin #tyylit-tapahtumameininkiä...
Hinnoista, koska ne kiinnostaa kuitenkin (luonnollisesti):

Alkaen:

Paidat - 230e

Puvut (perusmallisto) - 1300e

Puvut (Sartorial line - "through a small tailorhouse outside of Naples") - 1900e
Nostetaan ketjua hieman.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaverit saadaan Helsinkiin.

Päivämäärä tul(l)ee olemaan lauantai 30. toukokuuta. Tuolloin on luvassa myös muuta #tyylit-happeninkiä sekä toivon mukaan myös kevään lookbookin julkistus jne - joten laittakaahan merkintää kalenteriin. Tarkoitus on myös kevyttä illanviettoa järjestää, joko perjantaina (29.) tai tuolloin lauantaina.

Stay tuned.
^ Fitistä voi pojilta toki kysyä, joko tuolla toisessa ketjussa tai meilillä. Lisäksi ajattelin kyllä painottaa, että ottavat paitoja mukaan vähintään testiin - ellei sitten ihan myytäväksi asti.

Ja tapahtuma alkanee lauantaina klo 13.00, mutta tarpeen tullen voidaan kyllä varmasti järkätä jonkinlainen sovitusmahdollisuus esim. sunnuntaille, kun ainakin Samanin ja Dagin lento lähtee vähän myöhemmin.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.