Suittarilla toimituksien kanssa vähän sekoilua. Suurin osa porukasta varmaan tilailee UPSilla töihin paketit, mutta itse en jaksaisi töistä kantaa pakettia kotia, kun PostNord-noutopistekin on ihan kämpän vieressä. Kun Suittari tuota PostNord-palvelua DPD:n kautta tarjoaa, niin päätinpä kokeilla.

Ensimmäisen paketin toimittivat samassa kaupunginosassa väärään noutopisteeseen. Vähän epäkäytännöllistä, mutta ei nyt niin vakavaa.

Toisen paketin toimitustapa vaihtui jossain vaiheessa käsittelyä UPS-kuljetukseksi, mutta osoite säilyi silti tuossa PostNord-noutopisteessä. Huomasin itse virheen, reklamoin Suittarille ja vaihtoivat UPSin toimitusosoitteen työpaikalleni. En tiedä mitä olisi tapahtunut käytännössä, kun UPS-kuriiri olisi sitä yrittänyt sinne kioskille toimittaa.
Pastori Outo kirjoitti:Onko noiden eri villalaatujen välillä oleellista eroa? Navy Napoli ilman kuviointeja harkinnassa.


Itsellä on pari pukua suittarilta, toinen S110'S villaa. Vahva suositus sille (tai hienommalle), koska pysyy paremmin sileänä ja tuntuu muutoinkin miellyttävämmältä.
En nyt ollut varma mihin lankaan tästä kirjoittaa, mutta koska asia kiinnostaa varmasti tämä lankaa seuraavia eniten, niin päätin kirjoittaa tänne.

12.5. pistin tilaukseen Spier & Mackayn navy hopsack takin Neapolitan -leikkauksella ja takki tosiaan saapui tänään. Toimitusaika venähti lähinnä vain siitä syystä, että samalla tilaamaani t-paitaa etsittiin varastosta, mutta sellaidta ei löytynyt. Muutoin toiminta ripeää ja UPS näissäkin olosuhteissa kuljetti paketin Kanadasta Suomeen kohtuullisessa ajassa.

Sitten itse asiaan. Miten Spier & Mackay vertaantuu Suittariin? Ensinnäkin hintoja vertailtaltessa on S&M jokin verran kalliimpi. Kyseinen takki oli lähetyskustannuksineen ja tulleineen 25%:n alennuskoodilla noin 350€. Vastaavasti SS myy perus VBC:n hopsack Havanaa hintaan 259€ ja viime kesän mallistossa taisi olla myös jokin Havana pleated Ethomaksen hopsackilla 399€. Kuitenkin jos verrataan kangasvalikoimaa, pesee S&M Suittarin mielestäni ihan täysin. Kesällä on mallistossa on upeita pellavakankaita ja talvella taas tweediä ja FW19/20 mallistossa oli joitain takkeja Fox Brothersin kankailla.

Vertailussa on S&M Neapolitan ja SS Havana "pleated" (9cm käänteet, rypytetty olkapää ja rinnassa paikkatasku). Neapolitan -leikkauksen 10 sentin käänteet ja sen kurvikkuus ovat ehdottomasti elegantimman näköiset kuin Havanassa. Iso plussa myös 3roll2 napituksesta, jota SS jostain syystä käyttää muistaakseni vain Washington -mallissa jostain syystä. Takin yksityiskohdan huokuvat napolilaista tyyliä, niinkuin nimikin antaa olettaa. Takki on myös hyvin kevyt rakenteinen. Toimivista hihan napeista kuitenkin menee pisteen SS:n suuntaan, sillä näitä ei S&M:n takissa ollut.

Takin leikkaus on onnistunut mielestäni myös paremmin S&M:llä. Takkien koot ovat 42L ja 102 eli käytännössä samaa kokoa. Rinnan ympärykseni on noin 102cm ja vyötärö 84cm. Rinnanympärys oli takeissa aikalailla sama, mutta vyötärössä S&M:n takissa oli enemmän tilaa, minkä ansiosta se myös näyttää paremmalta päällä. Ylipäätään ainakin omalla kohdallani S&M:n takki kaikin puolin tuntuu ja myös näyttää istuvan paremmin. Jos jotain muuttaisin, niin lisäisin pituutta ja laskisin rintataskua alemmas.

Kaikin puolin positiivinen kokemus eikä varmasti jää viimeiseksi tuotteeksi, jonka tuolta tilaan. On vaikeaa löytää valmistajaa, joka tekisi laadukkaita takkeja ja pukuja myös pidemmissä ko'oissa, kuitenkin kohtuullisin hinnoin. Todella vahva suositus!

Kuva
Kuva
Kiitos! Mississaugassa ja Torontossa on ilmeisesti myymälät. Jossain vaiheessa täytyy kyllä testata myös MTO -palvelua. Todella laaja valikoima sekä puku-/takki- että myös paitakankaita. Kohtuullinen määrä kustomointimahdollisuuksia niin yksityiskohdissa kuin mitoissakin.

Hiukan houkuttaisi laittaa samantien tilaukseen myös ruskea glen check Fox Brothers -takki, kun sitä taitaa vielä olla pari kappaletta oikeaa kokoakin jäljellä.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.